Vakantie in Los Angeles: zee, stadsleven en beroemdheden zo ver het oog reikt

Los Angeles: De Stad der Engelen is vooral bekend om sterren en sterretjes en de internationale filmindustrie. Maar er is nog veel meer te ontdekken in Los Angeles. Prachtige stranden, spannende wandelingen en gekke straatartiesten wachten op u! Los Angeles is, naast wereldsteden als New York en Miami, een van de populairste reisbestemmingen in de VS.

Los Angeles: Surfers, Luxe & Hollywood

Naast de perfecte omstandigheden voor een typische strandvakantie, biedt de metropool u de mogelijkheid tot een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen achter de schermen van filmproducties in Hollywood – het Universal-themapark maakt het mogelijk. Tijdens een wandeling in de Hollywood Hills komt u niet alleen dicht bij het schrijven, maar krijgt u ook een adembenemend uitzicht over het graafschap. Ontdek meer in dit artikel!

Waar is Los Angeles?

De stad van de Angels ligt in het zuiden van Californië. Met meer dan 10 miljoen inwoners is Los Angeles County het dichtstbevolkte gebied van de VS. Het is ongeveer 5 uur vliegen vanaf de metropool New York.

Stadswijken: Wijken in de miljoenenstad

De stad is verdeeld in 10 districten. De bekendste zijn Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica en de Valley. Gezien de enorme omvang van de metropool is het ten zeerste aan te bevelen een auto te huren voor uw verblijf. Het openbaar vervoer is alleen goed ontwikkeld in het centrum van LA, maar om in meer afgelegen gebieden te komen duurt meestal eeuwen.

Weer en klimaat

Aangezien Los Angeles in de subtropische klimaatzone ligt, is de gemiddelde temperatuur 18 graden. U kunt dus op elk moment van het jaar uw zomerkleren in uw koffer stoppen. De beste tijd om te reizen is echter van mei tot oktober. Zit je al in het vliegtuig? Dan zijn hier de huidige weersomstandigheden:

Wat is er te doen in Los Angeles?

Een wandeling naar het beroemde Hollywood teken, een ritje over Rodeo Drive of ontspannen uren op het surfstrand in Malibu. Los Angeles is de op één na grootste stad van de Verenigde Staten, met een oppervlakte van meer dan 1.290 km². Ter vergelijking: de grootste stad van Duitsland, Berlijn, is veel kleiner, ongeveer 800 km². De vrijetijdsactiviteiten in de City of Angels zijn navenant divers. Laat je inspireren!

De beste stranden van Los Angeles

Of u nu wilt surfen op de Californische golven, ontspannen op het strand, of genieten van een koele duik in de Stille Oceaan, de stranden in Los Angeles en omgeving bieden voor elk wat wils. Naast kilometerslange zandstranden bieden de stranden van Los Angeles drukte en ontelbare recreatie- en sportactiviteiten. Wij hebben de beste stranden voor u op een rijtje gezet:

Malibu: Surfer’s Paradise & Celebrity Hotspot

Prachtige residenties, villa’s aan het strand en surfers in de Stille Oceaan. Malibu is de ultieme hotspot voor beroemdheden en het paradijs voor surfers. De plaats aan de kust van Californië is vanuit het centrum van LA in ongeveer 40 minuten te bereiken. Zwemmen is niet toegestaan, maar u kunt wel kijken naar de surfers bij zonsondergang. Hier kunt u meer te weten komen over wie er in Malibu is en welke plaatsen u zeker moet bezoeken:

Santa Monica: Kleurrijke drukte op de pier

Santa Monica ligt in het westen van Los Angeles County. Hier vindt u een pretpark, het officiële einde van de beroemde Route 66, de beroemde openluchtgymnastiek Muscle Beach en talrijke souvenirwinkels en restaurants direct aan het strand. Officieel behoort Santa Monica, dat 25 km ten westen van Los Angeles ligt, niet tot de miljoenenstad. De kuststad met zijn 5 kilometer lange fijne zandstrand grenst echter direct aan de metropool.

Venice Beach: straatartiesten op de promenade

De levendige wijk Venice Beach grenst direct aan Santa Monica. Skaters, surfers en straatartiesten hangen rond op de beroemde strandboulevard. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken in de bonte menigte. In de alternatieve winkels langs de promenade kunt u souvenirs en boho-chique kleding vinden. De verkopers zetten hun tenten op, zodat er altijd een bepaalde marktsfeer heerst. Straatartiesten zorgen voor de achtergrondmuziek.

Maak vooraf een wandeling langs de promenade op het levendige Venice Beach:

Indrukwekkend uitzicht

Los Angeles staat bekend om zijn wandelroutes. Het heuvelachtige landschap biedt tal van uitkijkpunten van waaruit u een perfect uitzicht heeft op de wijde omgeving van Los Angeles. Laat ons u voorstellen aan ons hoogtepunt.

Hollywood Hills: Los Angeles vanuit vogelperspectief

Een wandeling van een speciaal soort. De beklimming van de beroemde Hollywood letters gaat over uitdagend terrein. Maar de moeite is het waard! Vanaf de bushalte Beachwood Dr, loop je over smalle paadjes naar het beroemde bord. Een hoogtepunt op de wandeling: Lake Hollywood. Eenmaal boven heeft u een indrukwekkend uitzicht over Los Angeles en de omgeving.

Moet je zien!

Natuurlijk heeft Los Angeles ook de typische bezienswaardigheden die iedereen op zijn reis moet bekijken.

Walk of Fame: sterren en sterretjes op de stoep

Op wat waarschijnlijk het beroemdste trottoir ter wereld is, vindt u onder meer Michael Jackson, Arnold Schwarzenegger en Mickey Mouse. De namen van de sterren werden in steen gegoten en voor altijd vereeuwigd. Beroemde acteurs, regisseurs en artiesten sieren de stoep op Hollywood Boulevard. Ga op sterrenjacht en laat je foto nemen, althans symbolisch, met je favoriete beroemdheid!

Universal Studios: filmliefhebbers opgelet!

Een themapark van een bijzondere soort en een echt hoogtepunt voor alle filmfans! De Universal Studios studiotour neemt u mee naar de werelden van Back to the Future en talloze andere Hollywoodproducties. U kunt zich ook onderdompelen in de wereld van uw favoriete filmsterren tijdens de vele achtbaanritten. Een bezoek is zowel voor kinderen als volwassenen de moeite waard.

Maak een virtuele tour door de beroemdste filmstudio’s ter wereld:

Rondleiding door Beverley Hills: Hotspot van de rijken en beroemden

Prominente filmsterren, modellen en alle grote namen wonen hier. De omringende villa’s en tuinen zijn overeenkomstig luxueus. De muren en heggen zijn meestal zo hoog dat je met het blote oog geen glimp kunt opvangen van de eigendommen van de beroemdheden. Daarom worden er busreizen aangeboden die u de residenties van de sterren van een afstand laten bekijken.

Beroemd uit de film “Pretty Woman”: de beroemde winkelstraat Rodeo Drive. Het is versierd met beroemde luxe boetieks zoals Dior, Prada en Armani. Een of twee beroemdheden laten zich hier regelmatig zien. Dus hou je ogen open bij je volgende shopping trip!

Stap in en laat je door luxe Beverly Hills rijden:

Modellenwerk in Los Angeles

De internationale modellenindustrie is een harde business. De Amerikaanse markt wordt vooral gekenmerkt door snelle en ongecompliceerde werkprocessen – anders dan in Duitsland. We spraken met een internationale boeker en kwamen meer te weten over modellenwerk in New York en LA. Lees hier meer:

Het leven in de stad van de sterren

Heeft u niet genoeg aan één vakantie en wilt u meer tijd doorbrengen in de Californische zon? Wij stellen u de populairste wijken voor, zodat u zich een idee kunt vormen van de mentaliteit van de mensen in elke wijk. Lees hier meer:

Onroerend goed makelaar

Hier kunnen je dromen uitkomen! Bent u gevallen voor Los Angeles met zijn kleurrijke levensstijl? Denkt u erover om te investeren in een woning in deze miljoenenstad, maar bent u overweldigd door het enorme aanbod? Opdat u niet verdwaalt in de ingewikkelde vastgoedjungle, hebben wij de beste makelaars in Los Angeles voor u geselecteerd:

Luxe eigendommen

Onze onroerend goed expert Stephan M. Czaja toont u exclusieve inzichten in de onroerend goed markt in Los Angeles. Interesse? Dan kunt u hier meer gedetailleerde informatie vinden:

Hou je van de VS?

Empire State Building, Central Park en Brooklyn Bridge, New York is een waar mekka voor sightseeing. Als u niet genoeg kunt krijgen van de Amerikaanse levensstijl, lees dan ons artikel over de metropool New York.