Model Anna Christina Schwartz: Mode, schoonheid & mode Lifestyle

Anna Christina Schwartz is een van Duitslands meest sympathieke modellen op sociale media. Met haar open manier van doen neemt ze haar volgers mee op elke reis en geeft ze inzicht in haar privé-wereld. We mochten haar interviewen en stelden haar vragen over de modellenwereld, reizen en haar jaar 2020.

Modellen, banen en shoots door Anna Christina

FIV: Hoi Anna-Christina. Leuk dat we vandaag een interview met je kunnen doen. Je bent een veelgevraagd model, maar hoe ben je eigenlijk in het modellenwerk terecht gekomen? En wat is je spannendste modellenklus tot nu toe geweest? Welke baan vond je het leukst?

Anna: Tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut verdiende ik wat bij op het wijnfeest in Würzburg en werd daar benaderd door een modelscout. Ik heb veel spannende modellenklussen gehad, maar de klus voor Karl Lagerfeld in Parijs was voor mij een heel bijzonder hoogtepunt. Het was een grote eer om met zo’n icoon van de mode-industrie te werken. Ik heb ook genoten van de videoclip met Marc Anthony (Cambio de Piel) die we in Cancun hebben opgenomen. Ik hou van acteren en
dus het was spannend voor mij om in een andere rol voor de camera te glijden. De locatie was ook buitengewoon mooi en de crew erg grappig.

FIV: Modellenwerk brengt je waarschijnlijk veel op de been. Wat is volgens u uw favoriete reisbestemming?

Anna: Phew, het is moeilijk voor mij om me te binden aan die …. Maar toen ik in NYC woonde, vond ik het ongelooflijk opwindend om naar veel verschillende Caribische eilanden te reizen voor bikini campagnes.

FIV: Je postte ook foto’s van je Cosmopolitan editorial shoot op Instagram. Vertel ons er eens wat meer over.

Anna: Ik hou ervan om zowel mode als beauty editorials te fotograferen. We hebben een paar weken geleden de Cosmopolitan editorial in München geschoten en een geweldige beautyspread gemaakt met extreem chique en dure juwelen. Ik kijk echt uit naar het resultaat!

TikTok & Dansvideo’s

FIV: Op je Instagram profiel heb je ook je TikTok account gelinkt. Wanneer ben je met TikTok begonnen en hoe is het tot stand gekomen?

Anna: Om eerlijk te zijn, ben ik niet meer zo actief op Tiktok. Tijdens de lockdown heb ik de app een beetje uitgeprobeerd en had er op onderdelen veel plezier in – maar het is erg tijdrovend.

FIV: Ik zag dat je ook enkele dansvideo’s op TikTok hebt gezet. Danst u ook professioneel? En zo ja, sinds wanneer?

Ik zou het niet professioneel noemen. Maar ik danste veel van jongs af aan en ontwikkelde er een kleine passie voor. Het begon met ballet, jazz, moderne dans en eindigde met hip hop. Vandaag dans ik bijna niet meer – behalve de 2-3 TikTok dansjes hier en daar.

Make-up trends van specialisten

FIV: Uw make-up vaardigheden zijn ook echt bewonderenswaardig. Wat zijn je top 3 tips voor make-up fans?

Anna: Aangezien ik al 10 jaar als model werk en me voortdurend laat opmaken door professionele visagisten, heb ik een paar tips kunnen oppikken.

Mijn top 3 tips zijn:

  1. Gebruik een wimperkruller voor de mascara
  2. Maak de ogen op voordat u foundation aanbrengt (omdat oogschaduw vaak afbrokkelt bij het aanbrengen).
  3. Leg de nadruk op de ogen of op de lippen (minder is meer)

FIV: Wat waren je hoogtepunten van 2020 ondanks Corona?

Anna: Zeker Italië! Ik had het geluk mijn zomervakantie midden augustus te kunnen nemen (ondanks Corona). Ik vloog naar Capri met mijn vriend
en we hadden een ongelooflijk geweldige tijd op het eiland. Veel wandelingen, stranddagen en veel pasta, pizza en ijs.

FIV: Wat zijn jouw mode must-haves voor zomer 2020?

Anna: Ik ben geen modekoningin, maar ik hou van luchtige, bloemige, kleurrijke zomerjurken tot op de grond. Anders draag ik graag jeans met een simpel T-shirt en een blazer. En natuurlijk leuke bikini’s voor de warme zomerdagen.

Beeldmateriaal – © – Fab4Media

Anna-Christina Schwartz Sociale media

Wie een kijkje wil nemen in haar wereld kan haar volgen op deze kanalen:

Nu ook in het tijdschrift: Anna-Christina Schwartz

U kunt ook het interview met Anna-Christina Schwartz in het tijdschrift vinden! Nu op fivmagazine.com, lees het hele tijdschrift online: