Mode blogger Tina van amourdesoi

Voor Tina Wortel is bloggen de mooiste hobby ter wereld. We willen meer over haar te weten komen, als onderdeel van de mode- en modebloggerscene in Duitsland. Zij is allang doorgebroken in Düsseldorf. Ze heeft dus een beetje inspraak in de nieuwe trends van de modemetropool Düsseldorf.

Tina Wortel: Bloggen als de mooiste hobby ter wereld!

FIV: Bekend als Tina Wortel onder de blognaam “amour de soi”, heb je al een lange weg afgelegd. Hoe bent u in Düsseldorf doorgebroken?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Ver is altijd relatief – ik ben blij dat ik deel uitmaak van de mode- en modebloggersscene in Duitsland, dat ik ideeën kan uitwisselen met anderen die gepassioneerd zijn over hetzelfde, en dat ik steeds weer nieuwe impulsen krijg. Natuurlijk ben ik ook blij dat ik door mijn blog al een zekere “standing” heb verworven – maar ik zie het hele gebeuren nog steeds niet als een concurrentieslag. Voor mij is bloggen waarschijnlijk de mooiste hobby ter wereld en daar hoort vriendelijke en amicale interactie zeker bij!

FIV: Hoe ziet je typische werkdag eruit?

Heel anders – ik studeer rechten en besteed daarom veel tijd aan het oplossen van zaken, het lezen van vakliteratuur en het bekijken van actuele jurisprudentie. Bloggen biedt mij een spannend contrast: naast het beantwoorden van vragen, het maken van foto’s, het ontwikkelen van inhoud en het verzorgen van de social media-kanalen, leer je interessante mensen kennen en krijg je de kans om bij boeiende evenementen aanwezig te zijn.

FIV: Het dagelijkse werk van een blogger kan soms zeker behoorlijk stressvol zijn. Heb jij tips en trucs om in stressvolle situaties koel te blijven?

Ten eerste: ik denk dat elke werkdag stressvol kan zijn! Als ik het even niet meer zie zitten, probeer ik mezelf te redden (afvinken van to-do-lijstjes maakt me ongelooflijk gelukkig!), vraag ik anderen om hulp als ik het even niet meer weet; en als niets echt lijkt te lukken: morgen is een nieuwe dag – want met een beetje afstand lijken veel dingen niet meer zo onoverwinnelijk.

FIV: Wat vind je het leukste aan bloggen?

Het beste aan bloggen is de uitwisseling met de mensen om je heen – het is echt geweldig als je zo veel mensen ontmoet die gepassioneerd zijn over hetzelfde! Ik ben ook elke keer blij als ik anderen kan helpen of hen een beetje kan inspireren door mijn bijdragen.

FIV: Hoe onderscheidt u zich van andere bloggers?

Vandaag de dag zijn blogs een dubbeltje in een dozijn – maar ik denk nog steeds dat je je kunt onderscheiden van de massa. Voor mij moet een goede blog vooral één ding hebben: De persoon erachter moet gepassioneerd zijn en iets te vertellen hebben. En dat is precies mijn persoonlijke aspiratie; ik wil mijn passie delen en veel waarde hechten aan mijn teksten, die van tijd tot tijd ook maatschappijkritisch zijn.

FIV: Was je als kind geïnteresseerd in mode, schoonheid en schrijven?

Mijn zussen, die tien en dertien jaar ouder zijn dan ik, hebben me al op jonge leeftijd veel geleerd over mode en schoonheidsproducten – mijn passie voor schrijven ontdekte ik al als tiener, want ik was er al bij toen de eerste mode- en beautyblogs in Duitsland voet aan de grond kregen. In 2008 schreef ik mijn eerste blogartikel – sinds 2010 bestaat mijn blog “amour de soi” in de vorm die hij vandaag heeft. Hoewel ik altijd in de advocatuur heb willen werken, zou ik me nooit een wereld zonder mode, schoonheid en copywriting kunnen voorstellen.

Tina over modefavorieten & de modestad Düsseldorf

FIV: Waar gaan de fashion victims shoppen in Düsseldorf?

