Sociale binding & post-binding: Betaalbare huisvesting en beperkte huur
Sociale binding – Voordat u op zoek gaat naar uw eerste flatgebouw, moet u alles weten over sociale binding in de woningbouw. Hier leert u alle voors en tegens en wat u moet weten over alles, van laagrentende overheidsleningen voor sociale huisvesting, tot verplichtingen en de aflossingsvrije periode.
Sociale binding: Wat is het eigenlijk?
Voor huisvesting betekent sociale binding dat goedkope huisvesting met overheidsmiddelen wordt gesubsidieerd. Dit betekent dat er laagrentende leningen of subsidies zijn voor investeerders tegen de verplichting van lage huurprijzen. Het addertje onder het gras? Alleen mensen met een huisvestingscertificaat mogen deze flats huren.
- Betaalbare huisvesting door overheidsfinanciering
- Zeer goede voorwaarden voor leningen of subsidies
- Huur voor personen met een recht op huisvestingscertificaat
Herbinding
De kopers zijn gebonden aan sociale huisvesting totdat de overheidsleningen zijn terugbetaald. Als gevolg van de postcommitteringsperiode moet men echter na de terugbetaling nog 10 jaar wachten totdat de sociale verbintenis eindigt.
- Verbintenis tot sociale huisvesting tot lening is terugbetaald
Beperkte huur
De kostprijs van de huur vertraagt de maximale huurprijs van de flats. Huisvesting is dus prijsgebonden, wat garandeert dat huurders alleen de kostprijs van de huur kunnen worden aangerekend. Gedurende deze periode mag de huur slechts om de drie jaar worden verhoogd, overeenkomstig het indexcijfer van de consumptieprijzen.
- Maximale huur beperkt door “kostprijs huur
Sociale band samengevat
Hier is alles wat u moet weten over sociale binding!
- Betaalbare huisvesting door overheidsfinanciering
- Zeer goede voorwaarden voor leningen of subsidies
- Verplichting om te verhuren aan personen met een laag inkomen
- Maximale huur beperkt door “kostprijs huur
- De aflossingsvrije periode eindigt pas 10 jaar na de volledige terugbetaling van de overheidsleningen
De volgende stap: aandelenkapitaal
Of het nu voor persoonlijk gebruik is of als kapitaalinvestering, het eerste waar u aan moet denken, ongeacht het type onroerend goed, is de financiering. Eigen vermogen is hier een belangrijk punt, van het gebruik van eigen vermogen tot het verschil in fiscale aftrekbaarheid van de rente op de lening. De grote vraag hier is hoeveel eigen vermogen u nodig heeft als u alle kosten meerekent, van de aankoopprijs tot de bijkomende aankoopkosten. Hier kunt u alles te weten komen over financiering en eigen vermogen.