Interview met speelster en model Ann-Kathrin Götze: Mode, voetbal en beroep

Het knappe model nam al op jonge leeftijd deel aan schoonheidswedstrijden en begon kort daarna met haar passie voor het modellenwerk. Ann-Kathrin heeft ook ervaring in de muziek en in 2012 verscheen ze in Heidi Klum’s format “Germanys next Topmodel”. We spraken met haar over haar carrière als model, voetbal en haar verleden.

Ann-Kathrin – Zo authentiek op sociale media

“Ondertussen merk ik hoeveel van mijn vrouwelijke volgelingen een voorbeeld aan mij nemen en sindsdien probeer ik bewust boodschappen en waarden over te brengen.”

FIV: Hey Ann-Kathrin, je bent een mooie vrouw en je werkt al sinds je 15de met succes als model. Je naam duikt ook steeds vaker op in sociale netwerken. Met alle aandacht om je heen, krijg je niet alleen positieve feedback, maar ook af en toe te maken met “hater comments”. Hoe ga je ermee om als je geconfronteerd wordt met ongepaste opmerkingen op sociale media?

Ann-Kathrin: Mario zegt vaak tegen mij: “Als mensen je niet persoonlijk kennen, dan mag je hun opmerkingen ook niet persoonlijk opvatten”. En ik denk dat dat 100% waar is. Op Instagram geef ik inzichten in mijn leven en bewuste inzichten. Sociale media is niet de werkelijkheid en zal dat ook nooit worden, dus mijn volgers kunnen mij als persoon nooit helemaal doorgronden. Ze hebben glimpen en als je die niet bewust kiest, dan kun je een beeld van jezelf scheppen dat niet overeenkomt met de werkelijkheid en besef je misschien niet eens hoe verkeerd je jezelf voorstelt.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Ik lees alle commentaren en berichten die ik krijg. Enerzijds uit respect voor mijn volgers dat ze de tijd voor me nemen en anderzijds omdat ik ook wil zien hoe mijn volgers over me denken en of ik dat eventueel kan veranderen door andere posts. Destijds postte ik gewoon wat ik mooi vond, maar nu merk ik hoeveel van mijn vrouwelijke volgelingen mij als voorbeeld nemen en sindsdien probeer ik bewust boodschappen en waarden over te brengen.

FIV: Instagram laat altijd de perfecte kant van een persoon zien. Op je foto’s ben je altijd tot in de puntjes gestyled, zelfs als je net uit de zee of uit bed komt. Natuurlijk, je wilt jezelf altijd mooi laten zien. Maar wie zit er nog meer achter de mooie vrouw van de gokker? Stel jezelf voor! Hoe zouden je vrienden je omschrijven in drie woorden?

Ann-Kathrin: Dat is nu net het moeilijke aan Instagram. Je ziet alleen foto’s en inzichten, maar geen echte waarden. Maar ik heb het gevoel dat andere influencers steeds meer waarden proberen over te brengen. Mijn vrienden zouden mijn karakter waarschijnlijk omschrijven als beleefd, hardwerkend en gereserveerd.

Uw tips voor succes en uw eigen zwakke punten

FIV: Voor veel jonge meisjes zou het een droom zijn om als succesvol model te werken en in de spotlights te staan op de rode loper. Welk advies zou je deze meisjes geven en als je een wens voor jezelf mocht doen, wat zou die dan zijn?

Ann-Kathrin: Ik zou de meisjes aanraden om veel meer zichzelf te zijn. Een sterk karakter en een persoonlijkheid met waarden en meningen ontwikkelen. Ik denk zelf dat de meest succesvolle mensen zo interessant zijn omdat ze zulke sterke persoonlijkheden hebben. Rihanna, bijvoorbeeld, is zo’n geweldige vrouw omdat ze gewoon weet wie ze is en dat niet verbergt. Als je authentiek bent en je doelen nastreeft, dan zul je slagen. Als ik mezelf iets zou kunnen wensen, zou het zijn dat ik van mijn verlegenheid af zou komen, want verlegen zijn beperkt je altijd. Ik doe al 10 jaar modellenwerk en als je naar mijn foto’s kijkt zou je niet denken dat ik verlegen ben, maar dat ben ik wel en dat is een eigenschap die me het meest aan mezelf stoort.

Modellenwerk – een levensstijl

FIV: Het beroep van model wordt vaak onderschat. Je bent constant op de been en veel onderweg. Vertel ons over je dagelijkse leven als model en zou je het modellenwerk na zo’n lange tijd meer als een job omschrijven of als je grote passie?

Ann-Kathrin: Ik denk dat na zo’n lange tijd het modellenwerk niet alleen een passie voor mij is, maar een levensstijl is geworden. Ik denk dat zelfs als ik niet meer als model werk, ik veel zal sporten en gezond zal eten. Dit zijn dingen die ik ook geleerd heb in mijn tijd als model en ik hou van deze levensstijl. Wat ik niet zal missen is het vliegen en de tijdsveranderingen in andere landen.

“Ik wil comfortabel zijn, maar toch vrouwelijk”.

FIV: Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat je een bikini verslaafde bent. Je pronkt ook graag met je afgetrainde bikinifiguur op Instagram. Maar nu de winter in aantocht is, moet u uw bikini’s in de kast laten, tenzij u op vakantie bent of van overdekte zwembaden houdt. Heb jij nog een absolute modefavoriet voor de winter? Wat denk je dat de perfecte winter look zou zijn?

