Kris Jenner: De Kardashian moeder leeft in bescheiden luxe in Los Angeles

Kristen Mary Jenner – de moeder van de beroemde Kardashian/Jenner-dochters Kim, Kourtney, Khloé, Kendall en Kylie is zelf beroemd en fortuinlijk geworden door de reality-tv-serie “Keeping Up with the Kardashians”. Nu geeft manager en tv-ster Kris Jenner ons een kijkje in haar luxueuze Beverly Hills woning.

Hidden Hills: de Kardashian HotSpot

Zoals alle Kardashians – behalve Kendall Jenner – woont ook Kris Jenner in “Hidden Hills”, een klein stadje in Los Angeles. Sterren als Dianne Foster, Miley Cyrus, Britney Spears, Kaley Cuoco en Jennifer Lopez wonen en hebben er gewoond. De stad grenst aan een groot natuurgebied dat uitnodigt om te wandelen, paard te rijden of te mountainbiken. Hidden Hills is een zeer actieve gemeenschap met vele buurtfeesten en evenementen zoals het stadscarnaval, jaarlijkse parades, een zomerkamp voor kinderen of de “sneeuwdagen”.

De villa van Kris Jenner

Nadat Kris de locatie van de reality tv-serie “Keeping Up with the Kardashians” had verkocht, betrok zij haar nieuwe huis, maar wel in dezelfde stad – Hidden Hills lijkt de Jenners en Kardashians welgezind te zijn geworden. Ze kocht het huis in 2017 en trok er uiteindelijk in 2019 in – na meer dan een jaar van verbouwingen. Het huis is vlakbij het huis van haar dochter Kim. Met een woonoppervlakte van 873m² heeft de nieuwe residentie van Kris heel wat te bieden. Het perceel van 5.200m² is royaal beplant en praktisch een privé park voor de deur. De villa is grotendeels gelijkvloers, maar de slaapkamers bevinden zich op de tweede verdieping. Met stenen en houten gevels en donkere raamkozijnen heeft het huis een schilderachtige, moderne en gezellige uitstraling. Naast 6 slaapkamers en 8 badkamers heeft Kris natuurlijk haar eigen zwembad, spa, fitnessruimte, bioscoopzaal en een exclusieve speelkamer voor haar kleinkinderen in haar hoofdverblijf.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

“Ik ga niet meer zo graag uit als vroeger. Mijn werk is zo hectisch en chaotisch. Ik ren altijd een miljoen mijl per uur. Ik wilde dat mijn huis aanvoelde als een heiligdom, volmaakt kalm en vredig.” (Kris Jenner)

Roomtour

Interieur Plan

Evenals bij Kendall Jenner, waren de binnenhuisarchitecten Tommy en Kathleen Clements, alsmede Waldo Fernandez, verantwoordelijk voor de inrichting van het huis. Net als haar dochter, is Kris enthousiast over hun werk. Net als Kendall wilde Kris een oase van rust creëren en koos voor neutrale, warme aardetinten en natuurlijke tinten voor het ontwerp en de inrichting. Alleen kunstwerken zorgen voor kleurrijke accenten; muren, plafonds en zelfs meubilair zijn bewust eenvoudig gehouden. Kris koos voor de zogenaamde “open-vloer-plattegrond” op de begane grond: het was voor haar belangrijk om de afzonderlijke ruimtes zo open mogelijk te houden om zo veel verbindingen en een grote, open en uitnodigende leefruimte te creëren.

“Ik hou van dit huis omdat het een echt open-vloer plan heeft. Ik voel me er echt zen en ontspannen door. (…) Het is erg kalmerend en ik blijf het woord kalm gebruiken omdat ik dat nodig heb in mijn leven.” (Kris Jenner)

Foyer en trappenhuis

Kris Jenner houdt van een grootse entree – dus haar nieuwe foyer kan bijna worden omschreven als een understatement. De grote, minimalistische glazen toegangsdeur geeft toegang tot een grote, eenvoudig-moderne inkomhal. Volgens het open-vloerprincipe staan de woonkamer, de eetkamer, de zogenaamde Great Room en de keuken in directe verbinding met de foyer zonder muren of deuren. De trap die naar de tweede verdieping van het huis leidt, wordt door een muur aan het zicht onttrokken. Boven de Great Room – die u ziet als u het huis binnenkomt – is een open galerij op de tweede verdieping, van waaruit u toegang heeft tot alle slaapkamers en verschillende badkamers. Over het geheel genomen is de foyer een grote ruimte met hoge plafonds die overstroomd wordt door licht en directe toegang biedt tot alle ruimten op de begane grond

Great-Room

Zoals op de hele benedenverdieping ligt hier een bruine parketvloer in aardetinten. Daarboven ligt een groot, lichtkleurig tapijt met banken en fauteuils in wit en lichtgrijs. Een groot raam aan de voorkant biedt directe toegang tot de tuin en een onbelemmerd uitzicht op het zwembad, dat op slechts een paar meter afstand ligt. Zwarte raamkozijnen en lichte gordijnen completeren het licht-donker concept van de kamer. De televisie is ingebouwd in de muur op een grijs marmeren plaat boven de open haard en wordt omzoomd door twee grote witte boekenplanken. Een van de persoonlijke favorieten van Kris is het “Lalanne Schaap”, een decoratief schaap dat ook als zitplaats kan worden gebruikt – maar wie dat ook daadwerkelijk doet, zal Kris ergeren, want naar eigen zeggen vindt zij het helemaal niet leuk als gasten op haar schaap gaan zitten.

