Sara Sampaio: Tussen liefde, succes en geestesziekte

Sara Sampaio is een zeer succesvol model. Hoe is het haar ondanks haar geestelijke ziekte gelukt om het officiële gezicht van het lingeriemerk Victoria’s Secret te worden? Heeft ze een vriendje? Geeft ze het modellenwerk op voor een acteercarrière? Daar kom je achter in dit artikel!

Sara Sampaio’s weg naar ‘s werelds beroemdste catwalk

Sara Pinto Sampaio, haar volledige naam, is geboren in Portugal op 27 juli 1991. Samen met haar broer is zij opgegroeid in Porto, een kuststad in Portugal. Op 15-jarige leeftijd was zij al uiterlijk anders dan de andere meisjes van haar leeftijd en daarom werd zij benaderd door een modellenbureau. Maar haar ouders waren ertegen dat ze op zo’n jonge leeftijd in de modellenwereld zou stappen. Dus moest ze wachten tot 2007. In dat jaar nam zij deel aan een modellenwedstrijd en won deze zelfs, ondanks haar lengte van 1.72m . Maar weer stonden haar ouders haar grote carrière in de weg. Sara zou eerst haar opleiding afmaken. Na de school ging het toekomstige model naar Lissabon om te studeren. Ondanks de strenge invloed van haar ouders, verloor Sara nooit haar doel uit het oog: een Victoria’s Secret Angel worden! Tot dan moest zij echter hard blijven werken en ambitieus blijven. Ze verscheen op talloze covers van verschillende modebladen, waaronder Elle en Vogue sierden ook de mooie brunette. Ze is ook te zien geweest in talloze reclamecampagnes. Onder hen waren H&M, Armani en Calzedonia. Toen kwam de grote teleurstelling. Ze werd uitgenodigd voor een casting, maar kreeg toen een afwijzing. Maar haar jarenlange geduld wierp in 2013 zijn vruchten af toen ze eindelijk over de beroemde catwalk zweefde. Haar harde werk wierp uiteindelijk zijn vruchten af en sinds 2015 is ze zelfs een van de officiële gezichten van het merk, naast Adriana Lima of Stella Maxwell.

Ondanks haar succes als model rust zij niet op haar lauweren maar werkt zij sinds kort aan een acteercarrière. Ze speelt de hoofdrol in de film The Clapper. The Clapper is een komedie waarin Sara niet de enige stergast is. De hoofdrollen worden gespeeld door Ed Helms en Amanda Seyfried en Adam Levine maakt ook zijn opwachting.

Familie, vriend wie zijn Sara’s favoriete mensen?

Sara’s moeder, Cristina Sampaio, is ook geen onbekende. Cristina is geboren in Lissabon in 1960. Daar studeerde zij op 25-jarige leeftijd af in de kunst. Sindsdien heeft zij veel succes met het tekenen van karikaturen en cartoons over politieke onderwerpen. Er is niet veel bekend over haar vader, Armando Sampaio. In een interview vertelde het model hoe haar vader omgaat met het feit dat er naaktfoto’s van zijn dochter op het internet circuleren. Armando zou zich er niet voor schamen, maar hij zou niet met de foto’s rondlopen om ze aan zijn vrienden te laten zien. Als Victoria’s Secret model is het heel normaal en hoort het erbij om naakt gefotografeerd te worden. Sara heeft een goede relatie met haar broer André Sampaio.

Sara gaat momenteel uit met miljonair Oliver Ripley. Ze zijn sinds 2015 samen, maar ze zijn niet getrouwd en hebben ook geen kinderen. Toch zijn ze erg gelukkig in hun relatie. Onlangs werden ze gezien op een snelle tocht door de stad op een Ducati. Over haar uitverkorene zegt Sara: “Hij is Brits. Hij is erg knap.”

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Door het modellenleven, zien ze elkaar nauwelijks. Ze reizen allebei veel en zijn daarom vaak alleen. “Er zijn veel vliegtuigen, veel slapeloze nachten, en er is veel alleen zijn,” zegt het knappe model over hun relatie.

Heeft Sara Sampaio een mentale ziekte?

Sara lijdt aan een geestesziekte die trichotillomanie heet, een dwangmatige stoornis om haar haar uit te trekken. Haar fans kwamen via Instagram achter de slechte kant van haar leven nadat Sara was gevraagd naar haar wenkbrauwroutine en antwoordde: “Ik probeer ze niet aan te raken. Maar omdat ik aan trichotillomanie lijd, scheur ik er veel aan. Daarom heb ik veel openingen en gebruik ik een wenkbrauwpotlood om kale plekken op te vullen”.

Na de verklaring besloot ze openlijk over haar ziekte te spreken. Ze onthulde in haar Instagram-verhaal dat ze sinds haar 15e aan de aandoening lijdt en dat de symptomen het ergst zijn wanneer ze onder stress staat. Sara heeft nu haar milde vorm van trichotillomanie onder controle dankzij medische hulp.

Een kleine hint dat modellen ook hun problemen hebben en dat de schijnbaar smetteloze wereld van het modellenwerk ook zijn schaduwkanten heeft. Sara krijgt van alle kanten lof toegezwaaid omdat ze ook over haar kwalen praat en niet zoals andere sterren haar problemen verzwijgt om de schijn van een glamoureus en blinkend leven op te houden.

Sara’s Straat Stijl

Sara is ook zeer bekend om haar goede gevoel voor mode. Haar stijl is verzorgd, gepolijst en geconcentreerd rond een slank silhouet, waarvoor zij steevast veel lof krijgt van bekende ontwerpers. Een bijzonder stijlhoogtepunt droeg ze in mei 2017 in Cannes, een witte, schuimige kanten jurk van Francesco Scognamiglio. Zij kreeg veel aandacht en lof voor deze stijl.

https://www.instagram.com/p/BpmuOhaFvBX/

https://www.instagram.com/p/BoPKEJxlsY8/

7 miljoen fans op Instagram en Youtube

Sara is zeer aanwezig op haar sociale media kanalen. Vooral op Instagram. Hier heeft ze al 7 miljoen volgers verzameld. Ze post altijd over haar dagelijks leven als model. Humoristische verhalen over grappige acties met model collega’s of over haar zware trainingen. Foto’s van haar op de rode lopers van de wereld of lieve koppel foto’s met haar vriend in een Halloween kostuum.

Hoe Sara zichzelf kapt voor shows

Hoe ze een supermodel & Victoria’s Secret Angel werd

Sara Sampaio VS Runway Complication

https://www.instagram.com/p/Bp4uowoAGse/