Balenciaga Video’s: Modeshow, sneakers, Rihanna & Co.

Balenciaga Videos – Balenciaga staat bekend om zijn luxueuze en moderne dames- en herenmode. Het sneakermodel “Speed Trainer” en de handtas “The Neo Classic” behoren tot de absolute bestsellers van het modemerk. In dit artikel krijgt u een indruk van de laatste modeshows en campagnes van het merk. Je kunt Rihanna ook zien in haar fantastische Balenciaga outfit tijdens het Met Gala.

Modeshows: Herfst & Lente voor dames en heren

De modeshows die volgen staan in het teken van technologische vooruitgang en de toekomst van de mode. Hier kunt u een glimp opvangen van hoe Balenciaga de mode van morgen ziet. U kunt ook de modeshow bijwonen van een zeer speciale collectie, de 50e Couture Collectie.

Herfst: Modeshow

Deze collectie is in vele opzichten futuristisch. Het idee erachter is dat veel stoffen en kledingstukken in de toekomst meerdere functies zullen vervullen. Bijvoorbeeld, een militaire jumpsuit wordt een avondjurk of een deken wordt een jas. Dit maakt duidelijk dat het bij deze collectie niet alleen om stijl, maar vooral om functionaliteit gaat. De modeshow zelf vond virtueel plaats. Een geselecteerde groep gasten mocht de modeshow bekijken met behulp van virtual reality headsets in plaats van deze persoonlijk bij te wonen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Lente: Modeshow

Deze modeshow heeft maar één model, de Amerikaanse schilderes Eliza Douglas. Ze presenteert de collectie met behulp van computergegenereerde klonen van zichzelf. Hoe kunnen klonen op een modeshow lopen? De truc- Het is geen echte modeshow zoals wij die kennen en gewend zijn, maar een digitale modeshow in de vorm van een video, georganiseerd met behulp van geavanceerde technologie en speciale effecten. “Het is een show die nog nooit eerder is gedaan. Maar de kleren zijn echt. Ze werden gemaakt,” zegt hoofdontwerper Demna Gvasalia.

50e Couture Collectie: Modeshow

Deze collectie is de eerste couturecollectie sinds 1967 en een eerbetoon aan Cristóbal Balenciaga, de stichter van het Parijse modehuis. Nadat pret-a-porter mode de couture verving, ging de Spaanse ontwerper met pensioen. Tot 2015 werd het merk gerund door verschillende ontwerpers die de couture niet onder ogen wilden zien. Met Demna Gvasalia heeft het modehuis zijn oude glorie van de jaren 50 en 60 herwonnen. De initialen C.B. werden met de hand geborduurd op afzonderlijke stukken van de collectie om Balenciaga’s persoonlijke stijl te benadrukken, bijvoorbeeld lederen handschoenen of zijden dassen.

Reclames: Herfst & Zomer Campagnes

Naast modeshows zijn er ook creatieve reclamespotjes om de nieuwste Balenciaga collecties te presenteren. Hier ziet u de reclames voor de herfst- en zomercollecties. Deze weerspiegelen, net als de modeshows, de futuristische en door technologie gedreven aanpak van hoofdontwerper Demna Gvasalia.

Herfst campagne

Een videospel als een modeshow? De bijzondere situatie van de pandemie vraagt om creativiteit! Balenciaga presenteert zijn najaarscollectie op virtuele avatars in het speciaal ontwikkelde videospel “Afterworld: The Age of Tomorrow”. Het spel toont een postmoderne toekomst waarin men de wereld van Balenciaga kan verkennen. De held van het spel loopt door verschillende virtuele werelden en ontmoet verschillende avatars, allemaal gekleed in stukken uit de najaarscollectie. Ervaar in deze video de virtuele geest van Demna Gvasalia en beleef een modeshow op een nooit eerder vertoonde manier!

Zomercollectie Campagne

Voor deze video hebben de creatieve geesten bij Balenciaga weer op volle toeren gedraaid en iets heel bijzonders bedacht voor deze collectie. In deze campagne wordt de collectie gepresenteerd door verschillende mannequins die er totaal verschillend uitzien. Mensen van elke etniciteit komen aan bod en tonen Balenciaga’s open wereldvisie. De mannequins zien er net zo ongewoon en opvallend uit als de kleding. Het hoogtepunt van de collectie is ongetwijfeld de iconische handtas “The Neo Classic”, die dit jaar haar 20-jarig bestaan viert.

VIP’s: Rihanna op het Met Gala

Megaster en stijlicoon Rihanna is duidelijk een fan van het luxemerk, want ze is al verschillende keren in Balenciaga gefotografeerd. Of het nu op straat is of op de rode loper, Rihanna is een Balenciaga meisje. Rihanna koos ook Balenciaga voor het Met Gala van dit jaar. Je kunt de zwarte outfit gewoon ongelooflijk goed zien. In de volgende video kun je zien hoe stijlvol Rihanna en haar vriend ASAP Rocky eruit zien tijdens hun rode loper debuut als koppel.

Samenwerking: Gucci Aria

Dit is geen samenwerking in de klassieke zin, maar je kunt duidelijk zien dat ontwerper Demna Gvasalia erbij betrokken was. Voor de collectie, die werd gecreëerd ter ere van Gucci’s 100ste verjaardag, liet Gucci ontwerper Alessandro Michele zich inspireren door enkele van de stukken die Demna Gvasalia voor Balenciaga ontwierp. Logo prints en de kenmerkende belettering van het merk zijn de kenmerken van deze collectie, en de hippische details zijn ook opvallend, aangezien Gucci’s geschiedenis diep geworteld is in de paardensport.

Interviews: Alexander Wang en Demna Gvasalia

Via deze twee interviews krijgt u inzicht in het leven van Balenciaga’s huidige hoofdontwerper Demna Gvasalia en het werk van voormalig hoofdontwerper Alexander Wang.

Alexander Wang over Balenciaga

Van 2012 tot 2015 werd Alexander Wang benoemd tot hoofdontwerper bij Balenciaga, als opvolger van ontwerper Nicolas Ghesquière, die Balenciaga in de jaren 2000 weer groot had gemaakt. In dit interview legt Alexander Wang onder andere uit waarom het voor hem belangrijk is om naar het Balenciaga archief te kijken en er inspiratie uit te putten, en wat hem motiveerde om de baan bij Balenciaga aan te nemen – ondanks het oprichten van zijn eigen succesvolle merk.

Demna Gvasalia: alles wat u moet weten

Hier krijgt u interessante en belangrijke informatie over hoofdontwerper Demna Gvasalia in slechts 5 minuten. Bijvoorbeeld dat hij een tijdje in Duitsland heeft gewoond, modeontwerp heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en medeoprichter is van het beroemde streetstyle-merk Vetements.

Balenciaga: Ontwerper Portret

Wilt u meer weten over het Franse label en zijn meest populaire stukken? Hier vindt u ons grote artikel over Balenciaga.

Meer modemerken: XXL-lijst

Ben je enthousiast over Esprit en wil je meer merken leren kennen? Neem dan een kijkje in onze XXL-gids en maak kennis met ‘s werelds beste modemerken.

De populaire Burberry trenchcoat. De beroemde kleine zwarte jurk. Het klassieke Chanel pak of de ondeugende slip dress van Calvin Klein. Wie kent ze niet? Met hun extravagante ontwerpen en innovatieve stoffen doen ‘s werelds grote modemerken bij elke collectie het hart van menig modeliefhebber sneller kloppen. Wil je weten wie een van de grootste modelabels ter wereld is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij van FIV Magazine hebben ‘s werelds beste modemerken hier op een rijtje gezet – zodat ook jij de ultieme mode-expert kunt worden.