Crowdinvesting onroerend goed: Investeer in onroerend goed met weinig geld! Basis
Crowdinvestment onroerend goed – Investeren in onroerend goed is niet altijd gemakkelijk, vooral niet als u net uw eerste huis gaat kopen. Niet iedereen heeft het nodige eigen vermogen of een regelmatig inkomen om een vastgoedfinanciering aan te tonen. Zogenaamd crowd-investing biedt hier een goed alternatief, zodat u toch kunt beleggen in een woning als kapitaalinvestering voor de oudedagsvoorziening. Wat crowdinvesting precies is en hoe het werkt, kunt u hier te weten komen.
Crowdinvesting: basisprincipes en huurrendementen
Investeren in onroerend goed in plaats van de volgende sneaker? Klinkt vreemd, maar dat is niet langer een probleem met crowdinvesting. Crowdinvesting betekent investeren in onroerend goed voor iedereen. Maar wat is crowdinvesting nu precies?
Voor we in detail treden, volgt hier een korte samenvatting van de belangrijkste aspecten van crowdinvestment:
- Veel aandelen van een eigendom verdeeld onder particulieren
- Slechts geringe uitgaven aan aandelenkapitaal
- Lening wordt niet betaald aan ontwikkelaar, maar alleen deelneming in eigendom
Wat houdt crowdinvesting precies in?
Crowdinvestments lijken sterk op een naamloze vennootschap die veel aandelen van de onderneming verkoopt aan particulieren en instellingen om zo de nodige financiering voor de groei van de onderneming te verkrijgen. Zo ook bij crowdinvestments, waarbij individuele aandelen van een onroerend goed worden verkocht aan particuliere beleggers. Het voordeel? U kunt in dergelijk onroerend goed investeren, zelfs met een klein eigen vermogen, en zo uw pensioen veilig stellen.
- Vergelijking: Naamloze vennootschap
- Veel aandelen van een eigendom verdeeld onder particulieren
- Slechts geringe uitgaven aan aandelenkapitaal
Hoe werkt crowdinvestment in de eerste plaats?
Laten we bij het voorbeeld van de naamloze vennootschap blijven. Wanneer een eigendom nieuw gebouwd of gerenoveerd wordt, wordt het gepubliceerd op een speciaal crowdfundingplatform. Deze is verantwoordelijk voor de verdeling van de eigendomsaandelen onder de kapitaalinvesteerders. Door de platforms zijn de eigenaars aanzienlijk ontlast.
Verschillen met een normale belegging:
- Geen gerichte partners voor financiering, maar verdeling van het eigendom via platform
- Lening wordt niet betaald aan ontwikkelaar, maar alleen deelneming in eigendom
- Aandeel wordt niet gebruikt voor eigen voordeel, men verdient het deel van een rendement
Hoe vind ik winstgevend onroerend goed?
Om te weten welk onroerend goed het waard is om in te investeren, moet men weten wat het rendement van het desbetreffende onroerend goed is. U kunt een eenvoudige formule gebruiken om dit te berekenen.
Formule huuropbrengst:
Jaarhuur / investering x 100 = huurrendement
Als u meer wilt weten over huurrendementen, lees dan ons artikel over huurrendementen en aankoopprijsfactoren.
Zelf een huis financieren? Aandelen
Als u jong bent, beschikt u vaak niet over het nodige eigen vermogen om in een woning te investeren. Eigen vermogen speelt dus waarschijnlijk de grootste rol bij de aankoop van onroerend goed door beginnende beleggers. Veel mensen vragen zich af hoeveel eigen vermogen ze nodig hebben voor een reguliere woning.
Eigen vermogen, afhankelijk van de situatie
Het antwoord heeft altijd te maken met de ligging van het pand. Als uw huis in een A-locatie ligt, zoals München, Keulen of Hamburg, is het voor de meeste mensen onbetaalbaar. Op een B-locatie of een goede C-locatie daarentegen zullen de prijzen dalen. Afhankelijk van de microlocatie kunnen de prijzen ook variëren, afhankelijk van hoe ver u van het stadscentrum wilt wonen.
- A- locatie (grote stad) extreem duur
- B- locatie en goed C- locatie matige prijzen
- Microlocatie is cruciaal
Kapitaalinvestering afhankelijk van de financiering
Ongeacht de uiteindelijke aankoopprijs van een onroerend goed, eist de bank gewoonlijk altijd een inbreng van 15% eigen vermogen, vooral voor investeerders die voor het eerst investeren. Bovendien moet altijd rekening worden gehouden met bijkomende aankoopkosten, makelaarskosten (indien in opdracht) en grondoverdrachtsbelasting.
- 15% investering in aandelen
Onroerend goed als belegging: oudedagsvoorziening
Onze pensioenen worden steeds kleiner en ons geld op de bank is altijd onderhevig aan inflatie. Dan blijft vastgoed over als een goede manier om ons geld te beleggen, omdat het zijn waarde niet verliest door inflatie en ook niet altijd in trek is. Bovendien profiteert men na een paar jaar van de waardestijging van het onroerend goed.
Het grote voordeel van een onroerend goed als investering is dat het wordt verhuurd, tenzij u uw eigendom voor eigen gebruik wilt kopen. De opbrengst van de huur genereert een constante cashflow die kan worden gebruikt om het onroerend goed en alle gemaakte kosten te dekken. Door in het beste geval een hoog rendement te behalen, bouwt u daarbovenop rijkdom op. Bovendien blijft vastgoed altijd vrij constant op de markt, wat het risico minimaliseert wanneer u koopt.
- Onroerend goed is waardevast
- Onroerend goed biedt bescherming tegen inflatie
- Onroerend goed biedt permanente cashflow
- Vermogensopbouw
Crowdinvesting: Video’s
Om crowdinvesting beter te illustreren, hebben we hier twee video’s voor u ter illustratie van de feiten.
Wat is crowdinvesting?
Crowdinvesting wordt u hier uitgelegd aan de hand van grafieken en tekeningen.