Rozenolie: de bloemige essentie van parfumerie – Oorsprong, geur & prijs

Rozenolie, gewonnen uit de bloemblaadjes van de Damastroos (Rosa damascena), is een van de meest kostbare en gewilde essences in de parfumwereld. Dit bloemenelixer geeft parfums een romantische en sensuele noot die de harten van mensen verovert. Samen met oudh, ambergris, tuberoos en saffraan is het een van de duurste parfumoliën.

Herkomst van rozenolie

  • Botanische oorsprong: De Damastroos is een oude rozensoort die bekend staat om zijn geurige bloemen en al eeuwenlang wordt gekweekt.
  • Teelt: De belangrijkste teeltgebieden voor Damastrozen zijn Bulgarije, Turkije en Marokko.

Rozenolie geur

Rozenolie wordt gekenmerkt door haar rijke en bloemige aroma, dat wordt omschreven als zoet, romantisch en sensueel. Het straalt een aura van elegantie en vrouwelijkheid uit en staat bekend om zijn diverse geurnoten:

  • Bloemig: Het belangrijkste kenmerk van rozenolie is de bloemige geur, die doet denken aan rijpe rozenblaadjes.
  • Zoet: Een zachte, zoete noot geeft de geur een aangename warmte en sensualiteit.
  • Fris: Rozenolie kan ook frisse, groene noten hebben die het bloemige karakter in balans brengen.

Gebruik van rozenolie in parfums

Rozenolie is een zeer gewaardeerd ingrediënt in de parfumerie en wordt gebruikt in verschillende parfums om een romantische en bloemige noot te creëren. Parfumeurs waarderen de veelzijdigheid van rozenolie omdat het kan worden gebruikt als hartnoot en als basisnoot. Enkele bekende parfums die rozenolie bevatten zijn:

  • Chanel No. 5: Een tijdloze klassieker die damastroos combineert met jasmijn en sandelhout om een elegante en vrouwelijke geur te creëren.
  • Yves Saint Laurent Paris: Deze geur benadrukt de bloemige en frisse aspecten van rozenolie, waardoor het een levendige en romantische noot krijgt.
  • Tom Ford Velvet Rose: Een intense en sensuele geur die de diepe en rijke facetten van rozenolie benadrukt.

Extractie van rozenolie

De extractie van rozenolie is een ingewikkeld proces dat veel handwerk vereist. De bloemblaadjes van de Damastroos worden meestal met de hand geplukt, omdat ze erg kwetsbaar zijn. De bloemblaadjes worden vervolgens gedestilleerd om de kostbare rozenolie te extraheren. Omdat er grote hoeveelheden rozenblaadjes nodig zijn om slechts een kleine hoeveelheid olie te produceren, is rozenolie een van de duurste essentiële oliën ter wereld.

Rozenolie: Romantische elegantie

Rozenolie is een van de meest kostbare en romantische essences in de parfumwereld. De karakteristieke bloemige geur, veelzijdigheid en sensuele aantrekkingskracht hebben het tot een onmisbaar ingrediënt in de parfumerie gemaakt. Parfums met rozenolie staan bekend om hun elegantie en vrouwelijkheid en hebben de harten van parfumliefhebbers over de hele wereld veroverd.

De duurste oliën in parfums!

Naast oudh, ambergris, tuberoos en saffraan is het een van de: