Woninginrichting: materialen en accessoires voor de kamer

Woonkamerinrichting – Er zijn veel manieren om een woonkamer, eetkamer, kinderkamer en slaapkamer modieus te maken. Velen denken direct aan vazen, fotolijstjes of iets dergelijks. Er zijn echter veel eenvoudiger trucs om de flat modieus te maken. Met meer smaak voor detail wordt zelfs het kleinste appartement een stijlvolle plek om te wonen. Kleuren, stofcombinaties en dessins spelen hierbij een grote rol. Wij hebben de belangrijkste materialen en accessoires voor u op een rijtje gezet!

Materialen: Binnenhuisarchitectuur & Accessoires

U wilt uw huis dat individuele tintje geven en scoren met stijlvolle accenten! Hier vindt u een selectie van trendy materialen die in 2019 / 2020 een must zullen zijn voor uw vier muren. U hebt uw interieurstijl al gevonden en wilt nu een beetje individualiteit toevoegen met een paar kleine accenten. Als u de volgende materialen in uw woonconcept integreert, zult u zeker de titel van “interieurkoningin” in de wacht slepen!

Interieur: Rieten stoelen & manden voor de was

Of het nu binnen of buiten is, rieten ziet er overal goed uit! Maar vooral binnen in huis zijn de stukken een echte blikvanger. Ze staan voor een ongecompliceerde en rustieke toets en creëren een aangename flair, zelfs in een chique woonkamer. Het stevige materiaal is ideaal om een lichte verandering in stijl te creëren en de investering in unieke it-stukken loont. Als u zich op kwaliteit concentreert, zult u nog jaren nadat u de stukken hebt gekocht, ervan kunnen genieten. Het mooie van rustieke stukken is dat je ze in alle interieurstijlen kunt inpassen en dat ze er altijd op hun best uitzien.

https://www.instagram.com/p/Btij5NWlshb/

Maar niet alleen meubelen van massief materiaal mogen in uw stijlvolle woning niet ontbreken! Ook accessoires van rotan en riet, zoals kleine doosjes en mandjes, staan harmonieus in elk huis! Ze zijn ook ideaal om spullen in op te bergen en bieden veel bergruimte. Een kleine tip van ons: een mand met trendy tijdschriften staat prachtig in de woonkamer en maakt een mooi gedrapeerd plaatje!

https://www.instagram.com/p/BfRL7j1Hl45/

Linnen & Decoratie: Natuurlijke Binnenhuisarchitectuur

Linnen wordt vaak gebruikt in de binnenhuisinrichting en decoratie, omdat het natuurlijke materiaal zeer aangenaam is voor de huid en veel steviger is dan sommige andere stoffen. Als u investeert in beddengoed of zitkussens van hoge kwaliteit, zult u daar in de meeste gevallen lang plezier van hebben. De stevige structuur van linnen is ook ideaal voor keukentextiel. Het ziet er ook ongecompliceerd en modern uit. Lichtgrijze en beige tinten harmoniëren in de hele woonkamer, zowel in de keuken als in de slaapkamer. De perfecte combinatie is andere natuurlijke materialen zoals rotan, riet of hout.

https://www.instagram.com/p/Bw09iDBJ8Lg/

Meubelen en accessoires voor het huis

In alle vormen en kleuren, dit materiaal is niet meer weg te denken uit onze woonruimtes! Ja, we hebben het over de trend materiaal nummer 1, fluweel. Het bijzondere aan dit materiaal is niet alleen dat het er super hoogwaardig uitziet, maar ook automatisch als een echte blikvanger in elke ruimte wordt ervaren! Of het nu gaat om lichte pasteltinten of sterke kleurnuances, zoals mosgroen, ze zijn al een paar jaar absoluut in opkomst en dat zal zeker nog een paar jaar zo blijven! Er goed uitzien is één ding, maar je goed voelen is iets anders, fluweel kan dat allebei! De stof ziet er stijlvol uit en is super comfortabel. Vooral in combinatie met goud maakt het van elke leefruimte, hoe klein ook, een hoogtepunt!