Keuken en eetkamer

De aparte eetkamer ligt tegenover de woonkamer bij de ingang van het huis, maar verbonden met de keuken is er een andere, kleinere eethoek. Net als de grote kamer heeft ook deze een vensterfront dat veel licht binnenlaat en een wijds uitzicht op de tuin en het zwembad biedt. Een grote houten tafel en 8 lederen stoelen nodigen u uit om te eten en te vertoeven. De keuken, die in open verbinding staat met zowel de eetkamer als de grote kamer, is zeer minimalistisch. Alles is zeer geometrisch en gereduceerd: De fronten van de keukenmeubelen zijn donkergrijs, de handgrepen allemaal uniform en zilverkleurig. Voor de grote gaskookplaat staat een groot wit-grijs marmeren blok dat dienst doet als kookeiland. Het biedt een groot extra werkoppervlak. Er is ook een kleine toonbank aan vastgemaakt, die op zijn beurt vier krukken ervoor heeft. De keuken is ontworpen als een open en ruime ruimte waar je met veel mensen kunt zijn en altijd direct met elkaar kunt communiceren.

“We zijn de hele tijd in de keuken. We leven zowat hier, het is het hart van het huis. Er is hier altijd iemand aan het koken.” (Kris Jenner)

Woonkamer

Onmiddellijk links van de toegangsdeur is de woonkamer van de villa. Ook hier ligt er een groot, lichtkleurig tapijt op de bruine parketvloer. Daarop staan twee witte, comfortabele sofa’s, een lage houten salontafel en twee lichtgrijze fauteuils met gewatteerde rugleuningen. Ook hier is er een raamfront met zwarte kozijnen, maar je kunt erdoor naar de groene voortuin. Omzoomd door sofa’s en fauteuils, wordt de open haard het hoofd van de kamer, met een donkergroen metallic geschilderde inkeping in de muur die het designhoogtepunt van de kamer vormt. Net als Kendall heeft Kris geen tv in de woonkamer; deze kamer is bedoeld als een plek om te ontspannen en te delen.

Slaapkamer en garderobe

De hoofdslaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping en heeft directe toegang tot het balkon. De kamer is groot en, net als de rest van het huis, helder ingericht. Afgezien van een groot bed, een TV en een eenvoudige ladekast, is er geen meubilair in deze kamer. De garderobe is en suite en – zoals te verwachten was – spectaculair. Het strekt zich uit over twee kamers: een kamer voor kleding, een kamer voor schoenen, tassen en accessoires. Beide kamers zijn wit: meubels, muren, vloeren en plafonds, en ze zijn zeer goed verlicht – er is geen raam en toch is het helder als de dag. De twee kamers zijn met elkaar verbonden door een kleine gang, die is bekleed met spiegelkasten. In de accessoireruimte, bijvoorbeeld, zijn in totaal tien witte rekken versierd met een aantal fraaie individuele stukken – van Louis Vuitton tot Gucci tot Judith Leiber. De inloopkast van Kris is goed gevuld maar niet overladen en lijkt meer op een exclusieve en gevarieerde luxe boetiek – een droom die elke vrouw vast en zeker zou willen vervullen.

Verplaats

Net als haar dochters, is Kris Jenner een fervent huizenkoper. Zij bezit verschillende eigendommen en is altijd geïnteresseerd in het kopen en verkopen van onroerend goed. Onlangs verkocht zij haar luxueuze villa in de Hidden Hills – het belangrijkste decor van de show “Keeping Up with the Kardashians” – voor ongeveer 15 miljoen dollar. Het was een “off-market, all-cash deal” met de Duitse onderneemster Katharina Harf, die nu de trotse eigenaar is van het pand met 6 slaapkamers en 8 badkamers. In 2010 had Kris de villa gekocht voor 4 miljoen dollar. Naast haar huidige woning bezit zij ook verschillende eigendommen in Calabasas (LA) en een vakantiehuis in Palm Springs (aankoopprijs 12 miljoen dollar) met een woonoppervlakte van een goede 1.000m² verdeeld over één verdieping.

Het dagelijkse leven in het nieuwe huis

Na afscheid te hebben genomen van het legendarische KUWTK huis, lijkt Kris zich nu helemaal te hebben gesetteld in haar nieuwe onderkomen. De rustige, sobere uitstraling van het huis en de inrichting lijken te passen bij de behoeften die Kris op dit moment heeft. Zoals zij in een interview onthult, blijven al haar kinderen en kleinkinderen regelmatig langskomen om het laatste nieuws en de lekkerste zelfgebakken koekjes van mama en oma te krijgen.

“Ik vind het heerlijk om koekjes en snacks te maken voor alle kleinkinderen die regelmatig langskomen.” (Kris Jenner)