Koop een flat in Frankfurt – Opbrengst, huizen & investeringen: Interview makelaar

Huren of kopen in Frankfurt – Mooie historische gebouwen, vrijstaande huizen en villa’s. Frankfurt biedt u alles! Makelaar Lydia Ishikawa vertelt u alles wat u moet weten over Frankfurt in haar interview met FIV Magazine. Moet je liever kopen en huren? Hoe goed zijn de rendementen in Frankfurt en omstreken? En welke wijken in Frankfurt zijn het mooist om in te wonen? Dit alles en nog veel meer kunt u in dit artikel te weten komen. Meer aanbevelingen van makelaars voor Frankfurt. Ook in Duitsland in ons artikel: Makelaars Duitsland.

Huren, kopen, wonen in Frankfurt

Een goede start in de onroerend goed wereld is altijd het kopen van je eerste flat. In haar interview met ons, vertelt Lydia Ishikawa over haar ervaringen met eigendommen op een goede A-locatie. De opbrengst is hier afhankelijk van het type huis of flat. Micro-appartementen hebben bijvoorbeeld andere exploitatiemogelijkheden dan vrijstaande huizen. Ook de meso-locatie is bepalend voor de prijsvorming, of het nu gaat om Hausen, Bockenheim of andere districten zoals het Gutleutviertel of Eschersheim.

Dit is Frankfurt in Duitsland:

Frankfurt van dichtbij:

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Huur: Contract en afwikkeling

Na de succesvolle aankoop van het onroerend goed en de voltooiing van de koopovereenkomst, wilt u natuurlijk uw nieuw verworven eigendom inrichten volgens uw individuele behoeften. Van de inrichting van de woonkamer tot het ontwerp van de tuin, niets staat uw creatieve verbeelding in de weg.

Koop: Rendement op investeringen door onroerend goed

In ons interview komt u alles te weten over onroerend goed en rendement in Frankfurt. Moet u een huis kopen in Frankfurt of is het meer de moeite waard om in de buurt te kopen, bijvoorbeeld in Offenbach of Wiesbaden?

Makelaarsinterview over onroerend goed in Frankfurt

Uw eerste appartement of vastgoed als investering? In dit interview leert u de belangrijkste tips & trucs. Kopen, huren, wonen in Frankfurt maar ook tips voor kapitaalinvesteringen. Wij stellen de vragen, zij geeft de antwoorden.

Lydia Ishikawa Real Estate: Interview Partner

FIV: Voor we het hebben over Frankfurt en zijn vastgoedmarkt en uw aanbevelingen voor huurders en kopers, zouden we graag iets meer weten over uw agentschap Lydia Ishikawa Immobilien. Kunt u voor onze lezers kort samenvatten wat uw bureau doet en waarin u gespecialiseerd bent?

Lydia Ishikawa: Als een door de eigenaar geleid bedrijf zijn wij al 30 jaar actief op de vastgoedmarkt van Frankfurt. Onze focus ligt op de marketing van hoogwaardige woningen en commercieel onroerend goed, zowel te huur als te koop. Ons internationaal, goed opgeleid en zeer ervaren team staat met volledige inzet ter beschikking van onze cliënten.

Favoriete eigendommen: oud of nieuw gebouw

FIV: Als makelaar in Frankfurt, welke eigendommen verkiest u persoonlijk om te bemiddelen?

Lydia Ishikawa: Wij makelen eigenlijk elk eigendom, maar wij hebben het geluk dat ik het juiste personeelslid kan kiezen, afhankelijk van het type eigendom. Dus onder ons zijn er liefhebbers van oude gebouwen, Bauhaus liefhebbers, liefhebbers van nieuwe gebouwen. Persoonlijk hou ik van de jaren 50 en 60 gebouwen.

Het Lydia Ishikawa Real Estate Team:

Wijken met toekomst: Lerchesberg & Nordend

FIV: Wijken voor singles, gezinnen & co.: Voor wie nog niet in Frankfurt woont en naar Frankfurt wil verhuizen, welke wijken hebben toekomst? Waar moet je heen verhuizen in Frankfurt als je mooi wilt wonen?

Lydia Ishikawa: Mijn favoriete wijk is Sachsenhausen. s Avonds buiten zitten aan de Schweizer Straße in een van de vele restaurants is als een dag vakantie. Sachsenhausen-Nord heeft mooie oude gebouwen, Sachsenhausen-Süd staat bekend om zijn vrijstaande huizen en Lerchesberg om zijn villa’s.

De Nordend is een goed adres voor jongeren

Hier, op loopafstand van het stadscentrum, zijn er niet alleen talrijke goed onderhouden flats in oude gebouwen, maar ook vele restaurants en mogelijkheden om te winkelen. Als je wat verder weg wilt wonen, is de Riedberg een goede plek. Veel families hebben zich hier gevestigd.

Ontwikkeling van de vastgoedmarkt: beleid en steun

FIV: Huren zijn een groot onderwerp, in heel Duitsland. Hoe hebben de vastgoedmarkt en de huurprijzen in Frankfurt zich de afgelopen jaren ontwikkeld, en hoe zullen ze zich in de toekomst ontwikkelen?

Lydia Ishikawa: Er is een gebrek aan woningen voor mensen met een laag inkomen in Frankfurt. Het beleid van privatisering van sociale huisvesting laat zich hier nog steeds voelen. De huren voor nieuwe flats vertonen een opwaartse trend, omdat de huurindex hier niet van toepassing is.

FIV: In Duitsland huren mensen meer dan ze kopen. Wat zou u een jong stel of zelfs een alleenstaande aanraden, om in Frankfurt te huren of te kopen?

Lydia Ishikawa: Nu de rente nog laag is, zou ik jonge mensen aanraden om te kopen. Hier zou ik ook graag meer hulp van de staat zien voor jonge gezinnen.

Eerste huis door krediet & financiering

FIV: Mensen die huren in Frankfurt zijn relatief flexibel en kunnen verhuizen als dat nodig is. Wie een onroerend goed koopt, ongeacht of het zijn eigen huis is of een condominium, is voor de lange termijn aan het goed verbonden, althans door de lening of de financiering. Wat zijn typische fouten van eerste kopers uit uw ervaring als makelaar, en hoe kunnen die worden vermeden?

Lydia Ishikawa: Vaak is de afbetaling van de lening lager dan de huur zou zijn geweest, afhankelijk van hoeveel eigen vermogen u had. In dit geval kunt u met een gerust hart in onroerend goed investeren, want als u van locatie verandert, kunt u dit appartement verhuren en de inkomsten gebruiken om de lening af te betalen. Bij aankoop moet men er echter op letten dat het appartement ook verhuurbaar is. Zo zal een tweekamerflat van 100 vierkante meter die ideaal was voor bewoning door de eigenaar, veel moeilijker te verhuren zijn dan een flat van slechts 60 vierkante meter.

Een flat in het centrum van Frankfurt:

Bijkomende aankoopkosten en grondoverdrachtsbelasting

FIV: De aankoopprijs van een woning is één ding, maar met welke bijkomende kosten en belastingen moeten kopers in Frankfurt rekening houden?

Lydia Ishikawa: De nevenkosten in Frankfurt, en eigenlijk in Duitsland in het algemeen, zijn zeer hoog. De grootste post is de grondoverdrachtsbelasting van 6 procent in Hessen, gevolgd door de makelaarskosten van 3,57 procent en de notaris- en transcriptiekosten van 1,5 procent.

  • Belasting op de overdracht van grond: 6%
  • Makelaarskosten: 3,57%
  • Notaris en transcriptie kosten: 1,5%

Vastgoed als investering: wat heeft toekomst?

FIV: De wijken van Frankfurt voor investeringen in onroerend goed – Laten we het nu hebben over onroerend goed als investering in Frankfurt, voor wie wil kopen en huren. Als onze lezer besluit te kopen en dan te verhuren: Welke twee districten of satellieten rond Frankfurt zou u een koper aanraden voor zijn investering in Frankfurt? Waar liggen volgens u, als deskundige, de meeste kansen voor de toekomst?

Lydia Ishikawa: Ik zou Sachsenhausen, Nordend, Westend, Riedberg en het Europaviertel aanraden.

FIV: Welk type vastgoed heeft volgens u toekomst in Frankfurt, waarin zou men moeten investeren? Klein, groot, bestaand, nieuwbouw?

Lydia Ishikawa: Met het bestaande pand weet ik wat ik krijg, en de talrijke tekortkomingen die bij nieuwbouw moeten worden verholpen, zijn al verholpen. Bovendien zijn de prijzen voor nieuwe flats op dit moment al erg hoog. Twee- en driekamerappartementen voor singles en dinks, d.w.z. stellen met “dubbel inkomen, geen kinderen”, zijn hier interessant, maar ook vrijstaande huizen voor jonge gezinnen.

De beste districten voor kapitaalinvesteringen:

  • Sachsenhausen
  • North End
  • Westend
  • Riedberg
  • Europese wijk

Ervaring met de verkoop in Frankfurt

FIV: Tot slot nog een vraag: U had het over de typische fouten bij het kopen van een woning. Velen kopen, maar sommigen willen ook verkopen. Welke tips kunt u, als ervaren makelaar in Frankfurt, geven aan degenen die voor het eerst een woning verkopen? Wat zijn de eerste stappen en hoe kunt u met succes een woning verkopen in Frankfurt?

Lydia Ishikawa: De eerste stap is een realistische prijsstelling. U moet vertrouwen op het oordeel en de ervaring van deskundigen. Zij staan dicht bij de markt en kunnen deze het best beoordelen. Bij de verkoop van een onroerend goed raad ik u ook aan een ervaren, betrouwbare makelaar te kiezen die gespecialiseerd is in het soort onroerend goed dat u verkoopt, en vervolgens nauw contact te houden met deze deskundige.

FIV: Met dank aan Lydia Ishikawa Real Estate voor het interview!

Je eerste flat kopen: Eigenaar-bewoning of kapitaalinvestering

U wilt uw droom, het bezitten van uw eerste woning, verwezenlijken, maar weet niet waar te beginnen? Leer alles over uw eerste huis en de belangrijkste stappen in ons artikel.

Huren, kopen, wonen in Frankfurt

Om uw droom van het bezitten van uw eerste huis te realiseren, of u nu huurt of koopt, en hoe u het maximale rendement kunt behalen in Frankfurt, leest u ons artikel over makelaars in Frankfurt.