https://www.instagram.com/p/BPreU3VBF9b/

Knitwear voor de woonkamer: dekbed & bankdeken

Hoort gebreide kleding in de winter? Ja, we zijn het er helemaal mee eens, maar niet alleen! Grof gebreide dekens en andere accessoires zijn niet meer weg te denken uit een trendy woning. Natuurlijk geven ze ook warmte en vervullen ze dus hun doel, maar ze zien er ook super stijlvol uit! Ze zien er zeker massief uit, maar alleen in positieve zin. In tegenstelling tot de gewone wollen dekens, waarin zich snel lopers vormen, zijn deze pluizige vrienden zeer robuust.

De stijlvolle poefjes slaan ook in het hele woongedeelte een goed figuur! Omgeven door een pluizige hoes zien ze er niet alleen aaibaar uit, maar zijn ze ook superzacht, ideaal om jezelf comfortabel op te maken of je voeten op te leggen. Dankzij hun lichte gewicht zijn ze gemakkelijk van de ene plaats naar de andere te vervoeren.

https://www.instagram.com/p/BsNnG9_gLeG/

Marmer Stijl: Tegels, Muur & Toebehoren

U wilt in uw huis stijlvolle accenten zetten die niet opdringerig of speels zijn, maar schoon en opgeruimd! Natuursteen is hier ideaal voor. Door zijn unieke structuur, maar het toch egale oppervlak, past het bij elke woonstijl. Kleine stukken, zoals juwelenbakjes, zijn ideaal om kleine details toe te voegen. Maar tafels of grotere meubelstukken en inrichtingen doen het altijd goed en zijn tijdloos!

https://www.instagram.com/p/BvgSOZIhFGZ/

Je bent net 18 geworden en je gaat voor het eerst verhuizen? Een eenkamerflat in Keulen, Berlijn of München heeft weinig bergruimte. Natuurlijk wilt u de flat mooi inrichten, maar u moet de mogelijkheid hebben om alle spullen op te bergen, zodat de flat er toch groot, schoon en modern uitziet. Wij van FIV hebben de belangrijkste tips voor verhuizen en de beste opslagmogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Meubilair op maat

Meubelen, rekken, kasten, tafels en dressoirs zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. Niettemin, in een kleine flat is het moeilijk om de perfecten afmetingen voor het meubelstuk. Vaak zou het meubelstuk niet in de flat passen omdat er 1 of 2 cm ontbreekt of te veel is. Meestal zijn kleine flats in grote steden ook smal of hebben ze een ingewikkelde indeling. Sommige onlineshops zijn al verder: wie wil er nu meubels op maat bestellen? Het vakmanschap en de verscheidenheid aan kleuren zijn gecombineerd. Op maat gemaakte meubelen van goede kwaliteit kunnen worden aangeboden door bedrijven zoals Pickawood die samenwerken met timmerlieden. U kunt de kleur van uw nieuwe meubelstuk individueel kiezen en het bijvoorbeeld laten lakken. Het individuele kleurontwerp en de personalisering maken uw meubelstuk uniek.

https://www.instagram.com/p/BfYQPLsnzKD/

Online winkelen: Meubels kopen

Er zijn ongelooflijk veel online winkels die meubels en accessoires voor verschillende kamers aanbieden. Keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer of hal – er is iets voor alle ruimtes. Online winkels voor speciaal vervaardigde meubelen zijn echter zeer zeldzaam. Om jezelf stress te besparen, kun je van de gelegenheid gebruik maken en individueel werken. U kunt een vakman inhuren om voor u een meubelstuk te maken dat bij uw ideeën past. Een op maat gemaakt meubelstuk past zich aan u aan – niet andersom. Creëer uw individueel meubelstuk in een korte tijd.

https://www.instagram.com/p/BxFNgtUHaK_/

Tips voor de verhuizing

Vóór de verhuizing stellen veel mensen zich tot doel: alles wordt anders in de nieuwe flat! Maar het is zelden zo dat er uiteindelijk echt iets verandert, want gewoonten en het leven van alledag winnen het meestal en zorgen ervoor dat de kleren ‘s avonds weer op de stoel belanden in plaats van goed gesorteerd in de kleerkast. Wij hebben een paar tips voor u waarmee u voor, tijdens en na de verhuizing rekening moet houden, zodat u een frisse start kunt maken en uw flat schoon kunt houden.

