Paris Fashion Week Mannen lente/zomer 2020: Overzicht

De Spring/Summer Men’s Prêt-à-porter Fashion Week vond plaats in Parijs van 18 juni tot 23 juni 2019. Elk jaar komen de beste Franse en internationale ontwerpers bijeen om hun nieuwe collectie voor te stellen. Ook dit jaar hebben ze allemaal verschillende collecties gepresenteerd met een sterke passie voor materialen met gecoate en gelakte effecten. De toekomst, de muziek, hun afkomst en de dans inspireerden hun creaties. Wij van FIV waren er voor u en hebben de hoogtepunten en alles over de Fashion Week Parijs live voor u samengevat.

Muziek en modeshow: Balmain & Angus Chiang

Balmain Festival: live muziek & Balmain lente/zomer 2020 herenshow

Voor het festival organiseerde Olivier Rousteing het Balmain Festival in samenwerking met RED, een anti-aidsvereniging. Het eerste deel van het festival was gewijd aan de nieuwe lente/zomercollectie van Balmain 2020 en het tweede deel aan de concerten tijdens het muziekfestival. In een feestelijke sfeer presenteerden de modellen zich op het podium in de Jardin des Plantes in Parijs. Zwart, wit, zilver, pastel en jeans waren de kleurcodes voor deze uitzonderlijke show, die 104 mannelijke en vrouwelijke looks omvatte.

Angus Chiang: Love Hits the Songs

Angus Chiang lente/zomer 2020 laat zich voor zijn collectie inspireren door muziek. Hij laat de door de nieuwe generatie vergeten CD opnieuw tot leven komen en belicht deze door middel van zijn creaties. Hij gebruikt ook de kleuren van een CD, namelijk paars, groen en blauw. Zomerse kleuren zoals geel of oranje inspireren uw collectie. Angus Chiang wilde de Chinese muziek en cultuur van de jaren ’90 opnieuw interpreteren.

https://www.instagram.com/p/BzFS42RnneO/

De legendarische Dior show:

Tricolour Show: Rynshu

Dit jaar is de Rynshu-collectie getiteld “Tricolor” en is rechtstreeks geïnspireerd op de drie kleuren van de Franse vlag. De Japanse ontwerper creëerde zijn mannencollectie voor lente/zomer 2020 om hulde te brengen aan deze drie kleuren van gelijkheid. Het was dan ook vanzelfsprekend dat hij op het idee kwam om een uniseks collectie te creëren. De looks van hun collectie waren chique en origineel met gekostumeerde mouwen die met creativiteit en eenvoud werden herwerkt. Door de keuze van materialen en motieven kon Rynshu de visie van Frankrijk weerspiegelen. Voor de presentatie van zijn nieuwe collectie koos de ontwerper ook een emblematische plaats in de hoofdstad. Dit is het restaurant Monsieur Bleu met uitzicht op de Seine en de Eiffeltoren.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

https://www.instagram.com/p/BzGJR7LoPiQ/

Nieuwe ontwerpers: Gab+Riel & Tatra

Gab+Riel: een nieuw modern en luxueus merk

Het Parijse merk Gab+Riel presenteerde zijn eerste modeshow in het Hôtel Alfred Sommier in het 8e arrondissement van de hoofdstad. De ontwerper van dit nieuwe merk is de voormalige beroemde PSG-voetballer: Lass Diarra. De setting van de show was perfect in overeenstemming met het thema van de collectie: een couture kledingstuk gebaseerd op het Franse erfgoed, met luxueuze en ontspannen snits. Gab+Riel laat zich ook inspireren door sportkleding, die dit seizoen helemaal in is. Modern en functioneel tegelijk, GAB+Riel is een ode aan het vakmanschap.

Tatra: eerste catwalk van het Milanese merk in Parijs

“Ik hou niet van populariteit gebaseerd op leugens. Mijn droom is altijd geweest om een reputatie te hebben gebaseerd op de waarheid.” Masanaka Sakao, Tatras Creatief Directeur.

Tatra koos de beroemde Salle Pleyel in Parijs, waar de laatste Oscars werden gehouden, voor de presentatie van hun nieuwe lente/zomercollectie “Lies & Truth”. Skaters leidden de show in met skateboarddemonstraties. Deze nieuwe collectie is geïnspireerd op sportkleding en werd ontwikkeld in samenwerking met Steve Berra, The Berrics en Nick Walker. Transparante en waterdichte materialen maakten dit seizoen deel uit van de Tatra-look. 3 thema’s komen aan bod tijdens de show. Een deel is Urban, hoofdzakelijk zwart, ultralicht, met een in Duitsland gepatenteerde technologie. Een militaire sfeer is ook een van de thema’s van de collectie. In feite kan men het verschil zien tussen technische bergkleding en klassieke militaire kleding. Tenslotte is er een Californische sfeer, gemaakt van fijne Japanse nylonkleding en een palet van zachte en delicate kleuren: salie, koraal, boter, zand, lichtblauw en hemels.

