GNTM modellenlijst – 12 seizoenen, 24 kandidaten

Zo vaak komt de vraag naar boven. Wat is er eigenlijk gebeurd met de deelnemers en winnaars van de vorige seizoenen van Germany’s next Topmodel? Onlangs stelde ik mezelf deze vraag en stelde ik voor jullie een lijst samen waarin ik 24 deelneemsters uit 12 seizoenen laat zien die vandaag de dag nog steeds voor de camera staan en modellenwerk doen. Ik was zeer verbaasd toen ik een of twee namen vond die ik helemaal vergeten was en dan weer anderen die je niet meer met de casting show associeert omdat zij hun eigen naam hebben gemaakt. Van Jungle Camp tot de catwalks in Milaan, Parijs en New York, je kunt werkelijk alles vinden onder de ex-kandidaten. Daarom presenteer ik jullie mijn top 24 van ex-GNTM-deelnemers.

Hier vindt u alle nieuwe GNTM-deelnemers 2020

Seizoen 1

Lena Gerke – Van casting show tot mega ster

Lena Gerke is het schoolvoorbeeld van wat je kunt doen met een gewonnen casting show. Sinds haar overwinning in 2006 is zij niet alleen een veelgevraagd topmodel geworden, maar ook presentatrice, actrice, it-girl en jurylid bij andere castingprogramma’s. De mooie blondine heeft bereikt waar waarschijnlijk alle deelnemers aan Duitsland’s volgende Topmodel ooit van zullen dromen.

De hele dag brainstormen, vermoeide ogen, vermoeide Lena, maar er komen zoveel spannende dingen aan.

Een bericht gedeeld door Lena Gercke (@lenagercke) op

Micaela Schäfer – de enigszins afwijkende model carrière

Als achtste deelneemster aan het eerste seizoen van Duitslands volgende Topmodel heeft Micaela Schäfer ook nu nog naam gemaakt. De nu 34-jarige heeft aan vele realityshows meegedaan, waarbij formats als Big Brother, I’m a Star, Get Me Out of Here en het Assepoester Experiment natuurlijk niet mochten ontbreken. Zij is erotisch model en trekt ook de aandacht met schaarse outfits en veel toegeeflijkheid tijdens haar optredens als djane. Je kunt niet zeggen dat ze het niet zou hebben gemaakt als C-lijst beroemdheid, maar of dit de modellencarrière is waar de andere Germany’s next Topmodel deelneemsters van dromen is twijfelachtig.

Seizoen 2

Fiona Erdmann – Van huilbaby tot jungle kamp

Na de vierde plaats in het tweede seizoen van Duitslands volgende Topmodel werkte Erdmann mee aan verschillende tv-formats, zoals ‘Anna und die Liebe’ op Sat. 1 of ‘Ich bin ein Star, holt mich hier raus’. Ze is nooit echt van de grond gekomen met modellenwerk. Het hoogtepunt van haar modellencarrière was waarschijnlijk haar verschijning in de Duitse editie van Playboy in mei 2008.

Barbara Meier – Verloren en toch succesvol

Nadat zij het tweede seizoen van Germany’s next Topmodel had gewonnen, bleef zij veel als model werken. Zij verscheen op vele covers van Duitse en internationale tijdschriften, maar is ook het gezicht van merken als Pantene, C&A, Yogurette en Müller Milch. In 2008 kreeg zij haar eerste rol als actrice en werd daarna zelfs gecontracteerd door een acteursbureau.

Seizoen 3

Gina-Lisa Lohfink – Van modeldroom tot realityster

De volgende Jungle Kamp kandidaat. Ja, ook Gina-Lisa, het zorgzame kind en huilebalkje uit seizoen 3 van Germany’s next Topmodel, kwam op reality-tv terecht en deed mee aan de gebruikelijke formats ‘Ich bin ein Star, holt mich hier raus’ en ‘Promi Big Brother’. Samen met ex-kandidate Micaela Schäfer was zij gastvrouw op de erotiekbeurs Venus en de daar gehouden wedstrijd “Miss Venus 2012”. Dus je kunt ook niet echt spreken over een modellencarrière voor haar.

Laten we gaan ! #ibes #teamginalisa #rtl #ibes2017 (c) RTL

Een bericht gedeeld door Gina-Lisa Lohfink (@ginalisa2309) op

Seizoen 4

Sara Nuru – de eerste winnaar met een donkere huidskleur

Nadat Sara Nuru het 4de seizoen van Germany’s next Topmodel won, zette zij haar carrière als model voort, voornamelijk op de grote catwalks van deze wereld. Of het nu in Milaan, Parijs of New York is, ze loopt overal voor beroemde ontwerpers als Roberto Cavalli. Desondanks blijft zij werken als model en is zij het gezicht van grote bedrijven als Maybeline Jade, Rebook, Lascana of Lufthansa. Zij is ook presentatrice en actrice. Ze is er ook in geslaagd om haar eigen naam te maken in de industrie.

