Haaruitval door ondervoeding – oorzaken, remedies en medische interventies

Haaruitval kan vele oorzaken hebben. Voordat u zich laat behandelen met medicijnen of zelfs een operatie, is het belangrijk dat de oorzaken van het haarverlies bekend zijn. Als uw haar bijvoorbeeld uitvalt door stress, moet u geen ingreep zoals een haartransplantatie laten doen. In de meeste gevallen zal de hoofdhuid vanzelf regenereren zodra de stress afneemt.

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval kan ook worden veroorzaakt door genen. In dit geval reageren de haarwortels gevoelig op het hormoon testosteron. De haarfollikels zijn verzwakt en beperken hun groei. Dit kan leiden van dunner wordend haar tot volledige kaalheid.

Waar veel mensen zich niet van bewust zijn: haaruitval kan worden veroorzaakt door een verkeerd dieet. Met de juiste voeding slagen de haarwortels erin zich perfect te regenereren, zelfs in stressvolle tijden. Daartoe is het belangrijk dat u zich voorziet van voldoende ijzer, zink, B-vitamines, foliumzuur, omega-3-vetzuren en co. Daarnaast zijn er belangrijke sporenelementen en mineralen die alleen door een evenwichtige voeding worden geleverd.

Met voedingssupplementen tegen haaruitval door ondervoeding

Veel medici vertrouwen aanvankelijk op voedingssupplementen tegen haaruitval. We leven tenslotte in tijden die behoorlijk stresserend zijn. Het is bijna onmogelijk om elke dag vers voedsel te koken en ervoor te zorgen dat we voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Daarom zijn er verschillende pillen die een geconcentreerde lading vitaminen en voedingsstoffen leveren. Zonder veel moeite, planning en tijd kunt u magnesium, kalium, calcium, vitaminen en voedingsstoffen in optimale hoeveelheden binnenkrijgen.

Maar welke stoffen heeft het menselijk lichaam nodig om ons haar mooi te houden?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Ijzer: IJzer zit niet alleen in vlees, maar ook in peulvruchten of tarwezemelen. Door het gebrek aan ijzer kan de hoofdhuid niet meer voldoende van zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien. Dit leidt tot permanent haarverlies. Om de absorptie van ijzer te verhogen, moet u regelmatig vitamine C innemen.

  • L-cystine: L-cystine is een aminozuur dat de vorming van nieuw haar tot taak heeft. Deze basisbouwsteen van het haar zorgt voor de regeneratie van stabiel, sterk haar.
  • Zink: Keratine kan worden gevormd door de inname van zink. Dit is de basisstof van het haar.
  • B-vitamines: B-vitaminen zorgen voor een verhoogde haargroei. Zij stimuleren ook de celdeling van de haarfollikels, zodat u spoedig weer een toenemend aantal babyhaartjes zult hebben.

PRP-behandeling tegen kaalheid

Met PRP behandeling, kunt u uw prachtige haar terug krijgen. Als er ondanks behandeling met voedingssupplementen veel haar is uitgevallen, kan een PRP-behandeling helpen. De afkorting staat voor “platelet rich plasma”, wat in het Duits kan worden vertaald als “plättchenreiches Plasma”.

Daartoe onttrekken dermatologen het gewenste plasma aan het bloed van de patiënt. Na verwerking in een centrifuge wordt een stof verkregen die rijk is aan groeibevorderende bestanddelen. Met een klein pistooltje, dat een uitvoerdiameter van 2 tot 3 mm heeft, wordt deze substantie diep in de hoofdhuid geïnjecteerd. Na een korte tijd, begint het plasma te werken. Het stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor de haarwortels gestimuleerd worden. De haarwortels krijgen zo voldoende toevoer van zuurstof en de tot dan toe ontbrekende voedingsstoffen. Ze worden versterkt en vormen nieuw, sterk haar.
Bijzonder voordeel van de methode: er zijn nauwelijks allergische reacties omdat alleen stoffen uit uw eigen lichaam worden gebruikt. Het lichaam kent elk plasma al en stoot het niet af. Het succespercentage van deze behandeling is zeer hoog.