Woninginrichting: Muurposters & Decoratie

Beroemde metropolen fascineren met hun verschillende gebouwen. Sommigen bewonderen hun monumentale bruggen van tientallen jaren geleden, anderen wolkenkrabbers die tot in de hemel reiken, weer anderen oude middeleeuwse gebouwen of 19e-eeuwse herenhuizen. De gebouwen zijn zeer verschillend van elkaar, net als onze affiches van beroemde steden. Zijn decoraties met stadsmotieven überhaupt een goed idee om kamers te verfraaien? Een huisexpert van Myloview geeft een antwoord op de vraag. Met een stadsposter kan de styling van een flat in een handomdraai worden opgefrist. Nog een voordeel: een oneindige reeks motieven. Het is ook belangrijk dat een dergelijke affiche gemakkelijk in de bestaande regeling kan worden ingepast zonder dat dit veel tijd kost. Het is voldoende om de decoratie te voorzien van een frameloze fotohouder en deze aan de muur te hangen. Dit is sneller dan muren behangen of vers verven. Maar is het eindeffect net zo verbluffend?

Muurposters: Accessoires voor de muur

Het hangt ervan af welke voorstelling men gekozen heeft. Een poster met een stadsmotief is zowel geschikt voor stadsliefhebbers als voor mensen die een speciale band voelen met hun woonplaats, geboorteplaats of plaats van verblijf. Als je een expressief motief kiest, geeft dat een sfeer een heel ander karakter. Maar wat is het beste patroon om te kiezen? Een artistieke zwart-witfoto, een opname van een voorwerp vanuit een ongewoon perspectief of een kleurrijke moderne grafiek – dit zijn slechts enkele van de vele decoratieve motieven. Een andere interessante oplossing is een tweeluik. Dit zijn twee thematisch verwante posters die naast elkaar zijn geplaatst. Een drieluik neemt veel plaats in op de muur, terwijl een tweeluik zelfs geschikt is voor kleine kamers.

Het toppunt van originele styling zijn unieke accessoires. We beginnen met een ietwat ongebruikelijke oplossing – een poster met een stadsplattegrond waarop wereldberoemde metropolen staan afgebeeld. Wat is de originaliteit van zo’n versiering? In het feit dat deze foto’s bepaalde steden van vele jaren geleden tonen. Het zijn zeer indrukwekkende posters. Een goed voorbeeld zijn stadsplattegronden van New York uit de tijd dat er nog geen wolkenkrabbers waren. Een grafiek in zwart-wit of in felle vervaagde kleuren doet denken aan oude stadsplattegronden en past perfect in een woonkamer of studeerkamer die in vintage stijl is ingericht. Voor liefhebbers van moderne interieurs raden wij iets heel anders aan. Deze oplossing is gemaakt voor minimalistische arrangementen. In plaats van een conventioneel stadsplattegrondmotief te gebruiken, hebben wij gekozen voor een stadsplattegrondposter die een metropool toont vanuit vogelperspectief, zonder overbodige details. De stadswijken en straten die vanuit vogelperspectief zijn afgebeeld, vormen een abstracte compositie en doen denken aan een modern schilderij.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Wanddecoratie: Zwart-wit foto’s

Monochromatische foto’s stralen een bijzondere flair uit. Ze zijn zeer expressief en tegelijkertijd discreet. Ze lijken subtiel en zijn toch nooit saai. De eenvoudige inkleuring leidt niet af van de eigenlijke opname en het onderwerp. De contrasten brengen details aan het licht die in een kleurenfoto gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Een poster in zwart-wit past in elk interieur, van industrieel tot romantisch. Waar moet je op letten om de beste poster te kiezen? De huisexpert van Myloview legt uit: Het belangrijkste is om een geschikte vertegenwoordiging te kiezen. Er zijn wereldberoemde metropolen met indrukwekkende wolkenkrabbers en ook die met eeuwenoude beschermde gebouwen. Het is aan het motief alleen om te beslissen bij welke sfeer het het beste past. Bij het ontwerpen van een sfeervolle slaapkamer kunt u gebruik maken van een poster met Venetië, met zwaaiende gondels en pittoreske huizen. Als u op zoek bent naar een decoratie voor het kantoor, is het de moeite waard een panorama van New York of Dubai met ontelbare wolkenkrabbers te gebruiken. Voor een minimalistische kamer geeft een afbeelding van Londen met een rood detail het interieur een zekere dynamiek. Een foto van het Houses of Parliament met een rode bus erlangs is bijvoorbeeld aan te bevelen.

Kantoor, slaapkamer, woonkamer meubilair

In onze zoektocht naar originele motieven, hebben we ons geconcentreerd op de bijzonder kleurrijke motieven. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn posters met stadsmotieven die aan tekeningen doen denken, niet alleen geschikt voor jeugdkamers. Dergelijke voorstellingen hoeven niet per se kinderachtig over te komen. Integendeel, ze brengen een moderne en minimalistische woonkamer nieuw leven in. We hebben twee motieven gekozen. Het eerste motief doet denken aan een schilderij en toont een kleurrijk panorama van een stad met haar belangrijkste gebouwen en architectuur tegen een witte achtergrond. Zo’n voorstelling oogt licht, expressief en is gegarandeerd een blikvanger. Het staat geweldig boven een bank in de woonkamer, boven een bed in de slaapkamer of boven een bureau in de jeugdkamer.

Tips & Tricks: Interieur

Nog een tip: posters die digitale graphics in flat design-stijl nabootsen. Dit zijn tweedimensionale beelden in effen kleuren zonder diepte-effect. De op deze manier afgebeelde bouwvoorwerpen fungeren als interessante decoraties. Metropolen fascineren mensen om verschillende redenen. Iedereen kan wel een aspect vinden dat speciale aandacht verdient. Stadsposters zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van ontwerpen. In het uitgebreide assortiment motieven kan iedereen een decoratie naar eigen smaak vinden, die bovendien ideaal in de bestaande inrichting kan worden geïntegreerd. Een motief in zwart-wit of een kleurrijk motief? Of heb je liever een tweeluik? De beslissing is aan jou!