Slovenië – een droomreis door de natuur

Romantische steden, bergen, stranden – Slovenië biedt zowat alles wat u zich voor een zomervakantie kunt wensen. Het kleine land grenzend aan Kroatië wordt echter nog niet overspoeld door massatoerisme! Daarom is het de perfecte plek om even tot rust te komen.
De beste manier om het idyllische landschap te verkennen is met een camper of tent, die bijzonder flexibel zijn. Vind je de plek niet leuk of wil je iets nieuws zien? Geen probleem, pak je spullen, stap in je auto en ga verder met je rondreis. Aangezien de route naar Slovenië erg lang is, afhankelijk van waar u in Duitsland begint, is het raadzaam om tussendoor een stop te maken.

De hoogtepunten van Slovenië

Romantische momenten in Bled

https://www.instagram.com/p/BWN3_stgjF-/

Dit lieflijke en romantische dorpje, iets ten noorden van het land, wordt gekenmerkt door zijn prachtige alpenmeer. Maar dat niet alleen, in het midden van het meer is er een klein eiland met een kerk. Het dorp zelf is heel klein en overzichtelijk, maar dat maakt het juist zo bijzonder. Iedereen op deze plek geniet gewoon van het meer met de mooie kerk in het midden van het eiland. Een kleine wandeling en dan eten in een van de schattige restaurantjes en de dag is perfect.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Absolute natuur aan het meer van Bohinj

Niet ver van Bled ligt het meer van Bohinj. In tegenstelling tot het meer van Bled, is dit meer kristalhelder en omgeven door de Julische Alpen. Als je je eenmaal in het koude water waagt, wil je er niet meer uit, zo fris en zuiver is het meer.
Maar zwemmen in het meer is niet de enige populaire activiteit in Bohinj; het is ook zeer de moeite waard om uw wandelschoenen uit te pakken en de natuur te verkennen, of beter gezegd het Triglav Nationaal Park.

https://www.instagram.com/p/Bo_XMh9gicD/

Ljubljana: de mooie hoofdstad van Slovenië

Vergeet Ljubljana niet op uw reis naar Slovenië: Ljubljana.
De hoofdstad van Slovenië is een van de mooiste die ik ooit heb gezien. Een kleine en lieflijke stad, met kleine straatjes, grachten en bruggen zover het oog reikt. Gewoon pure romantiek.
Op elke hoek vindt u leuke cafés of restaurants en mooie, moderne winkels. In Ljubljana kunt u zonder plan door de stad wandelen en gewoon van de sfeer genieten, een glas wijn drinken en de studentenwijk verkennen. U hoeft er echter niet veel dagen voor uit te trekken, Ljubljana is overzichtelijk en na een dagtocht weet u er al alles van.
Belangrijk voor kampeerders: u kunt hier het beste een hotel of een AirBnb-appartement boeken. De prijzen in Slovenië zijn zeer redelijk en vooral voor een kort verblijf is het meer de moeite waard om direct vanuit het centrum te vertrekken.

https://www.instagram.com/p/BjC_vcRDD8U/

Ontdek de Škocjan Grotten

Er zijn verschillende grotten in Slovenië die u kunt bezoeken. Mijn favoriet zijn de Škocjan grotten. Ze staan sinds 1986 ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en trekken jaarlijks bijna 100.000 bezoekers. De reden hiervoor is de Cerkvenikbrug boven de canyon. De grootste in Europa en de op twee na grootste in de wereld! De grot heeft ook enkele stalactieten te bieden.

Klein maar fijn: de Sloveense kust

Vanaf de grot kunt u meteen doorrijden naar de Sloveense kust. Het is echter klein en er liggen slechts drie steden op: Koper, Piran en Izola.

Koper

Koper is de grootste stad aan de Sloveense kust en ligt op slechts 10 kilometer van de grens met Italië. Dat is niet alleen te merken aan de tweetalige straatnaambordjes en dergelijke, maar ook aan de manier waarop de oude stad is gebouwd. De pittoreske straatjes doen vaak denken aan kleine kustplaatsjes in Italië.
In Koper bevindt zich de grootste haven van Slovenië, en elk jaar is er een jazzfestival, “MareziJazz”. Al 13 jaar lang komen muzikanten uit heel Europa voor de muzikale ervaring.

Piran

Piran is uniek met zijn kleine, kronkelende steegjes in Venetiaanse stijl. De stad is grotendeels autovrij en kan het best te voet worden verkend. Deze plaats is een must voor alle reizigers naar Slovenië. De schattige oude stad trekt elk jaar toeristen, maar is nog steeds niet overvol.

Een zandstrand zul je in Slovenië niet vinden, maar op warme zomerdagen trekken de mensen gewoon naar de landtong van Piran. Kleurrijke handdoeken en luchtbedden zo ver het oog reikt – vlak naast de voetgangerszone. In juli zijn de Piran muziekavonden bijzonder populair. Elke donderdag in juli treden solisten en kamermuziekensembles op in het Minorietenklooster. Over het algemeen komt de stad echt tot leven in de zomer: het Zomerfestival en het Tartini-festival zijn slechts twee van de top zomerevenementen van Piran.

Izola

Izola ligt direct tussen Piran en Koper, waardoor het een goede plaats is om te verblijven om de drie kustplaatsen het beste te leren kennen. Het is hier nogal rustig. Een wandeling door de oude stad, een uitzicht op de haven – er is hier niet veel meer te doen. Niettemin is Izola zeker een bezoek waard. In de haven kunt u nog steeds de vissers zien en het zijn vooral de watersporten die de mensen naar Izola lokken.

Triglav Nationaal Park

Triglav is met zijn 2.846 meter de grootste berg van Slovenië. De top van Triglav staat zelfs afgebeeld op de Sloveense 50 cent munten. Maar het Narional Park heeft nog veel meer te bieden. Bijzonder indrukwekkend: de Soca, die zich uitstrekt door de Julische Alpen. Een turkooisere rivier kun je je niet voorstellen, dus ongerepte natuur ver te zoeken. Een waar paradijs voor vissers en wandelaars. De Soca vallei heeft zoveel te bieden: Rust en ontspanning met watervallen, bergen, zijrivieren, kloven en dalen. Maar de vallei is vooral beroemd om activiteiten als wandelen, fietsen en watersport. Raften, kajakken, canyoning, vissen/ vliegvissen en zelfs wintersporten kunnen hier worden beoefend.

Voor wie niet zo sportief is: pak gewoon de fiets en verken de omgeving, er is werkelijk overal wat te zien en te ontdekken in het Triglav Nationaal Park.

Een echte aanrader: een kabelbaan brengt u naar de top van de berg. Bij mooi weer heb je een prachtig uitzicht over de vallei, maar let op: bij slecht weer kun je beter beneden blijven, want dan zie je door de wolken niets meer.

https://www.instagram.com/p/BWf6S3TgdOs/