Maandag vibraties? #letsstarttheweek ?@sinagoertz_photography

Een bericht gedeeld door Sara Nuru (@saranuru) op

Sarina Nowak – Van Maatje 0 tot Curvy Model

Sarina Nowak haalt de krantenkoppen. Nadat ze als 6e was geëindigd in het vierde seizoen, verdween ze een tijdje van het toneel. In het voorjaar van 2017 keerde ze echter terug als curvy model. Ze wil nu echt uitpakken met haar rondingen en de modellenwereld veroveren.

 

Kijk eens naar deze post op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarina Nowak (@sarinanowak)

Larissa Marolt – Jungle Kamp en Jury verschijningen

Larissa Marolt won het eerste seizoen van Oostenrijks volgende Topmodel in 2009 en werd daarna achtste bij het Duitse Topmodel. Sindsdien heeft ze voornamelijk gewerkt als actrice, presentatrice en jurylid bij verschillende Oostenrijkse tv-formats, maar ze heeft ook deelgenomen aan de Duitse realityshow ‘Ich bin ein Star, holt mich hier raus’. Haar carrière als model kwam niet van de grond.

Seizoen 5

Alisar Ailabouni – winnares en nog steeds een model

Ik dacht dat zij ook verdwenen was. Nader onderzoek wees echter uit dat Alisar vandaag de dag nog steeds met succes model staat. Nadat ze haar winnende contract met ONEeins Management voortijdig beëindigde, stapte ze over naar topagentschappen in Europa en Amerika. Eskimo Models, City Models Parijs, Elite Models Milaan, Elite Models Londen, PARS Management in Duitsland en Mc2 Modles in New York.

@zuhairmuradofficial #pfw #whatabeautifulshow #paris

Een bericht gedeeld door AlisarAilabouni (@alisarailabouni) op

Seizoen 6

Rebecca Mir – Top Model. Presentator en A-list beroemdheid

Hoewel Rebecca Mir slechts tweede werd in het zesde seizoen van Germany’s next Topmodel, nam haar carrière een hoge vlucht na de casting show. Catwalk jobs, magazine covers, presentatrice voor ProSieben. Zij staat momenteel onder contract bij B M W Communications en is presentatrice van vele TV-formats, model en heeft een relatie met de danser en beroemdheid Massimo Sinató.

Chilli Vanilli✨✨✨#ootd

Een bericht gedeeld door Rebecca Mir (@rebeccamir) op

Jana Beller – Winnares en toch geen glansrijke carrière

Hoewel Jana de winnares van het zesde seizoen was, is haar carrière bij lange na niet zo succesvol als die van Rebecca Mir. Desondanks is zij nog steeds model en is zij onder meer het gezicht van het make-up bedrijf Misslyn. Zij wordt vertegenwoordigd door Louisa Models in München, View Management in Barcelona en Elite Model Management in Londen.

#bedtime ?#goodnight

Een bericht gedeeld door Jana Beller (@bellerjana) op

Seizoen 7

Louisa Hartema – Winnares en Top Model

Deze winnares van Duitslands volgende Topmodel heeft het ook gemaakt. Zij woont in New York City, staat onder contract bij het grootste modellenbureau ter wereld (IMG Models) en is nog steeds het gezicht van bedrijven als Escada.

NYCFW voor @bibhumohapatra ??@women360mgmt @munichmodels #dress #redlips

Een bericht gedeeld door LUHAR (@luisahartema_) op .

Seizoen 8

Anna Maria Damm – Van GNTM tot Youtube-ster

Hoewel ze slechts vijfde werd in het achtste seizoen van Germany’s next Topmodel, heeft ze sindsdien een hoge vlucht genomen met haar lifestyle- en modeblog. Ze doet ook aan YouTube en is een Instagram-ster geworden. De influencer heeft een opmerkelijke fanbase opgebouwd van 935K Instagram volgers en laat zien dat ze, ondanks geen modellencarrière, veel potentie heeft!

met mijn vermoeide kleine vriend @myloblue ?☺️

Een bericht gedeeld door ANNA MARIA DAMM (@annamariadamm) op am.

Lovelyn Enebechi – jongste winnares ooit

Lovelyn, pas 16 jaar oud, won op 30 mei 2013 het achtste seizoen van Germany’s next Topmodel. Ze werd door Heidi Klum ‘Baby Beyoncé’ genoemd en staat sinds haar overwinning onder contract bij ONEeins Management.

Het is weer op vandaag? Wie stemt er op af? #gntm#2013#2017#shooting

Een bericht gedeeld door LovelynEnebechi (@lovelyn_enebechi) op

Seizoen 9

Stefanie Giesinger – De wereld rond als topmodel

Stefanie Giesinger. Ze heeft het gemaakt net als Lena Gerke of Rebecca Mir voor haar. Ze leidt HET model leven waar elk meisje van droomt. Ze loopt voor alle grote ontwerpers, is het reclamegezicht van merken als Maybellin Jade en Co. en streeft naar de Victoria’s Secret catwalk. Ze reist ook de wereld rond en is pas verliefd op mannelijk model Marcus Butler. Ze heeft ook een indrukwekkende Instagram fanbase van 2,5 miljoen volgers opgebouwd op slechts 20 jaar oud.

Ivana Teklic – 3e plaats en nog steeds topmodel

Na haar deelname aan het 9e seizoen van Germany’s next Topmodel, begon Ivana als catwalk model. Ze loopt op alle modeweken voor alle grote ontwerpers. Ze is er ook in geslaagd naam te maken in de industrie.

Betty Taube – van model tot Instagram ster

Nadat ze vierde was geworden in het 9e seizoen van Germany’s next Topmodel, begon ze als Instagram-ster en presentatrice voor Prosieben. Haar Instagram fanbase van inmiddels 812K opent natuurlijk ook wat deuren voor haar naar een of andere modellenjob. Ze wint haar fans met haar altijd positieve manier van doen.

?️ #passfoto @tobiasdickfotografie @laurie.makeupartist

Een bericht gedeeld door Betty Taube-Günter (@bettytaube) op

Seizoen 10

Darya Strelnikova – Model en It-Girl

Nadat ze vijfde was geworden in het 10e seizoen van Duitslands volgende Topmodel, kreeg ze een baantje of twee in de modellenwereld. Meestal gaat ze echter door met haar gebruikelijke levensstijl vol luxe en shoppen en laat ze haar 186K volgers op Instagram daar elke dag in delen.

Droom je ?

Een bericht gedeeld door Darya Strelnikova (@strelnikova.darya) op

Anuthida Ploypetch – Model en Instagram Ster

Anuthida heeft ook een fanbase opgebouwd op Instagram. Ze voorziet haar 375K dagelijkse posts over haar modellenleven of lifestyle posts met andere Instagram sterren, zoals Caroline Einhoff of Elena S. Carrière.

Vanessa Fuchs – Winnares en nog steeds model

Vanessa Fuchs, de winnares van het 10e seizoen van het Duitse Topmodel, staat nog steeds onder contract bij het modellenbureau ONEeins en blijft ook na haar overwinning modellenwerk doen. Ze heeft ook een Instagram fanbase opgebouwd van 298K.

thuis zijn – je goed voelen

Een bericht gedeeld door VANESSA (@vanessafuchsofficial) op .

Seizoen 11

Taynara Wolf – TV carrière in plaats van model carrière

De als vijfde geplaatste deelneemster aan het 11e seizoen van Germnay’s next Topmodel was reeds deelnemer aan het TV-format Deutschland tanzt in hetzelfde jaar waarin het werd uitgezonden. Kort na de finale werd zij gecontracteerd door een agentschap voor film en televisie en nu is zij alleen nog maar een nevenmodel. Natuurlijk heeft de knappe danseres ook een Instagram-fanbase opgebouwd van 287K.

Seizoen 12

Greta Faeser – Goede kansen om te winnen door ervaring

Greta Faeser, kandidate in het huidige seizoen van Duitslands volgende Topmodel. Zij is de favoriet van Zuscauer en maakt een goede kans om te winnen, want de 21-jarige gaat niet geheel onervaren de castingshow in. Ze is elke week overtuigend en heeft ook Heidi voor zich gewonnen als fan.

Giuliana Radermacher – Eerste transgender model bij GNTM!

Giuliana is het eerste transgender model dat meedoet aan Duitslands volgende Topmodel. In het huidige seizoen is ze ook een favoriet bij de kijkers en zet ze elke week topprestaties neer. Ze heeft een goede kans om te winnen omdat ze zowel in shoots als op de catwalk geweldig is. Kom hier meer over Giuliana te weten.