Sorteren, weggooien en verwijderen van ballast

Wanneer u verhuist, hebt u vaak de neiging om uw spullen in te pakken en alles mee te slepen naar uw nieuwe woning. Maar dat is een grote vergissing, want nu is precies het juiste moment om orde op zaken te stellen. Iedereen kent het wel: die ene trui of spijkerbroek die je al jaren niet meer hebt gedragen, maar altijd hebt bewaard in de hoop dat je hem binnenkort weer zult willen dragen. Maar je moet het accepteren: Misschien kun je je kleren verkopen op de vlooienmarkt of ze doneren. Waarschijnlijk zullen de kleren iemand anders plezier doen, terwijl ze alleen maar onnodige ruimte in uw kast innemen. Dus heb de moed om ze uit te zoeken!

Koop niet alles voor de nieuwe flat van tevoren!

Velen hebben de neiging zich op de nieuwe flat voor te bereiden nog vóór de geplande verhuisdatum is bereikt. Mensen kopen en kopen. Alles wordt gekocht, van decoratieve artikelen tot kleine kastjes en behang. Maar dit is ook niet per se een goed idee. Het is veel verstandiger om te wachten tot je er intrekt, want niets is vervelender dan achteraf te moeten vaststellen dat de spullen niet echt in de flat passen. Het maakt niet uit of het de snit, de kleur of de vorm is. Misschien is de mogelijke inleverdatum al verstreken, kan het niet voor dezelfde prijs worden verkocht en is je huis al rommelig voordat je er zelfs bent ingetrokken.

Minimalisme in het leven: Minder is meer!

Vooral voor kleine flats geldt: minder is meer! Als het u gelukt is zich te ontdoen van nutteloze dingen en u zich tijdens het voorshoppen hebt vermand, moet u oppassen dat u niet te veel decoratieve voorwerpen ophangt. Vooral in een kleine flat, zal de kijker niet weten waar eerst te kijken. Als de flat er rommelig uitziet, zul je je op een gegeven moment zelf niet meer op je gemak voelen, en dat is het allerbelangrijkste!

Duurzaamheid: grondstoffen, aanvoerroutes en behandeling

Ecologische doelstellingen zijn onder meer het verminderen van massaproductie om de natuur te beschermen. U kunt duurzame bosbouw steunen met producten zoals meubels, en u moet de fabricageprocessen op de voet volgen. Maar hoe kan ik er eigenlijk voor zorgen dat er bij de productie van mijn meubelen rekening wordt gehouden met duurzaamheid? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  1. Kies meubilair dat is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals hout.
  2. Duurzame bosbouw
  3. Korte leveringstrajecten – bij voorkeur meubilair uit Duitsland
  4. De grondstoffen moeten met natuurlijke middelen zijn behandeld

Tweedehands meubilair: Goedkoop

Deze video laat zien hoe u uw huis goedkoop en duurzaam kunt inrichten. Je krijgt veel tips en trucs over waar je duurzaam kunt winkelen en welke opties er zijn als je duurzaam wilt leven. Duurzaam leven wordt vaak geassocieerd met een dure levensstijl, maar in deze video leer je hoe het ook met weinig geld kan.

Individualiteit: Charme & Uniekheid

Terwijl iedereen dezelfde plank in zijn huis heeft, creëren op maat gemaakte goederen hun eigen charme in uw huis. Uw huis zal nooit meer hetzelfde zijn. Niet alleen de houtsoort, maar ook de keuze van de kleur wordt aangepast aan de wensen van de klant en geproduceerd volgens het budget. Dit geeft u de mogelijkheid uw eigen creativiteit uit te leven en een meubelstuk te laten maken dat precies overeenstemt met uw ideeën.

Uw voordelen:

  1. Uniek
  2. Precies volgens uw ideeën

Bouw zelf een kast met lades

Aangezien op maat gemaakte meubels meestal niet bepaald goedkoop zijn, hebben wij een ander idee voor u. U kunt niet alleen een meubelstuk op maat laten maken, maar het ook zelf bouwen. In deze video leert u hoe u deze moderne kast met laden zelf kunt bouwen. Als je wat meer tijd hebt en wat artistieke vaardigheden, zou je kunnen overwegen deze garderobe te verbouwen.

Inrichten: Woonkamer & Co.

Meer tips over het thema inrichting vindt u hier.

Flat inrichten

Woonkamerinrichting – Er zijn veel manieren om een woonkamer, eetkamer, kinderkamer en slaapkamer modieus te maken. Velen denken direct aan vazen, fotolijstjes of iets dergelijks. Er zijn echter veel eenvoudiger trucs om de flat modieus te maken. Met meer smaak voor detail wordt zelfs het kleinste appartement een stijlvolle plek om te wonen. Kleuren, stofcombinaties en dessins spelen hierbij een grote rol. Wij hebben de belangrijkste materialen en accessoires voor u op een rijtje gezet!

Woonconcepten, looks & materialen

De ene trend volgt de andere op. Dit geldt ook voor woon- en meubeltrends. Het is vaak niet gemakkelijk het overzicht te bewaren en een passende stijl te kiezen. Vooral als het om kleinere inrichtingen gaat, kan het vaak een warboel worden van verschillende stijlen die niet zo goed met elkaar harmoniëren als men aanvankelijk dacht. Toch is het met een paar tips en trucs heel eenvoudig om nieuwe trends te combineren met bestaande inrichtingen. In dit artikel leest u wat hot is in 2020 en hoe u weer een frisse wind kunt laten waaien door uw vier muren.

Inrichtingsstijlen – kleuren, decoratie & ontwerpen

U wilt uw interieurstijl veranderen of terugvinden, maar weet niet precies in welke richting dat moet gaan? Wij helpen u de stijl te vinden die bij u en uw levensstijl past. U houdt van speels en meisjesachtig, of van strak en stijlvol – hoe dan ook, wij geven uw huis de juiste touch en brengen uw inrichting up to date.

Huis renovatie: Decoratie & Kleurentrends

U wilt een belangrijke verandering, maar andere kussens op de bank zijn niet genoeg voor u? Oké, dan moet er kleur in het spel komen! Op dit moment zijn koraal-, petrol- en mosterdgele tinten erg trendy, maar ook natuurlijke tinten, pasteltinten en metaalkleuren zijn erg in trek bij interieurliefhebbers. U kunt kleine details veranderen en met nieuwe meubels en andere decoratie al heel wat veranderen. Als u echter de hele uitstraling van de kamer of flat wilt veranderen, raden wij u aan een drastische verandering in de muurkleur aan te brengen.

Woninginrichting: Muurposters & Decoratie

Beroemde metropolen fascineren met hun verschillende gebouwen. Sommigen bewonderen hun monumentale bruggen van tientallen jaren geleden, anderen wolkenkrabbers die tot in de hemel reiken, weer anderen oude middeleeuwse gebouwen of 19e-eeuwse herenhuizen. De gebouwen zijn zeer verschillend van elkaar, net als onze affiches van beroemde steden. Zijn decoraties met stadsmotieven überhaupt een goed idee om kamers te verfraaien?

 

Wand, Bilderrahmen, Anzeige, Innenraum, Design

Inrichting kinderkamer

Je krijgt een baby, het gezin wordt groter en zo ook het appartement of huis? Het is altijd hetzelfde: Nu zullen er veel taken op u afkomen en u zult waarschijnlijk blij zijn met alle hulp. Wij, van FIV Magazine, willen proberen u zo goed mogelijk te ondersteunen door u nuttige tips te geven voor het inrichten van de kamers van uw nieuwe woning. In dit artikel vindt u al onze tips voor het inrichten van een kinderkamer.