De zomer is voorbij – een afscheidsfeest dat op gepaste wijze afscheid neemt van de zomer

Eindeloze zomer. – Dat zou ik willen. Zelfs de beste zomer raakt op den duur op. Maar wees blij: de volgende zomer komt er zeker aan. En tot dan, laten we een gepast afscheid nemen van de laatste. De zomer is voorbij. Laten we een afscheidsfeest geven dat we ons zullen herinneren tot de volgende zomer.
Ik heb een paar ideeën op een rijtje gezet om je feest onvergetelijk te maken.

Geef uw feest een thema #1

Geen twee zomers zijn hetzelfde. Elk van hen heeft iets heel speciaals. Niet voor niets verdient elk zomer-eindfeest een motto. Hier zijn drie suggesties:

Je had een geweldige tijd in Hawaï? Wat dacht je dan van een kleurrijk Hawaïfeest? Breng de nonchalante eilandcharme rechtstreeks naar Duitsland met bastaardrokjes, bloemenkettingen en Hawaii-shirts. Ondertussen kunt u uw smaakpapillen verwennen met ananassnacks en kokosnootcocktails. Kon Woodstock maar 50 jaar later plaatsvinden. Het kan. Breng het festival der festivals in het hier en nu. Wijde broekspijpen, ruige cowboylaarzen en veel flower power zorgden voor een Woodstock 2.0. En vergeet de details niet. XXL-vredetekens, bloemenkransen in je haar en ronde zonnebrillen wekken de hippie in je op. Laten we een beetje verder terug in de tijd reizen – laatste halte: de Gouden Twintiger jaren. Glinsterende paillettenjurken, overdadige boa’s met veren en parels in overvloed – Gatsby chic is de trend. Maar glamour gaat niet alleen over de keuze van kleding. De versieringen kunnen ook schitteren. Gouden ballonnen, zilveren confetti en kostbare kristallen glazen – de grote Gatsby zou trots op je zijn.

Maak het officieel. Uitnodigingen voor het feest! #2

Stel je voor: Het grootste eindfeest van de zomer is aan de gang en niemand gaat. Wat ging er mis? Het is simpel: niemand wist van het spektakel. Organisatie is immers maar het halve werk. De andere helft van de huur is communicatie.

Maar het hoeft geen advertentie in de krant of een e-mailnieuwsbrief te zijn. Waarom zeg je het niet op de klassieke manier – met uitnodigingskaarten? Wie zou er niet blij zijn met een slimme boodschap met mooie motieven? Uw gasten zullen nog blijer zijn om berichten met persoonlijkheid te ontvangen. Voor dergelijke gelegenheden zijn er veel kaartenfabrikanten op het internet, zoals wunderkarten.de. Daar kunt u uw uitnodigingskaarten aanpassen aan het thema van het feest. Casual voor uw Hawaïfeest, glamoureus in Gatsbystijl of kleurrijk in hippielook – zet uw gelegenheid op papier. Naast het individuele design onderscheiden deze leveranciers zich vooral door hun service. Bij Wunderkarten, bijvoorbeeld, is het gemakkelijk en handig. Gewoon het motief kiezen, bestellen en een paar dagen later liggen de kaarten inclusief enveloppen in uw brievenbus. Zelfs na het zomer-eindfeest hebben de uitnodigingen hun werk nog niet gedaan. Dankzij de hoge kwaliteit kunt u ze thuis als souvenir bewaren. Op het prikbord, op de koelkast of in het fotoalbum – elke blik voelt een beetje als zomer en herinnert de gasten aan het grote feest.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Zorg voor spontane kiekjes #3

Terug naar de roots: de smartphone-generatie verlangt naar nostalgie. En wat is een betere manier om nostalgie te koesteren dan spontane kiekjes met een wegwerpcamera? Of het nu naast het saladebuffet, bij de receptie of aan tafel is – laat de camera’s los op uw gasten. Je kunt de camera’s relatief goedkoop krijgen bij bijna alle drogisterijketens. En als het werk gedaan is, kun je je laten verrassen: Welke momentopnames kunnen er zijn gemaakt tijdens de spontane actie?

Eén tip: gebruik wegwerpcamera’s in plaats van polaroidcamera’s. De polaroidfoto’s worden vaak door de feestgangers in hun zak gestopt.

Wat dacht je van snoepzakjes? #4

In het kader van het thema Zomeravond zou het leuk zijn om een tasje samen te stellen dat iedere bezoeker bij de deur krijgt. Naast dingen die grappig zijn, moet het ook dingen bevatten die het feest nog leuker maken. Hoewel de zomer na het feest officieel voorbij is, brengt een klein zomernoodpakket de mooie zomermomenten weer terug – althans in onze herinnering. En dit is wat er in hoort:

  • Mosselen van het laatste bezoek aan het strand
  • Zonnebrandcrème (zelfs in ons hoofd kan de zon behoorlijk heet worden)
  • Een opblaasbare bal voor op het strand
  • Warme cocktailrecepten voor koude uren
  • Tieten, feesthoedjes, enz.
  • Een aspirine voor de volgende dag.

Laat er licht zijn # 5

De zomer loopt langzaam ten einde en daarmee ook de eindeloze heldere dagen. De nacht valt eerder dan je zou willen. Dat maakt sfeerverlichting des te belangrijker. Met een vuurkorf, fakkels of een vuurschaal laat u uw gasten niet in het donker zitten. En wat meer is: naast het aangename licht stralen deze stijlvolle lichtbronnen ook een behaaglijke warmte uit – het voelt bijna als zonneschijn. Kleurrijke lantaarns, glazen en houten lantaarns of feeërieke lichtjes zijn mooie alternatieven voor een open haard. Een zwembad of tuinvijver ziet er perfect uit met kleine drijvende lichtjes. Kleurrijke spots of twinkellichtjes dompelen de Summer Ending Party ook onder in een prachtig licht.