Ann-Kathrin: Omdat ik in Duitsland woon en als bikinimodel werk, draag ik vanwege mijn werk veel bikini’s, maar in het dagelijks leven loop ik niet in een bikini rond. Daarom bestaat mijn favoriete winterlook uit overknee laarzen, een comfortabele legging en een oversized gebreide trui. Ik hou van comfortabel, maar toch vrouwelijk.

FIV: Als model wordt u heel vaak professioneel opgemaakt en u kunt zeker soms een tip of twee ontlokken aan uw visagisten. Vertel me, als insider, welke beauty essentials geen enkele vrouw zou mogen missen in haar handtas/make-up tas in de winter?

Ann-Kathrin: Ik heb echt geluk en krijg veel praktische voorkennis. Het belangrijkste voor elke vrouw in de winter is een goede vochtinbrengende crème voor de huid, want al die verwarmende lucht belast onze huid echt. Ik ben ook dol op crèmige foundations zoals de Contour Pencils van Bobbi Brown. U kunt ze kopen in een lichte en een donkerdere tint en dan ziet u er ondanks de winterse bleekheid toch wat frisser uit.

FIV: Op evenementen zoals Vogue Fashion’s Night Out in Düsseldorf doet u voortdurend nieuwe contacten op in de modewereld. Maar als je veel met mode bezig bent, kom je vaak trends tegen die je helemaal niet leuk vindt of die in de loop der tijd gewoon “afgezaagd” zijn. Wat is jouw persoonlijke no-go van 2017 en wat zou je omschrijven als een modezonde?

Ann-Kathrin: Mijn absolute no-go van 2017 zijn de Gucci loafers met echt bont. Ik vind deze loafers zo afschuwelijk en ik draag ook niet graag bont. Dus een complete no-go!

Trina B tussen Heidi’s topmodellen?

FIV: Annkathrin, je bent een echt multitalent! Ik zag net op je YouTube-kanaal dat je niet alleen model kunt staan, maar ook kunt zingen. Ik heb er echter maar twee recente video’s over gevonden. Je deed je eerste ervaringen in de muziekbusiness op onder de naam “TrinaB”. Waarom maak je nu niet zoveel muziek?

Ann-Kathrin: Ik hou van muziek en ik zing nog steeds, maar alleen uit passie en niet om er mijn beroep van te maken. Indertijd, toen ik 16 was, gaf ik mezelf deze domme naam, maar gelukkig ben ik daar snel mee gestopt. Maar helaas vergeet het internet nooit en dus moet ik die naam nog steeds voor mezelf verantwoorden.

FIV: Ondertussen ben je een van de meest succesvolle modellen in Duitsland en vijf jaar geleden was je niet goed genoeg voor Heidi Klum. Wat denk je dat de reden was van je falen toen?

Ann-Kathrin: Ik begon met modellenwerk toen ik 16 was, omdat ik een nationale schoonheidswedstrijd won. Ik werkte als model in het weekend of na schooltijd naast mijn A-levels en ik vond het meteen heel leuk. Toen ik klaar was met mijn A-levels, heb ik gesolliciteerd bij GNTM en kreeg meteen een afwijzing. Daarna heb ik een jaar getraind en geprobeerd mezelf te verbeteren en heb ik me weer aangemeld voor GNTM.

Deze keer lukte het en op een gegeven moment behoorde ik tot de top 50, maar tijdens het filmen realiseerde ik me dat ik met mijn 21 jaar al een van de oudsten en een van de kleinsten was en ik besefte zelf al snel dat het niet zou blijven duren en ik werd er vrij snel uitgegooid. Maar dat betekende voor mij niet dat ik zou stoppen met modellenwerk. Ik keek gewoon om te zien wat mijn niche was. Ik ben kleiner dan andere modellen, dus catwalk was uitgesloten voor mij. Maar ik heb een goed geproportioneerd lichaam, wat geweldig is voor ondergoed en bikini mode. Daarom plaatste ik mezelf in dit gebied en het werkte. Iedereen heeft zijn voordelen en sterke punten, je moet ze gewoon ontdekken en dan alles geven.

“Ik keek absoluut geen voetbal voor mijn relatie met Mario”.

FIV: Een vraag onder meisjes: Is het niet mega saai om zo vaak aan de zijlijn te zitten en je verloofde voetbal te zien spelen?

Ann-Kathrin: Vóór mijn relatie met Mario keek ik absoluut geen voetbal en in het begin verveelde ik me dood, maar wanneer je je voor voetbal begint te interesseren en je achtergrondkennis begint op te doen, dan wordt deze sport opeens spannend. En als je eigen verloofde speelt, kijk je toch graag.

FIV: Als model en spelersvrouw ben je voortdurend op de been en heb je bijna geen pauze. Werken aan jezelf en je relatie kost veel tijd en moeite, maar is het uiteindelijk waard en maakt je gelukkig. Heb je bepaalde doelen die je wilt bereiken en waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ann-Kathrin: Ja, mijn leven maakt me gelukkig en ik zou op dit moment niets anders willen en dat is een geweldig gevoel. Ik heb nog steeds doelen die ik zou willen bereiken, het is bijvoorbeeld mijn droom om voor Sport Illustrated te werken en ik heb nog steeds de hoop dat ik dat op een dag zal bereiken. Over 5 jaar zie ik mezelf met misschien 1-2 kinderen en nog steeds modellenwerk.