Rolex Explorer: Modellen, catalogusprijs, eigenschappen, wachttijd

De modellen in de Rolex Explorer collectie zijn het resultaat van de nauwe band die het bedrijf heeft met de verkenning en ontdekking van de wereld. Om de pols van pioniers zijn de horloges de perfecte metgezel voor gebieden waar weinig mensen durven te komen. De echte wereld dient als proeftuin voor deze polshorloges door berg-, pool- en grotexpedities gedurende vele jaren uit te rusten. Dappere ontdekkingsreizigers, bergbeklimmers en wetenschappers testen de betrouwbaarheid en prestaties van de Explorer horloges en stellen ze op de proef. Hier vindt u een groot overzicht: Rolex modellen.

“Gemaakt voor de wereld van verkenning en ontdekking” (Bron: Rolex)

Explorer I en II: Ontwerp, kenmerken, prijzen

Sinds de jaren 1930 heeft Rolex vele expedities uitgerust met Oyster horloges. De feedback van de deelnemers aan de expeditie wordt na een reis geëvalueerd. De Oyster Perpetual modellen Explorer en Explorer II zijn gegroepeerd in de categorie “Professional” en verbeterd. De kennis die werd opgedaan tijdens de Everest-expeditie en andere verslagen van ervaringen brachten Rolex er uiteindelijk toe de horloges in 1953 op de markt te brengen. Enige tijd later werd het model verder verbeterd met een uiterst veerkrachtige kast en een wijzerplaat die zelfs onder ongunstige omgevingsomstandigheden goed afleesbaar is. Veel ontdekkingsreizigers, bergbeklimmers en wetenschappers werden in de loop der jaren ambassadeurs van het merk Rolex. Ze braken records met de Explorer of Explorer II, stelden hun uithoudingsvermogen op de proef en stelden hun moed op de proef.

Ontwerp: Wijzerplaat, Chromalight, Oystersteel

De Rolex Explorer horlogeseries zijn functionele horloges, gemaakt om in alle situaties de tijd aan te geven. Ondanks het eenvoudige ontwerp maken de horloges indruk met een zeer goed afleesbare zwarte wijzerplaat met grote indexen en de voor het model kenmerkende cijfers 3, 6 en 9. Zelfs ‘s nachts of op donkere plaatsen kunt u op de Explorer vertrouwen. De Chromalight wijzers en indexen zijn gecoat met een blauw, duurzaam lichtgevend materiaal en zorgen voor een optimale afleesbaarheid, zelfs in het donker. Met de introductie van de Explorer II in 1971, zetten opvolgende modellen de bevoorrechte relatie voort die Rolex verbindt met de wereld van verkenning en ontdekking. De Explorer II heeft een datumaanduiding, een extra oranje 24-uurswijzer en een bezel met 24-uurs schaalverdeling waardoor dag en nacht duidelijk onderscheiden kunnen worden.

Kenmerken: Bestendig, waterdicht, multifunctioneel

De Explorer-reeks staat bekend om zijn bestandheid tegen extreme omstandigheden. Daar komen nog een aantal handige functies bij, zoals: Een extra pijlvormige 24-uurswijzer op de Explorer II doet er een dag over om rond de wijzerplaat te draaien en markeert de tijd op de gegraveerde vaste bezel. Het kan een tweede tijdzone tonen of de tijd aangeven in 24-uurs intervallen.

De Explorer en Explorer II modellen zijn gemaakt van roestvrij staal Oystersteel. Het speciaal door Rolex ontwikkelde roestvrij staal behoort tot de staalsoort “roestvrij staal 904L” – een legering die vooral wordt gebruikt in de spitstechnologie, zoals de chemische industrie. Roestvrij staal Oystersteel is uiterst resistent, heeft een uitzonderlijke glans na het polijsten en behoudt deze glans zelfs onder extreme omstandigheden.

De Explorer-modellen zijn waterbestendig: de Twinlock-opwindkroonI is uitgerust met een dubbel afdichtingssysteem dat bestaat uit twee afdichtingen – één in de loop, de andere in de opwindkroon. Dit systeem wordt gebruikt in de meeste polshorloges van de Oyster Perpetual-collectie, waarvan de waterdichtheid wordt gegarandeerd tot een diepte van 100 meter.

Modellen: Explorer & Explorer II

De twee succesvolle modellen Explorer en zijn opvolger Explorer II verschillen op een paar essentiële punten. Boven alles: de prijs. Terwijl de Explorer begint bij 5900 euro, kost het opvolgmodel al 7600 euro.

Explorer, Oyster. 39 mm, roestvrij staal Oystersteel

  • Lijstprijs: ca. 5.950 euro
  • Case: Oyster kast, monobloc middendeel, schroef-down zaak terug en schroef-down Twinlock opwindkroon met dubbele afdichting systeem
  • Diameter: 39 mm
  • Bezel: gepolijst
  • Materiaal: Roestvrij staal Oystersteel
  • Horlogeglas: Krasbestendig saffierglas
  • Beweging: mechanisch eeuwigdurend uurwerk, zelfopwindend mechanisme
  • Kaliber: 3132, Rolex manufactuur uurwerk
  • Armband: Oyster, drie-rij, platte elementen, Oysterlock veiligheid vouwsluiting met comfortabele 5âmm asylink extender.
  • Wijzerplaat: Opvallende zwarte wijzerplaat met de typische cijfers 3, 6 en 9 in Chromalight, een lichtgevend materiaal dat lang meegaat.
  • Nauwkeurigheid: -2/+2 seconden per dag, gemeten nadat het uurwerk omhuld is.
  • Gangreserve: ca. 48 uur
  • Oscillator: Paramagnetische blauwe parachrom spiraal
  • Opwinding: Zelfopwindend mechanisme, opwinding in beide richtingen, eeuwigdurende rotor
  • Waterdicht tot een diepte van 100 meter

Rolex Explorer 214270

De Rolex Explorer is zowel een robuust als iconisch sporthorloge met een erfgoed dat teruggaat tot 1953. Dit huidige productiemodel is bijgewerkt met de nieuwste en beste technologie en functies die Rolex ooit heeft aangeboden in een Explorer-horloge.

Explorer II: Prijs, kenmerken, materiaal, functies

  • Lijst prijs: 7600 euro
  • Case: Oyster, 42 mm, roestvrij staal OYSTER HOUSING: monobloc middendeel, schroef-in case terug en schroef-in Twinlock opwindkroon met dubbele afdichting systeem.
  • Diameter: 42 mm MATERIAAL: Roestvrij staal Oystersteel
  • Bezel: vaste bezel met 24-uurs schaalverdeling
  • Materiaal: Roestvrij staal Oystersteel
  • Horlogeglas: krasbestendig saffierglas, cyclo loep voor het vergroten van de datum
  • Beweging: mechanisch eeuwigdurend uurwerk, zelfopwindend mechanisme
  • Kaliber: 3187, Rolex manufactuur uurwerk
  • Armband: Oyster, drie-rij, vlakke elementen, roestvrij staal Oystersteel, Oysterlock veiligheid vouwsluiting met comfortabele 5âmm asylink extender.
  • Wijzerplaat: Zwart, Zeer gemakkelijk te lezen chroom licht indexen en âwijzers met langdurige blauwe helderheid
  • Nauwkeurigheid: -2/+2 seconden per dag, gemeten nadat het uurwerk omhuld is.
  • Gangreserve: ca. 48 uur
  • Oscillator: Paramagnetische blauwe parachrom spiraal
  • Opwinding: Zelfopwindend mechanisme, opwinding in beide richtingen, eeuwigdurende rotor
  • Functies: Wijzers in het midden voor uren, minuten en seconden. 24-uurs display. Gelijktijdige weergave van een tweede tijdzone door de snel en onafhankelijk instelbare uurwijzer. Automatische datumverandering. Stop-seconde voor precieze tijdinstelling.
  • Waterdicht tot een diepte van 100 meter

Rolex Explorer II 16570

De Rolex Explorer II 16570 is zo’n onderschat model dat je er meestal niet meteen aan denkt als je aan Rolex denkt. Het wordt echter steeds duidelijker dat de Explorer II een duidelijke toekomstige klassieker zal worden. Een geweldig sportmodel met veel karakter.

De Rolex Explorer referentie

Of het nu in de grotere wereld van horloges is of alleen in de context van Rolex, de Explorer is een bekend gegeven. Hij heeft een lange geschiedenis, is rechttoe rechtaan, en zelfs onder zijn geliefde broers en zussen is hij iconisch. De Explorer is een pure eenheid van het Rolex sporthorloge. Zijn tijdlijn maakt het tot een categoriebepalend model, en hoewel de Explorer in de afgelopen halve eeuw is geëvolueerd, is de kernformule alledaagse veelzijdigheid, doordachte eenvoud en onwrikbare betrouwbaarheid. Dit geldt van zijn bergtopwortels tot verschillende leuke en verzamelbare referenties die in de loop van de decennia zijn ontstaan.

Welke Rolex Explorer is geschikt voor mij? 36mm of 39mm

In de video kunt u advies krijgen over welke maat Explorer het beste bij u en uw behoeften past. Alle voor- en nadelen van de moderne Rolex Explorers, evenals een vergelijking van de draagbaarheid van de 36 mm Explorer met de 39 mm Explorer worden hier getoond.

Alle Rolex-modellen – Lijst

Rolex – Veel horlogeliefhebbers kennen het merk. Er zijn hier verschillende modellen in de meest uiteenlopende variaties. Voor sommige mensen kan een horloge veel meer zijn dan alleen een manier om de tijd af te lezen. Horloges kunnen ook statussymbolen zijn, net als bijvoorbeeld auto’s. Andere mensen kopen een horloge als investering. Tijdsbeheer, statussymbool, investering of als accessoire bij een outfit: de redenen om een horloge te kopen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Hier vindt u informatie over de Rolex modellen Submariner, Daytona, Explorer en nog veel meer. U kunt ook te weten komen welke de duurste modellen zijn en welke de nieuwste modellen zijn.

Horlogemerken zoals Rolex, Breitling, Patek Philippe, Cartier & Co.

Naast Rolex zijn er nog andere luxemerken. Bijzonder populair zijn de modellen van Breitling, Cartier, of Patek Philippe. Een luxe horloge is niet alleen een tijdmechanisme, voor velen van ons weerspiegelt het onze smaak, onze stijl en heel vaak onze persoonlijkheid. Zwitserse horloges van hoge kwaliteit staan garant voor precisie, comfort en flair, en voor duurzame waarde. Elk horloge is vakkundig vervaardigd en bevat een nauwkeurig uurwerk, een kenmerkende wijzerplaat en hoogwaardige materialen. Naast Zwitserse bedrijven zijn er nog enkele andere interessante kostbaarheden, bijvoorbeeld uit Rome (Italië) maar ook uit Duitsland, zoals A. Lange & Söhne. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht: Luxe horloges.

Breitling: Chronomat, Navitimer, Superocean & Co.

Veel horlogeliefhebbers kennen de grote merken. Het merk Breitling is er een van. Horloges kunnen een outfit verfraaien, nuttig zijn in het dagelijkse leven – zodat je altijd de tijd in de gaten kunt houden – maar ze kunnen ook hun eigen verhaal vertellen. Breitling heeft veel verschillende collecties, zoals de Navitimer, de Chronomat of de Superocean. Maar welke materialen worden gebruikt in Breitling horloges? Hoeveel kosten de horloges van dit merk? Als u geïnteresseerd bent in de collecties en hun modellen, kunt u hier verder lezen.

Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co.

Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor dames en heren om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn.

Cartier: Baignoire, Tank Solo & Santos Galbee

We kennen allemaal de merknaam “Cartier” en stellen ons voor dat het een luxueus juwelenmerk is. Velen weten echter niet dat het miljardenbedrijf in een kleine Parijse straat is begonnen. Tot de klantenkring van Cartier behoren tegenwoordig veel mensen van jong tot oud die enthousiast zijn over het merk vanwege het unieke design en de hoge kwaliteit. Maar wat zit er werkelijk achter het luxebedrijf en waar staat Cartier vandaag de dag voor? Dit en nog veel meer kunt u in dit artikel te weten komen!