De beste zonbescherming voor uw huidtype: zonbeschermingsfactor, verzorgingscrèmes & co!

De beste zonnebrandcrème voor uw huidtype: Zonnebrandcrème moet deel uitmaken van onze schoonheids- en huidverzorgingsroutine – vooral op warme zomerdagen! Toch vergeten we het helaas veel te vaak. Lees hier waarom zonnebescherming zo belangrijk is voor anti-aging en hoe u de perfecte beschermingsfactor voor uw huidtype kunt vinden. Is je zomerse huidverzorgingsroutine nog niet perfect? Hier vind je de beste doe-het-zelf verzorgingsproducten!

Waarom moet u een lichtbeschermingsfactor gebruiken?

90% van alle vroegtijdige tekenen van veroudering zijn te wijten aan het niet gebruiken (of niet correct gebruiken!) van een zonbeschermingsfactor. Omgekeerd betekent dit ook dat als u de juiste zonnebrandcrème gebruikt, u afscheid kunt nemen van uw antirimpelproducten! Zonnebrandcrème alleen is al een goede preventieve maatregel. Bovendien is UV-straling niet goed voor de huid en kan het bestaande huidproblemen verergeren. Bovendien beschadigt UV-straling het DNA in onze huidcellen, wat kan leiden tot zonnebrand en zelfs huidkanker!

Zonnebeschermingsfactor voor gezicht, benen & co: de juiste toepassing

In de eerste plaats moet u niet alleen SPF dragen wanneer de temperaturen hoog zijn, maar het beter dagelijks in uw routine opnemen. Ook zonder warme temperaturen kunnen UV-stralen zeer schadelijk zijn. Zonnebrandcrème beschermt alleen als hij op de juiste manier wordt gebruikt.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Klinkt simpel, maar smeer je over je hele huid in met zonnebrandcrème. Vaak vergeten gebieden zijn de oren en de tere huid rond het oog. Breng royaal aan en wees niet te zuinig. Als het te dik aanvoelt, kunnen kleinere hoeveelheden van crèmes met een hogere SPF helpen. Gebruik zonnecrème als laatste stap in uw huidverzorgingsroutine, dus na het serum en uw dagcrème. Make-up kan gemakkelijk over de zonnecrème worden aangebracht, laat het even intrekken.

Nog op zoek naar make-up inspiratie voor de zomer? We hebben een aantal verfrissende zomer make-up ideeën voor je verzameld.

De juiste zonnebrandcrème voor uw huidtype: de beste merken

Vette huid

Als u er al alles aan doet om uw gezicht zo glanzend mogelijk te houden, is de gedachte aan een extra verzorgingsproduct niet prettig.
Maar zonnebrandcrème hoeft je gezicht niet extra te belasten! Toevoegingen zoals zeewier, zink, cafeïne of rijstzetmeel beschermen u niet alleen tegen de zon, maar hebben ook de perfecte voedende eigenschappen voor de vette huid. U kunt dus de crème of make-up bewaren en gewoon vervangen door de zonnebrandcrème.

 • Seaweed Oil-Control Lotion SPF 15 by Bodyshop
 • Zonnebrandcrème SPF 50 van Paula’s Choice
 • Minerale zonnebrandcrème Matte Komkommer SPF 30 van Coola

Droge huid

Als je last hebt van een droge huid, heb je meestal je gedroomde vochtinbrengende crème gevonden. Geen zonnebrandcrème mag deze plaats van je innemen, zeker niet een die meer vettig dan voedend is. Gelukkig zijn er nu zonnefilters die speciaal voor de droge huid zijn ontwikkeld. Vitamine C, aloë vera en hylorinezuur zijn ingrediënten waar u op moet letten. Geurvrije crèmes zijn ook ideaal om extra irritatie te voorkomen.

 • Zonnebeschermingslotion SPF 15 van Shiseido
 • Geactiveerde zonbeschermer SPF 50 van Kiehl’s
 • Photoderm Max Cream Getinte SPF 50+ van Bioderma

Normale / gemengde huid

Aangezien je bij een normale huid niet op bepaalde speciale behoeften hoeft te letten, heb je de vrijheid om te kiezen wat je huidverzorgingsproducten zijn. Lichte en niet-vette producten zijn echter ook het beste voor u.

 • Skin Defence Multi-Protection Lotion SPF 50+ van Body Shop
 • Smart Solution 365 zijdezachte zonnebrandcrème van It’s Skin Smart
 • Block Soft Finish Zonnemelk SPF 50 van Missha

Onzuivere huid

Een nieuwe SPF toevoegen aan je routine lijkt misschien niet de mogelijke irritatie van je huid waard. Maar de juiste formule zal de voordelen van uw bestaande huidverzorgingsroutine alleen maar versterken en u niet hinderen! Belangrijke ingrediënten om op te letten zijn aloë vera, rozenwater, vitamine C & E en niacinamide.

 • Aloë Moisturizer SPF 15 van Mario Badescu
 • AKN Matte Fluid SPF 30 van Bioderma
 • UV30 dagelijkse huidbescherming door Biotulin

Niet tevreden met de zomer huidverzorging? Hier vind je ook de lekkerste geuren voor de zomer!