Fix & Flip-methode: meer rijkdom door handel in onroerend goed

Fix & Flip – U hebt al gehoord over Fix & Flip, maar u mist nog de nodige diepgang? Bij Fix & Flip draait het allemaal om het kopen van goedkope en winstgevende eigendommen, ze efficiënt upgraden en ze vervolgens verkopen. Ontdek alles wat u moet weten over de drie stappen in het volgende artikel.

Wat is Fix & Flip?

De Fix & Flip-strategie verwijst naar het kopen, upgraden en verkopen van onroerend goed binnen een korte periode met als doel winst te maken.

Het proces begint met het vinden van een ondergewaardeerd pand om te kopen en te renoveren. Nadat de moderniseringsmaatregelen zijn voltooid, wordt het pand op de markt verkocht tegen een hogere prijs.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Dus Fix & Flip is:

  • Een goedkoop huis kopen
  • Upgrade ze kostenefficiënt
  • Winstgevend verkopen

Fix & Flip eigendom kopen

De eerste stap bij het implementeren van een fix & flip-strategie is het vinden en kopen van een geschikt pand. Vergeet niet om de constructie van het gebouw grondig te beoordelen om te begrijpen welke renovaties nodig zijn om de waarde van het pand te verhogen en een realistische schatting van de verkoopprijs te krijgen.

Hier zijn enkele tips die je bij dit proces kunnen helpen.

Zoeken naar ondergewaardeerd vastgoed

Dit kunnen eigendommen zijn die in slechte staat verkeren of waarvan de eigenaars ze snel moeten verkopen. Let bij het kiezen van een woning niettemin op de locatie. De locatie is bepalend voor de latere verkoopprijs.

Gebruik van online platforms

Er zijn veel online platforms die het gemakkelijker maken om geschikt onroerend goed te vinden, zoals sociale mediaplatforms of apps en online markten. Privécontacten kunnen ook een ideale manier zijn om lucratieve eigendommen te vinden voor de Fix & Flip-strategie.

Bouw een netwerk op: Makelaars, ambachtslieden & Co.

Contacten leggen met makelaars, vaklui en andere professionals in de vastgoedsector is erg nuttig om op de hoogte te blijven van mogelijke aanbiedingen. Je kunt hiervoor gewoon online platforms gebruiken of contact opnemen met particulieren.

Je oom kent misschien wel iemand die al eens een badkamer goedkoop heeft gerenoveerd.

Financiering en kapitaal veiligstellen

Zorg ervoor dat je genoeg kapitaal hebt om het pand dat je koopt te renoveren en te verkopen. Veel Fix & Flip projecten mislukken door onvoldoende kapitaal. Een goede planning van de kosten en financiële middelen is daarom erg belangrijk.

Fix & Flip biedt de mogelijkheid om ze te laten financieren. Je kunt hier lezen hoe dit werkt:

Na de aankoop van het pand komt de belangrijke stap van het upgraden.

Fix & Flip Upgraden van eigendom

De woning upgraden is het echte werk. Hier moet je ervoor zorgen dat je het werk tot in detail plant. Met deze planning kun je de kosten en de tijd beter inschatten. Het doel van opwaarderen is om de waarde van het pand te verhogen door middel van effectieve maatregelen om winst te maken. Deze doelen kunnen worden bereikt met renovatie-, vernieuwings- en moderniseringsmaatregelen.

In het volgende artikel lees je precies waar je op moet letten, welke werkzaamheden erbij komen kijken en welke kosten je moet maken:

Fix & Flip Vastgoed verkopen

De laatste stap na het upgraden van de woning is de verkoop ervan. Deze stap leidt uiteindelijk tot je winst en daarom is het belangrijk om hier de juiste aanpak te kiezen.

Ten eerste moet je je huis laten taxeren door een expert, zoals een architect of makelaar. Zij zullen je een marge geven waarbinnen je je verkoopprijs kunt bepalen.

Je kunt in dit artikel zien hoe een winstberekening eruitziet:

Ook interessant! De belastingen van Fix & Flip verschillen afhankelijk van de gekozen rechtsvorm.

Conclusie! Fix & Flip & Kapitaalverhoging

Als u een goedkoop pand vindt, is de Fix & Flip-strategie een winstgevende manier om in onroerend goed te investeren. U moet er echter rekening mee houden dat de strategie ook risico’s met zich mee kan brengen, zoals onvoorziene renovatiekosten of problemen bij de verkoop van het pand.

Hoog risico maar hoge beloning

Samengevat draagt de Fix & Flip-strategie, als deze efficiënt wordt uitgevoerd, snel en effectief bij aan uw kapitaalverhoging. Je moet ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent en de risico’s begrijpt voordat je met deze strategie begint.

Bekijk voor gedetailleerde informatie de Fix & Flip-gids van onze partners: