Knapperig bruin dankzij zelfbruiner: hoe gebruik je het, de beste merken & grootste mislukkingen

Elk jaar kijken we uit naar de zomer en kunnen we niet wachten om weer korte rokjes en jurkjes te dragen. Maar hoe zomerklaar we ook zijn, onze benen zien er meestal anders uit. In plaats van een knapperig zomers kleurtje, hebben we alleen maar een vale huid. Vooral deze zomer moeten we het helaas grotendeels zonder een natuurlijke bruining stellen. Door Corona zijn veel vakantieplannen helaas in het water gevallen. Een huidvriendelijk alternatief voor zonnestudio’s is de zelfbruiner. Maar hoe breng ik het aan zonder vlekkerig of oranje te worden? Om je fris gebruinde zomerlook te perfectioneren, vind je hier alle tips voor een passende zomermake-up.

Een zongebruinde huid met zelfbruiner: zo werkt het

Het is belangrijk dat u uw huid goed voorbereidt en bijvoorbeeld van tevoren crème aanbrengt. Vergeet de typische droge plekjes niet, zoals de ellebogen. Neem in ieder geval genoeg tijd voor de procedure. Wees grondig en vraag om hulp op moeilijke gebieden. U kunt het product ook eerst op een onopvallende plaats testen.
Maar in het ergste geval geldt ook hier de regel: minder is meer!

Van bruiningssprays tot doekjes: deze zelfbruinende varianten zijn verkrijgbaar

 • Lotions met een bruiningseffect zorgen niet alleen voor een mooie bruine teint, maar verzorgen tegelijkertijd ook de huid.
 • Bruiningssprays maken een bijzonder gelijkmatige verdeling van het product mogelijk.
 • Bruiningsgels bevatten minder vet en worden daarom bijzonder snel opgenomen.
 • Zelfbruinende doekjes zijn een goed alternatief voor onderweg, ze gaan precies één keer mee.

De populairste merken in de test: welke zijn de beste?

 1. Favoriet bij influencers: Selftanner by St. Tropez: Dit label is de absolute nummer 1 onder influencers en bloggers. De crème kan op maat worden gemaakt en is daarom geschikt voor alle huidtypes.
 2. St. Moritz bruiningscrème: het goedkope alternatief: De crème van St. Tropez is niet bepaald een koopje. Als u eerst zelfbruiner wilt proberen, is de St. Moritz bruiningscrème een goede keuze.
 3. De FAUX TAN SUNLESS TANNER van bareMinerals: in tegenstelling tot andere zelfbruiners doet de Faux Tan niet alleen zijn werk, maar ruikt hij ook naar de zee en kokosnoot: puur zomergevoel!

De ergste zelfbruiners falen: Stains & Co.

Van kaasachtig wit naar een fris vakantie kleurtje in slechts een paar uur? Klinkt in het begin goed, maar alleen als het werkt. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat de kleur van je zelfbruiner maar een paar tinten donkerder is dan je huidskleur. Dit is de enige manier om een natuurlijk resultaat te bereiken. Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, kunt u het beste vooraf crème aanbrengen om het resultaat wat zachter te maken. Als het uiteindelijk niet donker genoeg is, kunt u de volgende dag meer aanbrengen. De keuze van het merk is ook van cruciaal belang, je wilt immers een glanzende bruine kleur en er niet uitzien als een wortel!

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Deze 5 fouten moet je koste wat kost vermijden!

 1. Gebruik geen zelfbruiner op pas geschoren benen, want dat kan vervelende huidirritaties veroorzaken. Scheer je benen de avond ervoor om puistjes en roodheid te voorkomen.
 2. Eerst zelfbruiner en dan naar de sportschool? Beter van niet! Door het zweten loopt u het risico dat uw product vlekken en strepen krijgt. U moet ten minste drie uur wachten tussen het aanbrengen en de eerste keer sporten, zodat de zelfbruiner volledig geabsorbeerd is.
 3. Bewaar uw product nooit in de zon! Hierdoor wordt het actieve bruiningsbestanddeel DHA onwerkzaam.
 4. Breng uw bruiner niet met blote vingers aan. Gebruik voor het beste resultaat altijd een bruiningshandschoen. Dit zal je ook sinaasappel bevlekte handen besparen.
 5. Ben je je peeling vergeten? Dan is een vlekkerige teint voorgeprogrammeerd. Want op een oneffen huid wordt de tint in verschillende mate geabsorbeerd.

Bent u nog op zoek naar de juiste verzorgingsproducten voor de zomer? Hier kun je zien hoe je je eigen DIY verzorgingsproducten kunt maken!

Celebrity zelfbruinende ongelukjes: Ariana Grande, Bradley Cooper & Co.

Dat het goede gevoel van zelfbruiners snel verdwijnt als de verkeerde dosering wordt gebruikt, is ook door beroemdheden ervaren. Het beste voorbeeld: Donald Trump. De beroemde oranje huidskleur is evenzeer een handelsmerk van de president als zijn haardos. De reden voor de onaantrekkelijke huidskleur is echter de zonnebank, zoals de afdruk van de bril rond de ogen verraadt. Maar de zelfbruiner stelt uiteraard ook beroemdheden als Arianna Grande en Bradley Cooper voor uitdagingen.

Er is een oplossing voor alles: Hier is hoe je zelfbruiner mislukkingen te redden

Maar maak je geen zorgen, veel van deze mislukkingen kunnen gemakkelijk worden verholpen en hoeven niet zo openbaar te zijn. Deze tips zijn hun gewicht in goud waard, vooral voor beginners!
En als het helemaal niet helpt, gebruik dan gewoon een grove peeling, dan zou de fake tan er vrij gemakkelijk weer af moeten wassen.