Lange wimpers mascara: zo doe je het gemakkelijk

Heb je niet precies de wimpers die je wilt? Vooral de sterren en sterretjes in de beauty business zien er altijd zo geweldig uit, dik en lang. Donker opgemaakte wimpers zijn meestal precies wat er ontbreekt voor de perfecte afwerking van elke make-up look. Hoe je dit thuis kunt bereiken zonder honderden euro’s te hoeven investeren in wimperextensions, laten we je zien met een paar leuke tips en trucs in dit artikel!

Leren via tutorials

We kennen ze allemaal en houden van ze. De jongens en meisjes die ons elke dag nieuwe en coole make-up looks laten zien op Instagram, YouTube & Co. Het maakt niet uit of ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik en eenvoudige kleuren hebben of helemaal opzichtig, kleurrijk en in het oog springend perfect zijn voor het feest dat er in het weekend aankomt. Ze leggen elke stap uit, hoe we thuis met de juiste technieken en producten het resultaat kunnen bereiken dat we op het scherm zien. Maar zelfs als wij ons best doen, is het niet altijd mogelijk het resultaat te bereiken dat wij onszelf als voorbeeld hebben gesteld. Of het nu is omdat onze lippen niet zo dik zijn als die van de persoon naar wie we kijken, of omdat onze eigen wimpers net een paar millimeter te kort zijn. Maar met de juiste producten kunnen de meeste problemen gemakkelijk worden verholpen.

Krijg eenvoudig langere wimpers

Bij de meeste vrouwen, zijn het de wimpers die falen. Door de zwakke haargroei in het gezicht van de meeste vrouwen, hebben zij bijzonder vaak last van, naar hun mening, te korte en vaak ook broze wimpers. Maar met het juiste product en een beetje oefening is het vrij eenvoudig om thuis de perfecte wimper te creëren en het kost niet al te veel tijd. Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om uw wimpers thuis te krijgen zoals u ze wilt. Met de juiste verzorgingsproducten kunt u uw natuurlijke wimpers ook zonder make-up laten opvallen. Overweeg dan een wimperlift, waarbij de wimpers permanent naar boven worden gekruld zoals bij een wimperkruller. Als je blonde, lichtgekleurde wimpers hebt, kun je ze ook donkerder laten kleuren, zodat het altijd lijkt alsof je mascara op hebt. De juiste mascara of kunstwimpers van de drogist of professionele studio zijn ook opties om de wimpers te creëren die je wilt.

Lengte door verzorging: wimperserum, castorolie & co.

Er zijn ook verzorgingsproducten die u kunnen helpen uw doel van lange wimpers te bereiken. Met de juiste verzorging, als u een beetje tijd hebt, kunt u ook uw wimpers verlengen, zodat u ook zonder make-up mooie en lange wimpers hebt. Er zijn verschillende serums en oliën die u hierbij kunnen helpen, maar ook het stimuleren van de wortel met massages kan uw wimpers sneller en beter doen groeien, en na verloop van tijd zullen ze langer worden en minder uitvallen, wat ook leidt tot volheid van de wimpers.

Let op de ingrediënten

We kopen vaak een mascara omdat we de naam mooi vinden of omdat de verpakking er bijzonder goed uitziet. In de advertenties krijgt het model plotseling de mooiste wimpers en betovert zo iedereen om haar heen, wat wij natuurlijk hopen. Maar mascara’s bevatten vaak stoffen die de groei van natuurlijke wimpers op lange termijn kunnen belemmeren. Beschadigde en bijzonder fijne wimpers zien er meestal niet meer vol uit, zelfs niet wanneer mascara wordt aangebracht, en het wordt moeilijk om de gewenste wimperlift te bereiken. Daarom is het belangrijk om de ingrediënten van de mascara die je kiest te controleren. De prijs hoeft echter niet de doorslag te geven.

Hulp met valse wimpers

Als je gebroken wimpers hebt of iets nog dramatischer wilt, kun je ook kiezen voor valse wimpers. Hier worden dicht bij de wimperlijn doorlopende of afzonderlijke wimpers geplakt om lange, volle en donkere wimpers te doen lijken. Aan het eind van de dag kunnen deze gemakkelijk worden verwijderd en, na te zijn schoongemaakt, de volgende dag weer worden gebruikt. Deze methode vereist echter een zekere mate van oefening en is niet voor iedereen geschikt. Als u dit effect voor langere tijd wilt bereiken en niet zeker weet of u in staat bent om wimpers te lijmen, kunt u ook naar een wimperstudio gaan en professionele wimperextensions laten lijmen, die tot vier weken blijven zitten. Maar ook hier is er een klein nadeel. Het alternatief is vaak erg duur en vereist een zekere mate van zorgvuldigheid om te voorkomen dat een groot deel van de kunstmatig toegevoegde wimpers al na een paar dagen verloren gaat.

Lange wimpers dankzij TikTok?!

Op TikTok worden elke dag nieuwe trends gezet die vooral de jongere generaties over de hele wereld bereiken. Dus jongens en meisjes die van make-up houden, zien elke dag geweldige lange wimpers op hun For You-pagina en willen die natuurlijk thuis ook kunnen maken. Vooral de L’Oréal Telescopic doet momenteel veel de ronde op TikTok en maakt indruk op zelfs de gebruikers die niet zulke lange natuurlijke wimpers hebben. Natuurlijk hebben mascara’s altijd het meest opvallende effect op blonde mensen, die met een beetje hulp een geweldige, donkere oogopslag tevoorschijn kunnen toveren voor alledaagse en avondmake-up.

Verzorging en verlenging in één

Als alternatief voor één enkel product of één enkele methode om het einddoel te bereiken, zijn er producten die alles in één combineren. Zo zijn er mascara’s die een zekere mate van verzorging in hun formule bevatten en niet alleen de wimpers verlengen, maar tegelijkertijd een serum aanbrengen, dat de hele dag kan werken en dus ook zonder product de natuurlijke wimpers zichtbaar verlengt en ze dikker en dus stabieler maakt. Er zijn ook mascara’s met twee verschillende producten in één tube, waarbij eerst een verzorgende en beschermende primer wordt aangebracht, die tegelijkertijd ook de verlenging ondersteunt, en vervolgens een meer conventionele mascara kleur geeft om de wimpers donkerder te doen lijken en die vaak lichter zijn aan de uiteinden. Op deze manier krijgt u de maximale lengte en verzorging in één.

Perfect gemascaradeerde wimpers

In deze video laat YouTuber en TikToker Julia Beutx zien hoe je lange mascara aanbrengt: