Mode- en reisblogger Dani over haar speciale winter must-have! Dani

De ongelooflijk nuchtere en sympathieke Dani uit Hamburg wist eerst niet zeker of ze haar blog “DANI NANAA by DANI” überhaupt wel moest publiceren. Gelukkig heeft zij hiertoe besloten, want haar “online dagboek”, waarin zij verslag doet van haar reizen en regelmatig outfit-tips geeft, is zeer populair. Ik sprak met haar over indrukwekkende plaatsen, haar mode must-haves, toekomstplannen en wensen.

“Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik mijn beelden en gedachten met zoveel mensen kan delen.”

FIV: Dani, voordat je je blog “DANI NANAA by DANI” begon, was je bezorgd dat de huidige generatie een nieuwe blog geen kans zou geven. Zoals ik het zie, was deze angst volledig tevergeefs. Integendeel! Ik zou zeggen dat zowel je blog als je Instagram-account erg goed ontvangen worden door je lezers. Hoe was het voor je om te zien dat zoveel mensen je berichten leuk vinden?

Dani: Ja, ik zou zelfs zeggen dat ik er heel lang over heb nagedacht voordat ik uiteindelijk Daninanaa.com publiceerde. Het feit dat beide kanalen zo goed worden ontvangen door mijn lezers maakt me erg blij en ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik mijn foto’s en gedachten met zo veel mensen mag delen. Soms kan ik nog steeds niet geloven hoe alles zich ontwikkeld heeft. Elke vorm van feedback verrijkt mij en mijn werk en geeft me ook de kracht om te blijven doen wat ik leuk vind en met plezier doe.

FIV: De lezers van je blog kennen je publieke kant heel goed, maar ze weten niet hoe je privé bent. Waarom stel je jezelf niet voor? Wat voor persoon ben jij achter je berichten en blogbijdragen en hoe zouden je vrienden je in drie woorden omschrijven?

Dani: Je moet een beetje een privé leven houden. Ik houd mijn vriend bijvoorbeeld grotendeels weg van Instagram, maar hij staat al 9,5 jaar aan mijn zijde en heeft me vanaf het begin gesteund. Dat is zo’n typisch ABOUT ME feit. Voor de rest ben ik een zeer vastberaden, eerlijk en direct persoon die altijd in een goed humeur is.

Mijn vrienden zouden zeggen: Altijd vrolijk en lief, behulpzaam en sterk.

“Verzamel momenten, geen dingen –

FIV: De twee hoofdcategorieën op je blog zijn mode en reizen. Als je één van deze twee dingen voor de rest van je leven zou moeten opgeven, zou het dan stijlvol gekleed gaan of reizen zijn?

Dani: Ik doe het liever zonder mode dan zonder reizen. Reizen geeft me kracht en verrijkt mijn leven. Op elke reis neem je iets mee en de herinnering/moment blijft voor altijd.

FIV: Over reizen gesproken, ik heb u de laatste twee jaar veel over de wereld zien reizen. U bent in opwindende steden geweest zoals Stockholm, Nice, Amsterdam, München, Wenen, Barcelona, Florence, Praag, Berlijn, Londen en New York, maar ook in rustiger oorden zoals Fuerteventura. Heb je nog een reiswens en aan welke reis heb je tot nu toe de beste herinneringen?

Dit jaar was ongelooflijk. Ik heb zoveel geweldige steden gezien en zoveel geweldige mensen ontmoet. Voor mij heeft elke stad iets magisch. Ik was totaal verrast door Nice – ik werd onmiddellijk verliefd op deze kleine Franse stad en kan het iedereen aanraden. De beste tijd die ik met mijn vriend en onze beste vrienden heb gehad was tijdens de kerst in New York, toen we luisterden naar het liedje “Kevin alone in New York” en keken naar de enorme kerstboom in het Rockefeller Center. En Londen is als een tweede thuis voor mijn vriend en mij. We vliegen minstens 3 tot 4 keer per jaar over.

Op mijn reisverlanglijstje staat nog het volgende: Nieuw-Zeeland, Canada (fjorden) en Tokio.

FIV: Laten we verder gaan met uw styling. Een van je blog posts heet “Hoe vind je je eigen stijl”. Hoe heb je je eigen stijl gevonden en hoe zou je die omschrijven?

Dani: Ik heb in mijn tienerjaren veel stijlen uitgeprobeerd tot ik me echt kon identificeren met de look. Vooral mijn haar heeft het zwaar te verduren gehad. Ik heb nooit van die typische meisjeslooks (poppen) gehouden. Ik vond het eerder cool en casual. De perfecte look voor mij is nog steeds: jeans, oversized trui/shirt, laarzen en leren jack!

En in de winter, is er niets beter dan FLUFFY TEDDY jassen.

