De beste parfums voor de eerste date: mannenparfums & vrouwenparfums van goedkoop tot duur

De beste parfums voor de eerste date – De nervositeit is bijzonder hoog voor een eerste date. Het kapsel, de outfit – alles moet perfect zijn om een goede indruk te maken. De eerste indruk is bijzonder belangrijk bij afspraakjes, zodat in het beste geval een tweede afspraakje kan worden geregeld. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent op een eerste date, je wilt de ander betoveren, aanraken en misschien zelfs een beetje verleiden… De juiste geur kan u helpen dit te bereiken. Maar welke geuren zijn het meest geschikt om het andere geslacht te verleiden?

De beste geuren voor mannen: met deze geuren wikkel je ze om je vinger

Het is al lang bewezen dat de geur van een persoon sterk bepaalt of we hem sympathiek vinden of niet. Volgens een studie vindt 92% van de vrouwen en 93% van de mannen het zelfs opwindend als hun partner parfum draagt. Natuurlijk is een goede geur niet genoeg om je partner ervan te overtuigen je leuk te vinden. Maar een goed gekozen parfum onderstreept je inspanningen en kan je ondersteunen op het eerste afspraakje.

Yves Saint Laurent & Hugo Boss: succes met zomerparfums

Volgens een studie verkiest een derde van alle vrouwen een frisse geur bij mannen. Kies voor frisse parfums voor aroma’s als bergamot en appel in combinatie met mediterrane noten als cederhout of mirte. Bloemige nuances kunnen deze geur ook verrijken. Frisse geuren hebben een zomers, sportief en verkwikkend effect en bieden een hoge succesfactor voor de eerste date.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Y van Yves Saint Laurent: Fris en mannelijk

Sinds 2017 is de Eau de Toilette y van Yves Saint Laurant een van de populairste geuren voor mannen. De compositie opent met een sprankelend-frisse topnoot van bergamot en geraniumnoten, verfijnd met een vleugje grijze amber en wierook. Deze combinatie maakt Y tot een frisse en interessante geur. De hartnoot combineert de frisse, kruidige noten van salie met – eigenlijk vooral vrouwelijke geurelementen – van viooltje en lavendel. De weelderige flair van spar en musk wordt gecombineerd met amber, wierook en cederhout om een zachte, diepe basisnoot te creëren die zich harmonieus op de huid ontvouwt. Het is juist deze interessante en frisse mix die Y by Yves Saint Laurant zo aantrekkelijk en onweerstaanbaar maakt.

 • Topnoten: bergamot, gember
 • Hartnoten: salie, viooltje
 • Basisnoten: amber, wierook, spar, muskus, cederhout
 • Geur: fris, aromatisch

Infinite by Hugo Boss: een teerhartige klassieker

Infinite van Hugo Boss is een verfrissende maar diepgaande geur. In de opening vormen mandarijn en appel samen met kaneel en salie een spannende mix die overgaat in de hartnoten van patchoeli, rozemarijn en lavendel, een combinatie van warme en aromatische noten. In de basisnoot zorgen olijf- en sandelhout voor een warme en zachte finish. Klassieke mannelijkheid en diepzinnigheid – dat is ook waar acteur Chris Hemsworth, die het gezicht is van Infinte, voor staat.
Boss Botteld Infinite is ook een van de eerste geuren die ontwikkeld is met technologie die de levensduur van de top- en hartnoten verlengt, zodat de eerste, frisse indruk van de geur behouden blijft. Het is juist deze eerste goede indruk die dan hopelijk ook na de eerste date zal blijven en voor een geslaagde avond zal zorgen.

 • Topnoten: appel, kaneel
 • Hartnoot: Patchouli
 • Basisnoot: Sandelhout
 • Geur: fris

Versace & Diesel: houtachtige geuren voor de moderne man

Geuren met een houtachtige noot waren de tweede meest populaire bij de ondervraagde vrouwen. 25% vond deze geur het aantrekkelijkst bij mannen. De geuren sandelhout, cederhout of sparrenhout worden gekenmerkt door droge, warme en aangenaam zachte noten en zijn tegelijkertijd verrassend veelzijdig. Terwijl sandelhout of rozenhout eerder zoete noten uitstralen, wordt cederhout gekenmerkt door een ruw en kruidig aroma.

Eros by Versace: Pure verleiding

Eros is de Griekse god van de liefde, ook bekend als Armor. Dus welke geur is beter geschikt voor een eerste afspraakje dan Eros? Het parfum combineert klassieke mannelijke geuren zoals cederhout en amber met frisse elementen. De topnoot van muntblaadjes, groene appel en citroenschil verspreidt aanvankelijk een frisse geur. Na een korte draagtijd komt de warme hartnoot met vanille en amber naar boven. De houtachtige basisnoot geeft de geur een intens mannelijk karakter. Met Eros, kan er niets mis gaan tijdens het daten.

 • Topnoten: muntblaadjes, citroenschil, groene appel
 • Hartnoten: tonkaboon, amber, vanille
 • Basisnoten: cederhout, vetiver, eikenmos
 • Geur: houtachtig, oriëntaals

Only the brave van Diesel: Dramatische flacon & grote impact

De fles van Only the Brave van Diesel is een gebalde vuist. De boodschap erachter is duidelijk: de vuist staat voor kracht en moed. En zoals de naam al zegt, alleen de dapperen komen verder in het leven en in de liefde. Want wie niet waagt, die niet wint. De kern van deze geur is het spel met pauzes en contrasten. Frisse citroen- en mandarijnaroma’s ontmoeten dierlijke en klassiek mannelijke aroma’s van cederhout, amber en leer in de hart- en basisnoten. Het parfum is tegelijkertijd fris en dynamisch, en warm en krachtig. Een gedurfde maar ook bekwame mix.

Liam Hemsworth breekt muren af en temt een wolf om indruk te maken op een vrouw in de bijbehorende commercial, tenslotte bereiken alleen de dapperen uiteindelijk hun bestemming.

 • Topnoten: mandarijn, citroen
 • Hartnoten: cederhout, koriander, viooltje
 • Basisnoten: amber, styrax, leer
 • Geur: oriëntaals, houtachtig

De beste geuren voor vrouwen: Kokette bloemengeuren zijn het meest populair

Vrouwen dragen bij voorkeur een bloemig parfum op hun eerste afspraakje. 33% van de mannen vinden bloemengeuren onweerstaanbaar. Dergelijke aroma’s zijn klassiek, elegant en tijdloos en behoren tot een van de meest populaire geurfamilies. Ze zijn even veelzijdig als de bloemenwereld zelf. Van delicate geuren zoals roos tot wrange aroma’s zoals dat van oranjebloesem, het is er allemaal.

Chloé en Dolce & Gabbana: Elegante en vrouwelijke parfums

Het vinden van het juiste parfum kan soms een moeilijke taak blijken te zijn. Toch worden vrouwelijke en lichte geuren nog steeds beschouwd als de absolute klassiekers in de wereld van de vrouw. Mannen zijn het hier ook mee eens.

Chloé by Chloé: de bloemige klassieker

Chloé van het gelijknamige designerhuis is een tijdloze klassieker en combineert pure elegantie met Franse charme. In het hart van deze geur staat roos, gecombineerd met levendige accenten van lychee en fresia. De geur wordt afgerond met amber en cederhout, waardoor de creatie een warme en elegante noot krijgt. De flirterige lichtheid van de bloemenaroma’s met de verleidelijke houtnoten staan voor vrouwelijkheid en elegantie.

Actrice en model Haley Bennett straalt Franse lichtheid en charme uit in de bijbehorende commercial. Pure romantiek!

 • Topnoten: fresia, pioenroos, lychee
 • Hartnoten: roos, lelietje-van-dalen, magnolia
 • Basisnoten: amber, cederhout
 • Geur: bloemig

https://www.youtube.com/watch?v=RBEpRIR-bx8

The One van Dolce & Gabbana: Typische Italiaanse Elegantie

De geurcreatie The One van Dolce & Gabbana is even opwindend als een Italiaans festival waarover actrice Emilia Clarke in de commercial flaneert. Een frisse topnoot in combinatie met de bloemige hartnoot vormen de speelse vrouwelijkheid van deze geur. De warme basisnoot van vanille, muskus en amber belichaamt luxe met een moderne, frisse toets. The One is een unieke geur die bloemige en oriëntaalse geuren vakkundig combineert. Glamoureus, weelderig en gewoon onvergetelijk.

 • Topnoten: mandarijn sinaasappel, bergamot
 • Hartnoot: Jasmijn
 • Basisnoten: vanille, vetiver, muskus, amber
 • Geur: bloemig, oriëntaals

 

Calvin Klein & Yves Saint Laurent: kruidige en oriëntaalse geuren

Mannen vinden het op één na lekker als we kruidig en mysterieus ruiken. Sensuele composities met warme noten van exotische kruiden, bloemen en houtsoorten hebben een onweerstaanbaar effect. Essentiële aroma’s als kaneel, vanille, amandel en patchoeli ontmoeten contrasten als muskus en lelie en maken kruidige parfums spannend en mysterieus.

Obsession van Calvin Klein: Nog een must-have uit de vrouwenwereld

Obsession van Calvin Klein is een geur die je niet snel zal laten gaan. Een oriëntaalse opening van bergamot, basilicum en vanille in combinatie met de hartnoten van jasmijn en oranjebloesem creëren een exotische en exclusieve geur. De aardse, warme basis wordt gevormd door wierook, vetiver en muskus, waardoor een mystieke en vrouwelijke indruk ontstaat. Obsession staat al jaren voor sensualiteit en pure verleiding – net als Kate Moss, die het gezicht van het parfum belichaamt. Maar net zo verleidelijk als Obsession ruikt, is het ook mysterieus en raadselachtig.

 • Topnoten: bergamot, basilicum, vanille
 • Hartnoten: jasmijn, oranjebloesem
 • Basisnoten: wierook, vetiver, muskus
 • Geur: oriëntaals, kruidig

Black Opium van Yves Saint Laurent: Een geur die verslavend is

Black Opium is een geur van tegenstellingen. Het is provocerend, rebels en luid. Maar het staat ook voor elegantie en diepte. In een krachtige opening van sinaasappel, peper en koffie wekken noten de aandacht en interesse. Deze sterke aroma’s worden gevolgd door een vrouwelijke hartnoot van jasmijn. Samen met warme en houtachtige geuren van vanille, patchoeli en cederhout, vindt deze geur een verleidelijke en verslavende finish. Na de eerste olfactorische indruk, wil je maar één ding: meer!

 • Topnoten: sinaasappel, peper
 • Hartnoot: Jasmijn
 • Basisnoten: vanille, patchouli, cederhout
 • Geur: Oriëntaals, Kruidig

https://www.youtube.com/watch?v=Bh1sHhXFNzM

Handen af van citrusachtige geuren!

Parfums die sterk naar citrusvruchten ruiken zijn zeker geen succesfactor. Slechts 7% van de mannen houdt van deze geur, en slechts 5% van de vrouwen. Vooral citroen is een populaire geur voor badkamerreinigers en niemand wil op een eerste afspraakje naar een toiletpot ruiken. Lichte noten zijn prima, en kunnen zelfs heel verleidelijk zijn als een frisse geur voor mannen. Je moet er echter voor zorgen dat het parfum als geheel niet alleen naar citroen ruikt.

In de video vind je meer geuren die je beter kunt vermijden op een eerste afspraakje.

https://www.youtube.com/watch?v=LP4DFFwq6Eg