BarbaraSofie – Instagram en Youtube ster

Barbara begon zonder bijbedoelingen met Youtube en nu is ze niet alleen daar een megaster, maar ook op Instagram. Wij spraken met haar onder vier ogen en leerden vele interessante feiten over haar en haar carrière. Voordat we beginnen met het interview, hier zijn de belangrijkste links naar Barbara.

Barbara’s drive om een social media ster te worden

FIV: Wanneer en hoe bent u uw carrière begonnen? Wat motiveerde je om met YouTube en Instagram te beginnen?

Barbara: Beginnen met YouTube was een totaal spontaan, niet bijzonder goed doordacht idee. Ik had beauty YouTube een paar maanden eerder ontdekt en keek elke vrije minuut naar de video’s. Ergens midden in de nacht kreeg ik het idee: “Hé, dat kun jij ook proberen, dat zou leuk zijn…”. Zonder het iemand te vertellen, kocht ik de volgende dag mijn eerste camera (die trouwens vrij slecht was) en maakte ik een absoluut saaie video waarin ik 20 minuten lang vertelde hoe ik mijn make-upkwasten was. Ik ben er nooit in geslaagd de video online te zetten omdat ik hem per ongeluk van mijn geheugenkaart heb gewist zodra hij was opgenomen. Gelukkig is me dat maar één keer overkomen. Twee jaar later begon ik Instagram te gebruiken omdat YouTube-kijkers me er steeds naar vroegen en ik het zelf wilde uitproberen.

Successen, steun en plezier in het werk

FIV: Wat is tot nu toe uw grootste succes geweest?

Barbara: Moeilijk te zeggen… afhankelijk van hoe je succes wilt meten. Mijn grootste samenwerkingen met bedrijven zijn tot nu toe met Garnier en Nivea geweest. Ik was ook erg blij met mijn gastrol bij GZSZ en mijn moderatieklus bij O.B.. Maar wat voor mij persoonlijk als succes voelt, is dat ik gewoon al meer dan vier jaar mijn ding doe met YouTube en Instagram en niet ben gestopt toen andere mensen me vertelden dat het toch geen toekomst had. Nu heb ik er een zelfstandige baan bij die ik zo leuk vind dat het vaak helemaal niet als werk voelt. Ik kijk niet voortdurend op de klok en wacht op het einde van de dag. Integendeel, mijn vriend moet me vaak dwingen de computer neer te zetten omdat ik soms de tijd vergeet.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

FIV: Waar haal je je ideeën vandaan?

Het is heel anders. Veel ideeën zijn video verzoeken direct van mijn kijkers. Soms inspireren platforms als Pinterest, Instagram of YouTube me. Maar soms kom ik gewoon spontaan op een idee als ik niet echt over video-ideeën nadenk. Ik denk zelfs dat daar de beste ideeën vandaan komen.

FIV: Wat is uw recept tegen lusteloosheid? Wat motiveert je?

Zet de muziek zeker wat harder! En als dat niet helpt, dwing ik mezelf soms om gewoon iets te gaan doen. Meestal is het begin het moeilijkst en daarna gaat alles makkelijker. Ik denk dat het ook helpt om altijd aan je doel te denken en aan het goede gevoel dat je zult hebben als je iets bereikt hebt.

FIV: Steunen uw familie en vrienden u in uw werk?

Zeker weten! In het begin twijfelden mijn ouders of YouTube en Instagram wel iets voor mij waren, maar nu zijn ze van het tegendeel overtuigd. Mijn vrienden, daarentegen, vonden het vanaf het begin een heel cool idee.

Recept voor succes: positieve levenshouding en evenwicht met het gezin

FIV: Wat is uw beste/slechtste kwaliteit?

Phew… laten we beginnen met het slechte: Ik ben niet de meest volhardende persoon en ik stop snel met iets wat ik eigenlijk van plan was te doen. Wat ik zo goed aan mezelf vind, is dat ik me niet laat neerhalen door negatieve dingen. Ik deed dat vaak en was daardoor vaak in een slecht humeur. Maar nu denk ik dat positief denken iets is wat je bewust kunt leren.

FIV: Wat zou u nooit kunnen missen in uw dagelijks leven?

Barbara: Op mijn vriend, mijn gsm en ijs.

FIV: Wat is voor jou een perfecte dag?

Mijn perfecte dag begint met een zonnige, warme ochtend en een stevig ontbijtbuffet. Mijn lievelingsplek zou zijn met mijn familie in een vreemde plaats, die we dan samen zouden verkennen, want ik hou van reizen. Misschien zou er een gelegenheid zijn om overdag ergens te gaan zwemmen. s Avonds zaten we uren te eten en vertelden veel verhalen. Iedereen zou in een goede stemming en gelukkig zijn. Dat klinkt mij perfect in de oren.

Helemaal alleen naar de top

FIV: Leer je altijd iets nieuws in je werk? Zo ja, wat dan bijvoorbeeld?

Gelukkig, ja. Ik denk dat vrijwel iedereen die zich met sociale media bezighoudt, zichzelf het meeste heeft aangeleerd via het internet. Het begint met dingen als video’s bewerken, thumbnails maken, geluid en belichting, fotograferen, camera’s en foto’s bewerken, en gaat verder met communiceren met bedrijven, kleinere klusjes in acteren en modereren.
Ondertussen is de sociale media zo divers dat het echt niet saai wordt.

FIV: Wat zijn uw plannen voor uw professionele toekomst? Is er iets speciaals op komst in de nabije toekomst?

Eerlijk? Op dit moment ben ik zo gelukkig met wat ik doe, dat ik eigenlijk niets anders wil plannen zolang het niet hoeft. YouTube en Instagram geven me zoveel vrijheid die bijna geen enkele andere baan heeft en ik ben elke dag dankbaar dat ik kan doen wat ik doe. Zeker, op een gegeven moment zal het wel voorbij zijn, maar dan heb ik mijn studie nog en kan ik altijd nog bedenken wat ik ermee ga doen als het zover is. Ik weet zeker dat ik wel iets bedenk.

FIV: Dank je Barbara voor het geweldige interview! Wij wensen u veel succes en plezier met uw werk!

Top video’s van Barbara – Kapsels, Life Hacks en Uitdagingen

Geen tijd, maar een kapsel is een must? – 10 variaties

In deze video laat Barbara zien dat je ook in korte tijd een kapsel kunt creëren. Ze toont 10 snelle en chique kapsels waarmee je zelfverzekerd door het dagelijkse leven gaat.

10 Smartphone Life Hacks

Bijna iedereen bezit tegenwoordig een smartphone, dus het is geen wonder dat Barbara’s video precies datgene is waar haar gemeenschap in geïnteresseerd is. Ze heeft de moeite genomen om 10 smartphone-trucs voor ons te verzamelen waarmee we ons leven gemakkelijker kunnen maken.

Beroemd en koopt alleen het duurste van het duurste?

Niet met Barbara! Ze doet de test samen met haar vriendin Laura. Wat is het waard om duur te kopen en wat is net zo goed, zo niet beter, in de goedkopere versie?