 

width=

Japanse Inspiratieshow: Auralee & Christian Dada

Auralee: Tokyo Fashion Prize

Auralee ontwerper Ryota Iwai is geboren in Kobe, Japan. Zijn collectie is in perfecte harmonie met de Japanse geest. De lente- en zomercollecties 2020 voor dames en heren liggen in de lijn van het Japanse streven van het label naar kwaliteit en zuiverheid van stijl. Het kleurenpalet heeft een rustgevend aura maar voelt toch expressief aan, in gradaties van neutraal gecompenseerd door wit, lichtblauw, oranje en contrasterende donkere kleuren voor levendigheid. De lente/zomershow van Auralee was ontspannend en in overeenstemming met de sfeer en de ambiance.

https://www.instagram.com/p/BzDBKaipgDM/

https://www.instagram.com/p/BzDZaGAjMDS/

Christian Dada: Lente Zomer 2020 “Pelgrimage

In zijn tienjarig bestaan heeft de Japanse ontwerper Masanori Morokawa ervoor gekozen in zijn persoonlijke geschiedenis te duiken om met zijn collectie de Japanse tradities van de pelgrimstocht te doen herleven. Het is geïnspireerd op traditionele pelgrim outfits voor deze lente/zomer 2020 collectie. Kimono geïnspireerde jasjes zijn gemaakt met details van jasmouwen of militaire jasjes en worden gedragen met grote Bermuda’s en kegelvormige hoeden, volledig bedekt met een coördinerende stof. Masanori gebruikt ook iets meer sportkleding geïnspireerd op wandelkleding. Een zacht tropisch gevoel komt naar voren in deze interpretatie van Aziatische outfits, die in vloeiende zijden brokaat of organza overhemden worden gestoken, over donkere broeken worden gedragen of in laagjes onder sportkleding worden gestoken. De zomershirts, die eruit zien als Hawaï-shirts, zijn bedrukt met foto’s van amaryllisbloemen die symbool staan voor rouw, gemaakt in samenwerking met Nobuyoshi Araki.

Future Show: Walter Van Beirendonck & Andrea Crews

Walter Van Beirendonck: Witblitz

Walter Van Beirendonck heeft de naam “Alien Vintage” gekozen voor zijn lente/zomer 2020 collectie. Hij liet zich inspireren door kleine buitenaardse figuren om de looks van zijn nieuwe collectie te bedenken en te creëren. Hij speelde ook met vormen en kleuren om een futuristische dimensie aan zijn creaties toe te voegen. Zijn collectie wordt ook wel “Witblitz” genoemd, wat witte bliksem betekent. Als gevolg daarvan komen blikseminslagen voor in sommige van zijn creaties. Transparante en elastische stoffen behoren tot de belangrijkste materialen in haar collectie.

https://www.instagram.com/p/BzDq-wyo18j/

Andrea Crews: Momentum

Andrea Crews, presenteerde zijn nieuwe lente/zomer collectie 2020 “Momentum” in het Palais de Tokyo, zoals hij dat ook al in 2002 deed. Het is een collectie die de anathema’s van de eeuw in dezelfde jubelstemming viert door te weigeren ze te overproduceren: Back to the Future, het is de terugkeer van upcycling. Andrea Crews staat in de modewereld bekend om het afleiden van modecodes, dankzij haar innovatieve upcycling aanpak en haar Streatwear Couture stijl. Andrea Crews’ stijl is oversized, uniseks, kleurrijk en gedurfd, spelend met gemengde materialen, sterke prints, maar ook misbruik makend van dresscodes. Dit jaar is de ontwerper een samenwerking aangegaan met Leboncoin voor zijn nieuwe Momentum-collectie. 25 individuele stukken uit zijn collectie zijn bij Leboncoin.

https://www.instagram.com/p/BzFk7ZkoyYD/

Mode & dansvoorstellingen : Thom Browne & Pigalle Paris

Thom Browne: Mijn Geheime Tuin

Thom Browne riep sterdanser James Whiteside van het New York City Ballet op om zijn parade te openen. James Whiteside’s optreden was in spitzen en tutu. Thom Browne wilde zijn publiek verrassen door dans en sport te combineren met Marie Antoinette stijl en marine prints. De parade vond plaats in de École des Beaux Arts de Paris, een grote zaal in overeenstemming met de stijl van de collectie. De New Yorkse ontwerper gaf de ballon een nieuwe functie, zoals een tas of schoen, en herwerkte de 17e eeuwse outfits met modernere prints en vormen.

Pigalle Parijs: Vorm geven aan de toekomst

Dit jaar, ter gelegenheid van de 10e verjaardag van het merk, besloot ontwerper Stephane Ashpool om tegelijkertijd een modeshow en een hedendaagse dansvoorstelling te creëren. Gelegen op het dak van Parijs met een panoramisch uitzicht over de hoofdstad, combineerde Mr Ashpool dans en mode. De modellen waren in perfecte harmonie met de dansers, wat de voorstelling nog spectaculairder maakte.

 width=