Naast de usual suspects heeft Düsseldorf ook meer te bieden dan de luxe winkels aan de Königsallee! Als u Düsseldorf bezoekt en ook maar een beetje in mode geïnteresseerd bent, mag u een stop bij Apropos of Jades niet missen. Als u meer tijd kunt investeren, moet u zeker ook een kijkje nemen in de trendy wijken Bilk en Flingern, waar altijd wel kleine winkels zijn die mode aanbieden ver weg van het massamodetoerisme.

FIV: Wie inspireert je in je look?

Naast klassieke stijliconen als Sienna Miller, Olivia Palermo of Alexa Chung, laat ik me vooral graag inspireren in de straten van Düsseldorf: Zoveel verschillende culturen, smaken en stijlen komen hier vaak samen dat je bijna niet anders kunt dan het allemaal op je in laten werken en jezelf inspireren.

FIV: Heb je nog speciale styling tips?

Wat vaak vergeten wordt: haar is een deel van de look! Ik voel me altijd veel prettiger met goed gestyled haar en als ik snel weg moet – een opvallende lippenstift die bij de look past en je ziet er fantastisch uit.

FIV: Hoe zou u de Düsseldorfse stijl omschrijven?

Düsseldorf wordt vaak het “kleine Parijs aan de Rijn” genoemd en ook in de mode gaat de Düsseldorfse stijl in dezelfde richting! Düsseldorfers gaan vaak voor klassieke en elegante stukken, maar ze gaan ook graag voor grote namen, die ze dan combineren met it-stukken van het seizoen.

FIV: En hoe zou u zichzelf omschrijven?

Ik grijp ook graag terug naar klassiekers in mijn garderobe – zoals de witte blouse, blauwe jeans, eenvoudige pumps – maar ik combineer ze ook met actuele trendstukken. Maar in het algemeen wil ik niet in een hokje gestopt worden! Trouw aan mijn motto “amour de soi”, dat teruggaat op een filosofisch concept van Jean-Jacques Rousseau, vind ik dat je moet dragen waar je zin in hebt en wat je mooi vindt. Het zou het doel van elke modeliefhebber moeten zijn om zich met zijn mode uit te drukken en niet slaafs trends of stijlen te volgen.

FIV: Wat maakt Düsseldorf tot een interessante modestad?

Hoewel je bij een Duitse modestad waarschijnlijk direct aan Berlijn denkt, is Düsseldorf voor mij dé Duitse modestad. Naast de vele modeliefhebbers die hier op elke hoek te vinden zijn, verwoordde ontwerper Thomas Rath het in een interview met mij in een notendop: “In Berlijn wordt mode misschien getoond, maar hier in Düsseldorf wordt mode gekocht.” – Hij heeft gelijk, er zijn hier immers ongelooflijk veel showrooms en de besteldagen worden altijd zeer goed bezocht door het internationale publiek.

FIV: Heeft Düsseldorf, in tegenstelling tot Berlijn, Londen of Milaan, een kans om zich als modestad te vestigen?

Düsseldorf heeft al tientallen jaren een reputatie als Duitse modestad – lang voordat de eerste modeweek in Berlijn de hoofdstad bekend maakte als modemetropool. Ook internationaal gezien staat Düsseldorf op hetzelfde niveau als Londen of Milaan, en niet alleen als het gaat om de juiste winkelsfeer! De Platform Modedagen in Düsseldorf, die dit jaar voor de vierde keer plaatsvonden, zetten de juiste toon voor de vergelijking.

FIV: Waar ontmoet men u het vaakst in Düsseldorf?

Als ik niet op pad ben om foto’s voor mijn blog te maken, loop ik door de stad op zoek naar nieuwe stukken voor mijn garderobe, trakteer ik mezelf op een frozen yoghurt bij Yomaro of geniet ik van de zonsondergang met een ijskoude cola light op de Rijnpromenade.

FIV: Dank je voor het interview lieve Tina!

Meer informatie over Tina Wortel en amourdesoi:

www.amourdesoi.de