Berlijn Fashion Week: Ontwerpers & Shows Herfst/Winter 2016

Berlijn – Indrukwekkend. Veelzijdig. Modieus. Een mode-metropool in Duitsland. In Berlijn durven de Duitsers meer op modegebied dan in andere steden. Vooral tijdens de Fashion Week zijn de straten kleurrijk gevuld met modefanaten. Ook dit jaar kunnen, naast de designer shows, modebeurzen en natuurlijk after-show party’s worden bezocht. De hoogtepunten van de eerste dagen van Fashion Week Berlin 2016 in het kort.

Berlijn Fashion Week 2016 – Ontwerpers, Shows & Interviews

18 januari – Dag 1 op de Fashion Week

Mijn trein naar Berlijn vertrekt op tijd uit Keulen. Het weer: Koud! Wegens mogelijke sneeuwval in heel Duitsland worden vertragingen op de Duitse spoorwegen verwacht. En inderdaad: vanuit Hannover is alles ver en ver wit, maar de zon schijnt en ik maak me niet al te veel zorgen dat ik te laat kom voor mijn eerste interviewafspraak in de Fashion Week. Tijdens de rit neem ik mijn vragen nog eens door. Mijn eerste stop op de geplande afsprakenmarathon is het passen van het modelabel Riani in het Ellington Hotel. Vanmiddag al zal ik zowel de hoofdontwerper Ulrich Schulte als de algemeen directeur Martina Buckenmaier van Riani interviewen. In de trein ontmoet ik andere bezoekers van de Fashion Week en raak ik aan de praat over modebeurzen, ontwerpers en modetrends. Mijn verwachting stijgt. De trein komt aan op het Centraal Station van Berlijn met een kleine vertraging van een half uur. Ik stap uit met mijn iets te zware koffer en haast me de roltrappen op, dwars door het station met meerdere verdiepingen naar een taxi. Ik heb geen tijd te verliezen en merk terloops op dat het in Berlijn enkele graden kouder is dan in het Rijnland. Mijn team en camera wachten al op me bij mij thuis in Kreuzberg.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Lees het volledige artikel over Berlin Fashion Week 2016 Backstage hier!

berlin-fashion-week-2016-backstage-fitting-riani-johanna-cocaine-models

Hoogtepunten – 2 dagen Riani Backstage

Twee uur voor de show van Riani is het backstage-gedeelte van de modetent aan de Brandenburger Tor al een drukte van belang. Opgewonden make-up artiesten naast ontwerpers en modellen. Tussen de pers door. De backstagepassen worden bij de ingang uitgedeeld, uiteraard alleen aan de pers, het eventpersoneel en co. Kledingrails naast make-upspullen, een microfoon van een TV-station ertussen – een gestructureerde chaos, het cliché van een modeshow.

Voor de show worden de laatste aanpassingen aan de outfits gedaan. De modellen wachten op hun make-up, het ene of het andere gezicht is al bekend bij het grote publiek via de media. Ex-GNTM-kandidate Stefanie Giesinger staat naast To pmodel Franziska Knuppe, Luisa Hatema laat snel haar nagels lakken, Larissa Marholt loopt met haar telefoon door de kamer, Olivia Jones zit als een paradijsvogel aan een make-up tafel en poseert voor foto’s. Model en tv-presentatrice Rebecca Mir verspreidt goede humor met haar stralende lach, Bonnie Strange kletst goedgehumeurd met haar collega’s, voormalig GNTM-deelneemster Anuthida geeft een mode-interview. De tijd dringt, de show begint over een paar minuten. Alles moet snel gebeuren. Assistenten rennen langs de persmensen, wild pratend in de hoofdset. De modellen blijven kalm, ze zijn ervaren. Een laatste kneepje haarlak, en de outfit is gladgestreken. En daar gaan ze: de show begint.

Jong talent – Kilian Kerner Show & Aftershow

Het Ellington Hotel in Berlijn – luxe in dikke meubels. Het hotel is indrukwekkend vanaf de eerste stap in de foyer. Er staat een lange rij voor de accreditatiebalie, maar het personeel is uiterst beleefd. De show begint over een paar minuten – de gasten worden snel de brede trap op geleid. De hal met de grote catwalk schittert in een mysterieus boslandschap. Het thema van de show “The Huntingtans – Chewing Gum & Love Affairs” is volgens Kilian Kerner gebaseerd op een familieverhaal. De vrouwelijke modellen stappen allemaal de catwalk op met precies dezelfde blonde, kinlange pruik en zonnebril.

De collectie wordt gekenmerkt door pastelelementen, verwerkt in aangenaam beige, zwart of donkerblauw. De muziek van de live band rondt de succesvolle catwalk presentatie af. De ontwerper betreedt het podium, de zaal beeft, de gasten zijn opgewonden. Kilian’s collectie wordt gevierd! Na enkele interviews met de ontwerper van de collectie, een stevige maaltijd in de lounge van het hotel en een glas of twee champagne, zet de DJ de muziek harder. De bar met de longdrinks stroomt vol, de dansvloer wordt ingehuldigd. Kilian zit er middenin. Samen met zijn gasten rockt hij het Ellington Hotel en de Fashion Week Berlin 2016.

