Karl Lagerfeld is dood – wereld rouwt om modeontwerper

Karl Lagerfeld is maandagavond met spoed opgenomen in een Amerikaans ziekenhuis in Neuilly-sur-Seine, een voorstad van Parijs. Op dinsdagavond kwam het schokkende nieuws: “Karl Lagerfeld is dood”. Fans van de modester stapelden hun condoleances op Instagram op. Ook zijn kat Choupette liet van zich horen op sociale media.

Mode-ontwerper overlijdt onverwacht in Parijs

Niemand had dit verwacht. Dinsdag had Chanel-icoon Karl Lagerfeld een afspraak in het Artelier, waar hij helaas niet bij aanwezig kon zijn. Men vermoedt dat de doodsoorzaak de gevolgen zijn van alvleesklierkanker. Andere ziektes kunnen niet worden uitgesloten. Op 85-jarige leeftijd was Lagerfeld nog steeds actief als ontwerper voor Chanel en versierde hij de catwalks van internationale modeweken.

Dit is hoe Sylvie Meis en co. rouwen om Karl Lagerfeld’s dood

Sinds het nieuws dinsdag bekend werd, zijn de sociale media overspoeld met medeleven. Sylvie Meis postte een foto van haarzelf en Karl Lagerfeld en schreef eronder: “Diep bedroefd door Karl Lagerfeld’s overlijden…. voor altijd dankbaar voor je eeuwige inspiratie en grootsheid. Rust in vrede, lieve Karl.”

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

https://www.instagram.com/p/BuD_zXvl5fw/?utm_source=ig_embed

Ook Diane Kruger nam afscheid van de modester op Instagram “”Karl…..Ik kan je niet vertellen hoeveel je voor me betekende en hoeveel ik je zal missen. Ik zal nooit je vriendelijkheid voor mij vergeten, je lach, je verbeelding. Ik ben deze week naar Frankrijk gekomen om je aan mijn dochter voor te stellen… Het spijt me dat ik te laat was. Rust in vrede, ik aanbid je.”
Ook Donatella Versace, een collega en vriendin van de modeontwerpster toont medeleven in de vorm van een post op sociale media.

https://www.instagram.com/p/BuD_TRIg_JN/?utm_source=ig_embed

“Karl, jouw genialiteit heeft het leven van zo velen geraakt, vooral dat van Gianni en mij. We zullen je ongelooflijke talent en eindeloze inspiratie nooit vergeten. We leerden altijd van jou.” – Donatella Versace.

Lagerfelds kat Chouepette neemt afscheid op Instagram

Zijn geliefde Birmaanse kat en muze Choupette rouwt ook om het verlies van haar “papa”. Op Instagram, spreekt ze zich uit met haar 135k volgers met een hartverscheurende post.

“Het is met grote droefheid dat ik bevestig dat mijn vader Karl Lagerfeld op 19 februari 2019 is overleden. Hij was een waar icoon die het leven raakte van iedereen met wie hij in contact kwam, vooral van mij. Hij zal voor altijd voortleven in mijn nu gebroken hart en dat van al zijn supporters over de hele wereld.

Ik ben eeuwig dankbaar voor het leven dat hij me gaf door adoptie. Ik zal nooit de momenten vergeten die we samen hebben gedeeld door te reizen, te ontdekken en te creëren.

De herinnering aan mijn Papa Karl Lagerfeld zal voor altijd voortleven door zijn werk en laten we nooit het creatieve genie vergeten dat nu in de hemel zit naast Mama Coco Chanel.

Met liefde, Papa Karl’s grootste fan, Choupette”.

https://www.instagram.com/p/BgDId9IgEsc/?utm_source=ig_embed

Wat zal er gebeuren met Choupette na Lagerfeld’s dood?

Velen vragen zich af wat er zal gebeuren met Lagerfeld’s kat Choupette. Ze heeft geen miljoenen geërfd, maar ze zal ook in de toekomst goed verzorgd worden. Ze gaat waarschijnlijk terug naar haar oorspronkelijke eigenaar Baptiste Giabiconi. Lagerfeld zelf ontzenuwde geruchten dat ze miljoenen zou erven. “Met haar 135.000 volgers zal Chopette zeker in staat zijn haar kroketten zelf te financieren,” zei Karl.

Karl Lagerfeld’s begrafenis

De begrafenis zal plaatsvinden precies zoals de mode tsaar wenste. Hij zal zonder veel omhaal worden gecremeerd en uitgestrooid samen met de as van je moeder en ex-vriend Jacques de Bascher, die veel te vroeg aan HIV is overleden. Hij had 18 jaar een relatie met Jacques, en Lagerfeld is nooit over het verlies heen gekomen. Het modehuis Chanel respecteert de laatste wensen van Karl Lagerfeld en zorgt ervoor dat deze worden gerespecteerd.

Karl Lagerfeld – Citaten van een mode-icoon

Hij stond onder meer bekend om zijn excentrieke manier van doen en zijn onvergetelijke opmerkingen. Ter nagedachtenis aan een van de meest onvergetelijke modeontwerpers van de 21e eeuw, hebben wij een paar van zijn meest memorabele citaten bijeengebracht:

“In de mode moet je voortdurend vernietigen om te vernieuwen. Heb lief wat je hebt gehaat en haat wat je hebt liefgehad.”

“Ik hou van het vergankelijke: mode is mijn beroep.”

“Iedereen die joggingbroeken draagt, heeft de controle over zijn leven verloren.”

“Naar buiten komen na een show is een goede discipline voor mij. Want ik moet oppassen dat ik er niet uitzie als een oude tuinkabouter tussen al die 20-jarigen.”

“Aan de lopende band staan, dat is werk. Wat ik doe is recreatie met een professionele achtergrond.”

“Stress? Dat weet ik niet, ik ken alleen strasstenen.”

“Ik eis de 48-urige dag. Ik kan niet rondkomen met maar 24 uur.”

“Wat ik zeg duurt nooit langer dan zes maanden.”

“Ik ben omringd door jonge en mooie mensen. De aanblik van lelijkheid is een verschrikking voor mij.”

“Mode is oppervlakkig. Dat moet je accepteren als je van mode je beroep wilt maken.”

“Knackwurst fotografie is niet mijn ding. Mijn werk is een iets meer poëtische versie van de werkelijkheid. Ik ben geen uroloog.”

“Voor mij kan lievelingseten alleen iets zijn waar je niet dik van wordt.”

“Zie ik eruit als iemand die kan koken? Ik kan een blikje Diet Coke openen en dat is dat.”

“Trouwens, ik hoef nooit boodschappen te doen, want ik eet bijna nooit!”

“Je moet het geld uit het raam gooien, zodat het weer binnenkomt.”

“Degenen die vandaag mooi gevonden worden, zullen morgen waarschijnlijk niet schoongemaakt worden.”

“Elegantie is vergelijkbaar met mayonaise: het smaakt goed of het smaakt niet.”

“Jeugd is een nieuwe vorm van racisme, een obsessie. Het is de enige sociale onrechtvaardigheid die echt bestaat.”

“IJdelheid is zelfbehoud. En dat is niet zo ongezond.”

“Telefoons zijn voor het personeel.”

“Ik wantrouw kleine mannen. Zij zijn de meest hatelijke, bittere, wraakzuchtige die er zijn.”

“Ik vind tatoeages afschuwelijk. Ze hebben het gevoel dat je je hele leven een Pucci jurk moet dragen.”

Lagerfeld’s grappige citaten over zichzelf

“Alles wat ik zeg is een grap. Ik ben zelf een grap.”

“Ik ben erg aan de grond genageld. Alleen niet in deze wereld.”

“Het is niet dat ik denk dat ik goed ben, maar het kon erger zijn.”

“Ik heb eigenlijk nooit iets geleerd. Ik heb de middelbare school niet eens afgemaakt en ik heb niets.”

“Ik ben als een mode nymfomane die nooit tot een orgasme komt. Ik ben nooit tevreden.”

“Ik kan nergens spijt van hebben, want ik weet nooit meer wat ik ooit wenste. Ik ben als een schoolbord – alles wat niet gebeurt wordt uitgewist.”

“Ik kan, God zij dank, […] de spot met mezelf drijven. Wat me er natuurlijk niet van weerhoudt om anderen ook uit te lachen.”