Modeweek in Moskou: Virtueel model Zoë, modeshow & ontwerper

Virtual Fashion Movie @ Moscow Fashion Week – Dit jaar is alles anders – dankzij Corona verliepen de modeweken niet zoals gewoonlijk. Maar zoals het gezegde luidt: noodzaak is de moeder van de uitvinding. En de digitalisering doet ook haar intrede in de mode-industrie met groot nieuws. Fashion Week in Moskou heeft de vinger aan de pols als het gaat om digitaal en begint een nieuwe ronde exclusief met onze Zoe van CM Models. Zoe is ons eerste digitale model dat de modewereld op z’n kop zal zetten.

Modeweek revolutie in Moskou

Volgende zondag, op 6 september 2020, zal ze zeker de catwalk in Moskou rocken. Ja, je hoort het goed: onze Zoë is geen echt persoon, maar ze zal toch aanwezig zijn op de modeshow van Chain. Hoe werkt dat? State-of-the-art technologie maakt het mogelijk! Zoe is het allereerste digitale model ter wereld. Dat is nog eens een doel! De modeshows worden gesponsord door Mercedes-Benz Fashion Week Russia, Russian Fashion Council en Global Talents Digital.

Het evenement van het jaar in de mode-industrie

Global Talents Digital. Dat is iets wat je moet weten in de mode-industrie. Digitale modeshows zijn natuurlijk niet alleen revolutionair, maar kunnen in tijden van Corona ook een creatieve oplossing bieden. Het is gemakkelijk om op de hoogte te blijven en de show te volgen vanuit huis op de bank in een comfortabel joggingpak.

De modeshow met ons model Zoë kan vanuit meer dan 80 landen live worden gestreamd. Zij is een van de zes modellen die in Moskou over de catwalk lopen. Er zullen in totaal acht virtuele shows zijn. Op zondag is het eindelijk zover: Zoë’s tijd om te schitteren is om 19.50 uur Duitse tijd. De outfits die Zoe zal presenteren zijn ook gedigitaliseerd. Dus er kan niets misgaan in de kleedkamer. Al met al beginnen de shows op 04 september en eindigen ze op 06 september 2020.

  • Moscow Fashion Week van 04 – 06 september 2020
  • Zoe’s verschijning op de catwalk voor Chain: 7:50 p.m.
  • Livestream mogelijk vanuit meer dan 80 landen

Zoë: Onze invloed in de Fact Check

Ons model Zoë heeft een coole levensstijl: ze leeft veganistisch en is barman bij poké in Israël. Als ze niet met haar hond aan het wandelen is, doet ze graag aan yoga. Na het werk in de bar, brengt ze graag tijd door met haar vriend. Zoe heeft ook oog voor kunst, dieren en mode. Dat leent zich natuurlijk om model te staan. Op haar Instagram-profiel kun je haar zien winkelen met een mondmasker of bij een kraampje. Zoe heeft prachtig krullend bruin haar en blauwe ogen.

Waar zij in haar virtuele leven veel belang aan hecht, is het thema duurzaamheid. Als zodanig fungeert zij misschien zelfs als rolmodel, als een virulent model dat reeds vele volgelingen heeft. Ze heeft al meer dan 100 foto’s op haar Instagram-account geplaatst. Als je meer wilt weten over Zoe, bezoek dan haar Instagram profiel. Kijk of je het verschil kunt zien.

  • Zoe is geen echte persoon, ze is een virtueel model
  • Ze leeft veganistisch, heeft hobby’s en een hond
  • Het model is ook actief op Instagram en heeft al een paar volgers

Zoe voor Chain: Virtuele modeshow

Zoe mag over de catwalk lopen voor Chain uit Argentinië. De stukken in de collectie zijn ontworpen door Lucía Chain. De stukken zijn handgemaakt. Maar dit is niet het enige merk. Anciela, Alkhanashvili en duet.by.me zijn slechts enkele van de labels die de komende dagen hun collecties zullen presenteren. De hele modeweek staat in het teken van het thema “Duurzaamheid”.

In totaal zullen er 100 verschillende deelnemers uit 34 landen aan de internationale modeweek deelnemen. Termen als “nulafval” of “upcycling” spelen hierbij een belangrijke rol. Het is natuurlijk een eer voor onze Zoë om op zo’n modeshow te mogen lopen. De term “duurzaamheid” is haar immers niet vreemd.

Feiten over Chain

Het is niet de eerste keer dat Lucía Chain modellen in haar ontwerpen over de catwalk van Moskou heeft laten lopen. Vorig jaar nog waren haar collecties te zien op de Mercedes-Benz Russia Fashion Week. Voor haar is duurzaamheid een levensstijl. Ze is begaan met onze aarde en de mensen erop. Zelf omschrijft ze Chain onder andere als minimalistisch en rebels. Chain is gevestigd in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië.

Het label, dat nog maar een jaar of drie jong is, heeft zijn weg over de hele wereld al gevonden: Chain heeft zich al op vele catwalks mogen presenteren, bijvoorbeeld in Frankrijk, Costa Rica en ook hier in Duitsland. Vorig jaar slaagde het merk er zelfs in de Global Talents te winnen op de Mercedes-Benz Fashion Week in Rusland. Wie in mode geïnteresseerd is, kan zijn creaties in Italië bewonderen, meer bepaald in het Salvatore Ferragamo Museum.

  • De kwestie van duurzaamheid is belangrijk voor het label
  • De ketting komt uit Argentinië
  • Chain was al te zien op vele catwalks wereldwijd

Virtuele beïnvloeders: de nieuwste hype

Als het digitaal is, dan is het digitaal: de nieuwste trend is influencers. Hier nemen veel mensen de kijker mee door het dagelijks leven of introduceren producten – we kennen het allemaal. Maar wat is er nieuw aan? Beïnvloeders bestaan immers al een paar jaar.

Nog niet zo lang geleden verschenen er virtuele influencers zoals ons model Zoë. Samen met Ella en Linda, is Zoe een van de beïnvloeders. De drie konden ook producten promoten of de dag voor hun volgers verzachten met verhalen. Er zijn zeker veel mogelijke toepassingen hier. Van reclamespotjes tot fotoshoots – de virtuele influencers kunnen de echte in sommige dingen bijhouden.

Lil Miquela

Lil Miquela zit al een paar jaar in het vak, sinds 2016 om precies te zijn. Zij is ook een virtuele influencer en heeft al samengewerkt met grote labels als Prada en Nike. Op Instagram heeft ze met haar 19 jaar al 2,7 volgers om te vermaken. En dat doet ze, want ze heeft al meer dan 800 berichten geplaatst en verschillende verhalen geüpload. Met haar korte franjes en twee vlechten, valt ze zeker op in de menigte. Op haar foto’s poseert ze soms achter het stuur van een auto of wordt ze gefotografeerd terwijl ze bloemen vasthoudt. Lil Miquela heeft zelfs haar eigen liedjes.

Show #2: Zoe @ Fashion Week Berlijn (MarcCain)

Marc Cain @ Fashion Week Berlin – Spectaculaire print en kwaliteit van het allerbeste. De modeshows van Marc Cain zijn een lust voor het oog. Maar dit jaar komt er iets nieuws op de schermen. De modeshow 2021 van Marc Cain, getiteld “How Wonderful”, wordt volledig op zijn kop gezet. Fictie en werkelijkheid ontmoeten elkaar om iets totaal nieuws te creëren. De eerste op de markt met virtuele modellen die een modeshow beginnen op 19 januari om 18:00 uur.