FIV: U schijnt ‘s winters dol te zijn op knusse jasjes en jassen. Is er een bepaald kledingstuk dat je niet kunt missen in je garderobe en heb je een bepaalde mode must-have voor de winter? Hoe ziet volgens jou de perfecte winterlook eruit?

OH JA!!! Ik hou van jassen en jacks in alle kleuren en vormen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik een jasje-ding heb. Ik hou meer van jassen dan van schoenen. Alles wat pluizig en knus is, hoort deze winter in mijn garderobe. XXL teddyjassen zijn zeker een mode must-have voor de winter. Je vindt ze nu in alle kleuren en lengtes. Belangrijk: FAUX FUR – NO FUR!!!!

Mijn perfecte look: bobble beanie, teddy jas, laarzen, skinny en xxl KNIT jumper.

FIV: Een ander blogartikel dat u onlangs publiceerde, heet “Care: Scalp care in autumn and winter”. Heb je nog tips voor mijn lezers voor droge huid en lippen in de winter? Wat zijn jouw top 5 beauty essentials waar je de winter nooit zonder zou overleven?

Dani: Vooral in de winter is de juiste verzorging essentieel voor een stralende huid. Ik gebruik een olievrije reiniger van Bioderma, gevolgd door een gezichtstonic spray en een crème met veel vocht (LaMer). 1 – 2 keer per week doe ik een vochtinbrengend masker van DM. En één keer per maand ga ik naar een schoonheidsspecialiste voor een professionele reiniging en verzorging.

In de winter is zorgvuldige verzorging van de lippen bijzonder belangrijk, anders worden ze droog, ruw en schraal. Ik gebruik hier geen typisch lipverzorgingsproduct, maar een kleine vette crème uit de babyverzorgingsafdeling.

FIV: Als modeblogger heb je zeker veel te maken met mensen uit de modewereld. Op beurzen en evenementen krijg je de meest uiteenlopende stijlen te zien. Vaak zijn er ook blikken die je zelf niet echt mooi vindt. Vind jij dat je in 2017 alles kunt dragen en alle stijlen / kleuren / patronen met elkaar kunt combineren of zijn er bepaalde no-go’s voor jou?

Dani: Iedereen moet dragen wat hij persoonlijk leuk vindt. Ik denk dat er niet zoiets bestaat als GEEN GOS. Natuurlijk hou ik ook niet van bepaalde stijlen. Maar ik denk dat je de smaak van anderen moet accepteren. Elke stijl is op een of andere manier ook een inspiratie.

“Achter DaniNanaa zit een girl next door en vanaf het begin heb ik geprobeerd om dankjewel te zeggen voor elke comment en voor elk berichtje om iets terug te doen.”

FIV: Met 116.000 abonnees op Instagram, heb je echt een groot bereik. Is het allemaal “van de ene dag op de andere” gebeurd of is het geleidelijk aan gegaan toen u ongeveer twee jaar geleden met uw blog begon?

Dani: Ik ben destijds begonnen met Instagram en ben vanaf het begin heel actief geweest om voor een gestage groei te zorgen. Tot een half jaar geleden had ik nog een fulltime baan van 40 uur en zat ik elke dag tot een uur of 2 ‘s nachts achter mijn laptop en mijn mobiele telefoon om iedereen recht te kunnen doen. Zelfs nu werk ik elke dag, want niets komt van niets.

FIV: Zoals je zelf al schreef, is het tegenwoordig erg moeilijk om jezelf te vestigen met een nieuwe mode/reis/lifestyle blog. Het is je gelukt. Wat is daar volgens jou de reden van en wat onderscheidt jouw blog van andere?

Dani: Ik denk omdat ik met Instagram ben begonnen en mijn blog als ondersteunend medium gebruik. Mijn belangrijkste kanaal is zeker Instagram en dat is waar ik mijn kracht zie. Ik wil mijn lezers inspireren, hen in een goed humeur brengen en bijzondere momenten/reizen met hen delen. Achter DaniNanaa staat een girl next door en sinds het begin probeer ik voor elke comment en voor elk berichtje te bedanken om iets terug te geven.

FIV: Het is veel werk om elke dag creatief te zijn, nieuwe onderwerpen te bedenken en ze uit te voeren. Heb je specifieke doelen die je wilt bereiken en waar zie je jezelf over 5 jaar?

Dani: Ik hoop volgend jaar verder te kunnen schrijven, fotograferen en reizen.

In dit werk kun je niets plannen, het komt zoals het komt. Natuurlijk, je wilt altijd beter worden om te groeien. Maar over 5 jaar ben ik ook mijn gezin aan het plannen, en ik weet niet of ik het dan nog op deze manier zal doen. Wie weet.