Lees het volledige artikel over Berlin Fashion Week Herfst / Winter 2016 hier!

Locaties

De belangrijkste locaties van de Berlin Fashion Week 2016 (herfst/herfst) zijn in Berlin-Mitte: RUNWAY (Brandenburger Tor, Strasse des 17. Jni, 10117 Berlijn) en STAGE (me Collectors Room, Auguststrasse 68, 10117 Berlijn). Bovendien zullen sommige voorstellingen plaatsvinden in het Kronprinzenpalais en op andere locaties in de stad. Alle evenementen zijn alleen op uitnodiging.

Dinsdag – 19 januari, Berlijn

10/00 OP LANDINGSBAAN SADAK
11/00 AM STADIUM IVANMAN
11/30 AM OFFSITE (Kroonprinselijk Paleis) NOBI TALAI

LENA HOSCHEK
12 UUR ‘S MIDDAGS LANDINGSBAAN

01/30 PM BAAN SPORTALM

GREENSHOWROOM
03/00 PM UITFSITE (Postbahnhof)

04/00 PM RUNWAY ODEUR
06/00 PM LANDINGSBAAN MARC CAIN
07/00 PM UITZETTING (Bakkerij van het leger) MARCEL EASTER DAG
07/30 PM OFFSITE (Kroonprinselijk Paleis) DAWID TOMASZEWSKI

RIANI
08/00 PM LANDINGSBAAN

09/00 P.M. PODIUM LALA BERLIN
09/00 PM OFFSITE (Radialsystem V)ESTHER PERBANDT

Woensdag – 20 januari, Berlijn

10/00 OP DE STARTBAAN DOROTHEE SCHUMACHER
11/00 IN STADIUM MALAIKARAISS

ANJA GOCKEL
12 UUR ‘S MIDDAGS LANDINGSBAAN

01/30 PM RUNWAY MINX DOOR EVA LUTZ
02/00 PM TONEEL LOUISE FRIEDLAENDER
04/00 PM LANDINGSBAAN REBEKKA RUÉTZ
05/00 PM STADIUM BRACHMANN
06/00 PM LANDINGSBAAN LAURÈL

I’ VR ISABEL VOLLRATH
07/00 PM STAGE

KILIAN KERNER
07/30 PM OFFSITE (Ellington Hotel Berlijn)

08/00 P.M. BAAN GUIDO MARIA KRETSCHMER
09/00 PM STADIUMMONSTER-CM

Donderdag – 21 januari, Berlijn

11/00 OP DE LANDINGSBAAN XAVI REYES
12/00 PM STAGE STEINROHNER
12/30 PM OFFSITE (Kronprinzenpalais) MARINA HOERMANSEDER

DIMITRI
01/30 PM LANDINGSBAAN

02/30 PM TONEEL FILOMENA ZANETTI
03/30 PM OFFSITE (volgt) PERRET SCHAAD

EWA HERZOG
04/00 PM LANDINGSBAAN

HEILIGE GEEST
05/00 PM STAGE

05/30 PM OFFSITE (Kroonprinselijk Paleis)AUGUSTIN TEBOUL
06/00 PM LANDINGSBAANZUKKER
07/00 P.M. TONEEL VLADIMIRKARALEJEV
08/00 PM LANDINGSBAANBALDESSARINI
08/30 PM OFFSITE (Kroonprinselijk Paleis)WILLIAM FAN
09/30 PM RUNWAY TULIP DESIGN

Vrijdag – 22 januari, Berlijn

10/00 OP DE LANDINGSBAAN MAISONNOÉE
11/00 AM STAGE MARIANA JUNGMANN

ANNE GORKE
12 UUR ‘S MIDDAGS LANDINGSBAAN
Wij ontmoeten Anne Gorke voor een interview en doen live verslag van haar modeshow op vrijdag, vanaf 12 uur bij de Brandenburger Tor.

01/30 PM LANDINGSBAAN IRENE AIR
02/30 PM STADIUM WHITETAIL
04/00 PM LANDINGSBAAN EMRE ERDEMOĞLU

IOANA CIOLACU
05/00 PM STAGE
Wij ontmoeten Ioana Ciolacu voor een interview en doen live verslag van haar modeshow op vrijdag, vanaf 17.00 uur in de me Collectors Room.

06/00 PM RUNWAY FASHION DESIGNS PRESENTED by Shih Chien University

Zaterdag – 23 januari, Berlijn

06/00 PMKEY LOOKS – DE SHOW! GEPRESENTEERD DOOR FASHION ID

Maybelinne Show: “Ontdek de kracht van kleur”

https://www.youtube.com/watch?v=-0DR0B2xaBw