Merklinger Grill & Houten Oven: Vlees, Pizza, Brood en Made in Germany – Tip van de Grill Wereldkampioen!
Merklinger Grills – De dagen worden langer en langer, de zomer nadert. Wat is een betere manier om een ontspannen zomerdag of een gezellige avond met het gezin door te brengen. Aangezien de weg naar het hart van een man door zijn maag loopt, mag de juiste catering niet ontbreken. Beleef een unieke smaakervaring samen met Merklinger. Het bedrijf produceert niet alleen barbecues van hoge kwaliteit, maar ook complete buitenkeukens die speciaal geschikt zijn voor het voorjaar en een echte blikvanger zijn op uw terras. Bakken, koken en grillen op een nieuwe manier – alles is mogelijk. Zo kunnen de kleintjes tussen het ravotten door een braadworst eten, kunnen de vaders genieten van een perfect gegrilde, sappige steak, terwijl de moeders de tijd doden met een glas champagne en tal van andere gegrilde lekkernijen.
Waarom Merklinger? Vlees, vis, pizza, brood – alles in 1
Voordat we tot de details komen in de vergelijking van grill fabrikanten, eerst de testwinnaar, Merklinger.
Barbecues moeten stevig zijn, ze moeten warmte en temperatuur hebben en ze moeten het hele gezin gelukkig kunnen maken! Modellen uit de bouwmarkt wiebelen snel, zijn slecht “geventileerd” (warmte ontbreekt) of er is niet genoeg ruimte. Als je meer wilt grillen dan alleen worstjes, heb je een stevige grill nodig. Als je premium grills vergelijkt, zijn er veel goede alternatieven voor de bouwmarkt, bijvoorbeeld Napoleon, Weber, Big Green Egg of de Broil King, maar op een gegeven moment moet je toch een beslissing nemen!
Als we alleen al de ervaring van de betrokkenen hier optellen, hebben we meer dan 100 jaar barbecue-ervaring in de zaal. Een tuinbarbecue voor vlees, groenten, vis, pizza en brood in één en dan ook nog Made in Germany – Merklinger heeft ons het meest overtuigd en zo blijft het:
Onze barbecue testwinnaar voor de tuin: Merklinger
De kwaliteit van de afwerking, het materiaal en de zeer goede warmteontwikkeling en -verdeling zorgen ervoor dat Merklinger in onze vergelijking een neuslengte voor staat. Dus als u geen grill 0815 uit de bouwmarkt wilt kopen, maar iets goeds en stabiels voor uw tuin en gezin, dan is deze premium grill de aanbeveling.
Dat zeggen niet alleen wij, maar ook barbecue wereldkampioen en vleessommelier Oliver Sievers!
Barbecue wereldkampioen Oliver Sievers over Merklinger
De beslissende impuls kwam toen van de mening van de wereldkampioen barbecue zelf. Want nog overtuigender dan de mening van onze redacteuren is een gedegen test door een professional. Dus uiteindelijk was ook het oordeel van regerend wereldkampioen barbecue en vleessommelier Oliver Sievers overtuigend.
Deze grill kan alles doen!
Bereiding van vlees en groenten:
Brood is ook super snel te maken:
Van ribbetjes voor barbecuekenners tot worstjes voor de kleintjes:
Zelfs bijgerechten in de pan!
Zelfgebakken brood als bijgerecht en dipbasis:
Lees hier meer over onze testwinnaar!
Merklinger: Duits vakmanschap dat overtuigt
Compact, mobiel en robuust: dit zijn de kenmerken van Merklinger’s bekroonde ontwerp. Een bijzonder kenmerk van de buitenkeukens met houtvuur is het kwaliteitszegel en het feit dat ze allemaal in Duitsland worden geproduceerd. Dankzij een uitgekiend concept maakt de Merklinger de bereiding van gegrilde gerechten of deeg- en bakwaren, zoals pizza, taarten of gebak, met een pizza- of houtoven mogelijk.
Maar u kunt ook een duik nemen in de wereld van de Beierse fabrikant en veel te weten komen over de compacte buitenkeuken die op hout wordt gestookt. Dankzij de compacte buitenkeuken is buiten koken nog nooit zo eenvoudig geweest. Bakken, grillen, koken, smokkelen, roken en zachtjes smoren zijn mogelijk zonder veel moeite. Een bijzonder hoogtepunt is de mogelijkheid om de opties parallel te gebruiken, dankzij de scheiding van de brandkamer en de bakkamer.
Doeltreffend en energiezuinig stoken
De buitenkeuken wordt gevoed door de meest natuurlijke vuursoort, namelijk hout. Bij het verbranden van het hout komen niet alleen onnavolgbare aroma’s vrij, maar krijgt het oog ook iets om naar te kijken wanneer de vlammen het hout laaiend verteren. Een ander pluspunt is de efficiënte warmteverdeling en het lage houtverbruik.
Eerlijk en robuust vakmanschap
De extreme weer- en corrosiebestendigheid zijn een van de kenmerken van het merk. Er worden uitsluitend robuuste en hoogwaardige materialen gebruikt, zoals 6 mm massief staal, massief houten poten van lariks of zeer stabiele industriële wielen, die ervoor zorgen dat de buitenkeuken in elk seizoen gebruiksklaar is. De met de hand gelaste verwerking van de materialen maakt een immense precisie mogelijk, gekoppeld aan de hoogste kwaliteit in elk detail. Bovendien zijn alle materialen afkomstig van plaatselijke leveranciers.
Optimale luchtcirculatie ondanks ongecompliceerde hantering
Een groot pluspunt is het gebruiksgemak van de Merklinger. Om hem aan de gang te krijgen, moet een vuur worden aangestoken in de verbrandingskamer en na slechts 20 tot 30 minuten opwarmen is de buitenkeuken klaar voor gebruik. Dankzij de bijzondere luchtcirculatietechnologie kan de temperatuur nauwkeurig worden geregeld tussen 70 en 400° Celsius, zodat vrijwel elk gerecht zonder al te veel stress kan worden bereid. Om tegelijkertijd te grillen en te bakken, kan de temperatuur verschillend worden geregeld, zodat verschillende warmtebereiken ontstaan.
Ook het reinigen is eenvoudig en gebeurt door middel van pyrolyse, die ervoor zorgt dat bak-, braad- en grillresten bij hoge temperaturen tot 500 °C. vergaan tot as, dat na afkoeling van de oven eenvoudig met een doek kan worden verwijderd, waardoor chemische reinigingsmiddelen die materialen aantasten overbodig worden. Foto’s zeggen meer dan 1.000 woorden. Een gelukkige grill wereldkampioen!
Zelfs de wereldkampioen barbecueën grilt met Merklinger!
De winkel: Modellen, accessoires en kookcursussen
Afhankelijk van de gewenste bereidingswijze is het zinvol verschillende modellen van de Merklinger familie aan te schaffen. Het gamma kan dus worden onderverdeeld in modellen voor grillen en bakken. Maar ook accessoires zoals vuurplaten, broodschuivers, roestvrijstalen braadpannen, baksets, mobiele houten bijzettafels of waardebonnen kunnen in de winkel worden gekocht. Liefhebbers van grillen of bakken kunnen ook rechtstreeks op de website van de fabrikant kookcursussen boeken.
Prijzen, modellen en pakketten
De Merklinger houtovenfamilie bestaat uit drie modellen: De Merklinger 600, 800 en 1200. De drie kieuwen verschillen nauwelijks van elkaar in ontwerp, maar in grootte zijn ze enorm verschillend. Neem zelf een kijkje en ontdek de speciale kenmerken van elk model.
De Merklinger houtoven 800 werd zelfs bekroond met de German Design Awards 2021.
Voor slimme spaarders zijn er ook drie verschillende pakketten aan te schaffen, die wij hieronder ook aan u zullen voorstellen.
Merklinger 600
De Merklinger 600 is de kleinste en meest compacte buitenkeuken, maar heeft niet minder prestaties. Of het nu gaat om bakken, grillen, koken, roken of smokkelen, alles is hier mogelijk in de kleinste ruimte. Het model is bijzonder geschikt voor wie een klein terras of slechts weinig ruimte in de tuin heeft.
Het 600-model is uitgerust met 4 natuurlijke vuurstenen, die zorgen voor een ideaal genietmoment en het mogelijk maken om moeiteloos heerlijke gerechten voor twee tot zes personen tegelijk op tafel te toveren.
- Prijs: € 3.290,00
- Bak-/gril-/kookoppervlak: 60 cm x 50 cm (breedte x diepte)
- Gewicht: 220 kg
Merklinger 800
De Merklinger 8000 is niet alleen de winnaar van de German Design Award 2021, maar ook het best verkochte model in de familie. Met een groter grilloppervlak biedt de 800 genoeg ruimte om de wensen van vier tot acht personen te bereiden en is dus ook ideaal voor feestjes of verjaardagen.
- Prijs: 3.890,00 €
- Bak-/gril-/kookoppervlak: 80 cm x 50 cm (breedte x diepte)
- Gewicht: 245 kg
Merklinger 1200
Het model “Merklinger 1200” is het duurste model en kan ook worden gebruikt in de gastronomie voor koks, professionele bakkers, traiteurs of grillers. Bij aankoop ontvangt u niet alleen twee pagina’s met tips en trucs voor het bereiden van uw eerste gerechten, maar ook een verrassingsset.
In tegenstelling tot de twee kleinere modellen is de Merklinger 12oo aanzienlijk groter met negen natuurlijke vuurstenen en een uitschuifbaar grillrooster.
- Prijs: € 7.890,00
- Bak-/gril-/kookoppervlak: 120 cm x 70 cm (breedte x diepte)
- Gewicht: ca. 440 kg
Pakketten voor slimme spaarders
Wees er snel bij en grijp een van de beperkte pakketten en bespaar tot 600 €. Er zijn drie verschillende pakketten om uit te kiezen.
Barbecue Wereld Kampioen Pakket:
Het Grill World Champion-pakket bestaat uit de Merklinger 800, het handgesigneerde boek “Männer am Grill” van Oliver Sievers, een steakmes en twee flessen van de bekroonde “Hot Sauce” van Oliver Sievers.
- Prijs: 3.990€
Familie pakket:
Naast de Merklinger 800 omvat de gezinsset ook een hoogwaardige 10-delige complete accessoireset voor een onklopbare prijs van € 4.090.
- Prijs: € 4.090
Buitenkeukenpakket:
Het buitenkeukenpakket is ook gevoerd en onverslaanbaar in prijs. Naast de Merklinger 800 omvat de set ook een mobiele bijzettafel met granieten blad, alsmede een hoogwaardige 1o-delige complete toebehorenset.
- Prijs: € 5.790
Voordelen van de Merklinger in een oogopslag
De Merklinger ziet er niet alleen goed uit, maar maakt ook indruk met zijn prestaties en talrijke andere functies. Lees hier waarom het de moeite loont om te investeren in de premium buitenkeuken van het Beierse bedrijf.
- Snelle levering
- Veilige, gecodeerde betaling
- 30 jaar doorroestgarantie
- Voor u gemonteerd en klaar voor onmiddellijk gebruik
- Veel tips voor de perfecte gerechten
- Optimale klantenservice, beschikbaar voor werkelijk elke vraag
4 receptideeën voor nieuwkomers op het gebied van buiten koken
Koken hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden die de Merklinger buitenkeuken biedt, bent u helemaal vrij in het bereiden van uw gerechten. U voelt zich geïnspireerd en wilt heerlijke gerechten bereiden in uw nieuwe, eersteklas buitenkeuken? Wij hebben een paar heerlijke recepten voor u uitgezocht die u gegarandeerd zullen doen watertanden.
Spareribs: de klassieker op de grill
Spareribs zijn waarschijnlijk een van de bekendste gerechten die op de grill kunnen worden getoverd. Josef Hartl, chef-kok van Gasthof “Der Unterwirt”, laat u zien hoe u ze het beste kunt bereiden. Praktisch is dat de Merklinger, met zijn nauwkeurige temperatuurregeling tussen 70 en 400° Celsius, hiervoor ideaal is.
Als bijgerecht kunt u bijvoorbeeld een heerlijke aardappelsalade, een frisse groene salade of, zoals Hartl, in reepjes gesneden knapperige groenten serveren:
Knapperige pizza uit de houtoven
Een pizza zoals in het Italiaanse restaurant: dat kan met de Merklinger Outdoor Kitchen. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u uw pizza op traditionele wijze uitrollen zoals in het Italiaanse restaurant, of hem met een Amerikaans tintje versieren met een kaaskorst. Ideeën voor toppings vind je hier. Of het nu vegetarisch is met rucola, met ham en champignons of zelfs een zoete versie met bessen – alles is mogelijk.
Bak uw eigen broodjes
Semmeln, Wecken, Brötchen of Schrippen – hoe ze ook genoemd worden, ze zijn een echte klassieker op de ontbijttafel. Maar een zelfgebakken broodje is niet alleen ‘s morgens lekker, maar ook ‘s middags of ‘s avonds. Ze zijn ook ideaal als bijgerecht bij uw gegrilde gerechten. Wat is een braadworst zonder een goed broodje?
Overtuig uzelf en laat Manuel Limmer van stadsbakkerij Scharold in Friedberg u tonen hoe u in uw buitenkeuken knapperige broodjes bakt.
Voor de bereiding heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1000g tarwebloem
- 10 g gist
- 600 ml water
- 25g zout
- 25 ml olijfolie
Gebakken banaan met gezouten karamel en cashewnoten
Iets zoets om het af te maken? Geen probleem, desserts kunnen ook in de buitenkeuken worden bereid. Laat u inspireren en kook samen met chef Josef Hartl en overtuig uw gasten met een dessert van een klasse apart.
Bent u nieuwsgierig en geïnteresseerd in andere, bekende luxebarbecuefabrikanten? Neem hier een kijkje en dompel jezelf onder in de wereld van luxe grillen. Hier kunt u uw Merklinger barbecue kiezen:
Barbecue merken: Broil King, Napoleon en Co.
Barbecue – Het perfecte openluchtalternatief voor de keuken voor worstjes, steak en co. Maar ook vegetarische of veganistische barbecuevarianten zijn in de mode. Napoleon, Merklinger, Weber, Big Green Egg, Broil King en Everdure – welke is de beste barbecue?
Gas, kolen, hout of infrarood? Dit zijn de meest populaire types
Maar als het gaat om de vraag hoe een barbecue moet werken, zijn de meningen verdeeld. Sommigen gaan voor de houtskoolgrill met zijn klassieke sfeer en rokerige smaak. Andere barbecueliefhebbers verkiezen echter de steeds populairder wordende gasbarbecue, omdat die veel praktischer is door haar eenvoudige en snelle werking. Wil je weten wie tot de grootste, beste en sjiekste barbecueleveranciers ter wereld behoort? Ontdek hier in een snel overzicht de “Louboutins” onder de barbecues.