Top 5 jobbeurs: vacatures + tips voor jobs, solliciteren & job zoeken
Banenruil – Hier zijn onze tips voor uw sollicitatie en het zoeken naar een baan! Het zoeken en vinden van een baan is een uiterst individueel proces. Het hangt ervan af in welke fase van je leven je zit. Maar het is ook belangrijk hoeveel ervaring je hebt opgedaan, ongeacht je leeftijd. Wat is je gezinssituatie, hoeveel tijd heb je voor een baan? Waar woont u, welke individuele vestigingsfactoren heeft uw regio in termen van economie en infrastructuur?
Werk zoeken is individueel: carrière & geld verdienen
Voordat je op zoek gaat naar je droombaan, volgen hier een paar tips om je carrière te beginnen. De A&O: Wat wil je echt doen? Wat vind je leuk om te doen? Na de aanbevelingen voor portals en apps, hebben we tips voor je sollicitatiebrief en CV!
Als je je perfect wilt voorbereiden op je carrièrestap of je carrièreswitch, gaat het niet om de werkgever, maar om jezelf! Zoals u kunt lezen in het artikel van Alex Fischer over het onderwerp carrière (de link staat iets verderop), draait het allemaal om het “ik”-merk bij het zoeken naar een baan en het sollicitatieproces. Wat is uw toegevoegde waarde voor een potentiële werkgever? Hoe beter u deze vraag kunt beantwoorden en hoe meer tijd u investeert, ook in zelfreflectie, hoe succesvoller u zult zijn in uw zoektocht naar een baan.
In bovengenoemd artikel ging het er vooral om dat je duidelijk moet zijn over je eigen sterke punten om je nieuwe bedrijf te laten zien welke voordelen jij als werknemer meebrengt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere tips. Als u hier meer over wilt lezen, bekijk dan zeker dit artikel over“sollicitatie en carrière” van Alex Fischer.
Beoordelingscriteria voor banenruil: Beste van 100
Om de beste jobsites voor u te filteren, hebben we gekeken naar de eerste 10 pagina’s op Google, een 100-tal zoekresultaten en verschillende pagina’s over het onderwerp van het vinden van een job.
Hier vindt u onze persoonlijke, actuele Top 5 voor banenbeurzen die u in Duitsland kunt vinden.
Monster
“Vind de job die je echt verdient – met Monster aan jouw zijde! Jouw vacaturebank met duizenden jobs en tips over CV, sollicitatie & carrière…” naar Monster.
Inderdaad
“Met Indeed kunt u miljoenen banen doorzoeken om u te helpen de volgende stap in uw carrière te plannen. Wij begeleiden u met onze hulpmiddelen elke …” naar Indeed.
Stapsteen
“Jobbörse StepStone â Aktuelle Jobs und Stellenangebote bei StepStone â Die Jobbörse für Fach- und Führungskräfte â Jetzt online den besten Job finden …” naar Step Stone.
Kimeta
“Actuele vacatures en banen van alle belangrijke banenbeurzen in heel Duitsland. Vind eenvoudig de juiste baan met de Kimeta banenzoekmachine…” naar Kimeta.
Jobware
“Huidige banen in Berlijn. Werkaanbiedingen in Berlijn, de stad van de startups. Vind nu de juiste baan in Berlijn met de vacaturebank Jobware…” naar Jobware.
Top Google Vragen & Antwoorden: Toepassing
Wij hebben de topvragen van Google uitgezocht en hier zijn ze, stuk voor stuk bewerkt en beantwoord!
Hoeveel pagina’s mag de begeleidende brief hebben?
Besteed maximaal één pagina aan de begeleidende brief. Verplaats u altijd in de schoenen van HR-afdelingen die 10, 50 of zelfs 100 sollicitaties per dag ontvangen. Hoe meer aanvragers, hoe minder tijd er is voor de beoordeling van een enkele aanvraag.
Onze tip: Hou het bij één A4-tje.
Waar hoort mijn sollicitatiebrief thuis in de map?
Zoals u hier in het artikel over “Sollicitatie en carrière” van Alex Fischer kunt lezen, moet een sollicitatiebrief de volgende informatie bevatten:
“Naast de verplichte informatie, gaat het ook om de inhoud. Hier bent u de regisseur van uw aanvraag. Zoals elke film, elk boek, volgt ook de toepassing een rode draad.”
- Adresregel: Contactgegevens en ontvanger
- Datum
- Onderwerp
- Gegroet, groet
- Inleiding: De eerste zin
- Belangrijkste deel: Belangrijke zachte vaardigheden
- Relatie tot het bedrijf: Toegevoegde waarde bieden
- Laatste deel: Finale met climax
Gebruik deze punten in je sollicitatiebrief, zodat hij zo gericht mogelijk is voor de recruiter.
Sjabloon: Alex Fischer, Sollicitatie en Carrière
Voorbeeld van een aanvraag: Wat moet er in de aanvraag staan?
Hoe kan ik mijn sollicitatie professioneler schrijven?
In feite, beknoptheid is het kruid van het leven. Wie duidelijk weet waar zijn vermogen ligt, heeft geen bladzijden nodig om het te beschrijven. Drie of vier alinea’s volstaan om uw eigen verwezenlijkingen, sterke punten en bekwaamheden op een gerichte manier te beschrijven.
Professionaliteit zit hem vooral in het detail, hou het bij een minimalistisch en zeer duidelijk ontwerp. Dit betekent dat verschillende lettertypes, kleuren en alle andere elementen die afleiden van de essentiële inhoud, vermeden moeten worden.
Uw CV moet op dezelfde manier worden gestructureerd, waarop we zo dadelijk zullen terugkomen. Ook voor uw aanvraag geldt: Gebruik geen standaardontwerpen die u op de eerste plaatsen van de zoekresultaten op Google vindt, bijna iedereen gebruikt deze.
Een kleine uitzondering geldt voor creatieve beroepen, hier kunt u natuurlijk laten zien dat u over creativiteit beschikt door uw sollicitatiedocumenten vorm te geven. Afhankelijk van de bedrijfstak kan het ontwerp meer of minder opvallend zijn.
Onze tip: De meeste recruiters concentreren zich op het cv, dus je moet je hier inspannen zodat de HR-afdeling snel een positieve indruk van je krijgt.
Moet ik lettertypes en kleuren gebruiken?
Nee!
Hoe moet een goede sollicitatie eruit zien? Gebruik een uniform lettertype voor uw sollicitatiedocumenten. Alleen de lettergrootte kan verschillen, afhankelijk van of u het briefhoofd, een koptekst of de hoofdtekst schrijft. Zorg er echter voor dat u niet wisselt tussen verschillende lettertypen en kleuren, want dit maakt het algehele uiterlijk van de applicatie instabiel en vermindert uw kansen.
Onze tip: HR-professionals willen vooral feiten, vaardigheden, bekwaamheden en kwalificaties.
Solliciteren in het buitenland: Gelden dezelfde regels?
Ja, sollicitatiedocumenten zijn in de loop der eeuwen steeds meer gestandaardiseerd, vooral sinds de digitalisering. HR-afdelingen verwachten een sollicitatiebrief, CV en daarnaast relevante, d.w.z. belangrijke, getuigschriften en diploma’s. Als u al een tijdje werkt, ook bijscholing, opleiding en kwalificaties.
Met deze norm kom je in alle landen het verst en maak je de meeste kans om door het bedrijf te worden geïnterviewd.
Onze tip: sollicitatiebrief, CV, documenten waaruit relevante vaardigheden blijken
Hoe schrijf ik toepassingen?
Neem in elk geval voldoende tijd, zoals je hebt geleerd in het artikel over sollicitaties en loopbanen waarnaar we eerder hebben gelinkt, je moet je vooral bewust zijn van je sterke punten, de vaardigheden die je zou meebrengen voor een potentiële werkgever in het bedrijf.
Neem daarom de tijd, bij voorkeur een heel weekend, zodat u kunt nadenken over wat u wilt zeggen, een lijst met kernpunten kunt opstellen en deze op de tweede dag kunt optimaliseren en verfijnen. Schrijf uw sollicitatie pas als u precies weet welke sterke punten, vaardigheden en bekwaamheden u te bieden hebt.
Top Google Vragen & Antwoorden: Hervatten
Wat moet er allemaal in het CV staan?
Er zijn zoveel verschillende vragen over het onderwerp cv’s, die uiteindelijk allemaal naar één doel leiden. Hoe schrijf ik een goed CV? Welke gegevens moeten in het CV? Wat is belangrijk voor het CV? Hoe maak ik een CV in tabelvorm?
Een goed CV bestaat uit een gestructureerde lijst met opsommingstekens. Deze is gestructureerd in tabelvorm.
Maak een notitie in je CV:
- Persoonsgegevens (zoals voornaam, achternaam, adres, contactgegevens, enz.)
- Praktische ervaring (zoals werk, stage, opleiding, enz.)
- Onderwijs (school en universiteit)
- Vaardigheden (zoals talenkennis, softwarekennis, rijbewijs, enz.)
- Aanvullende informatie (hobby’s / interesses, erefuncties, enz.)
Waar is mijn CV?
In feite wordt deze vraag zeer vaak opgezocht! Het gaat hier echter niet om het zoeken van het CV, maar om de juiste plaats in de sollicitatiebrief.
Uw CV (bladzijde 2) komt altijd direct na uw sollicitatiebrief (bladzijde 1).
Loopbaannetwerken zoals Xing of LinkedIn, maar ook andere blogs worden door gebruikers op internet gebruikt om te solliciteren. Natuurlijk worden gegevens vaak opgeslagen en dat staat ook in de voorwaarden, dus u moet uw gegevens actief verwijderen om ze te laten verwijderen.
Bij het zoeken naar een baan hebben veel mensen het idee om voor het eerst hun eigen digitale reputatie te controleren. Welke inhoud staat er over mij op het internet? Laten we aannemen dat u zich de laatste jaren hebt opgewerkt van een eenvoudige arbeider tot manager. U stuurt uw sollicitatie naar een bedrijf en deze wordt gecontroleerd door de personeelsdienst. Zoals tegenwoordig zo vaak het geval is, controleren HR-afdelingen niet alleen je sollicitatiebrief, CV en kwalificaties, maar zoeken ze je naam op internet. De grote vraag is nu, wat krijgen ze te zien? Je nieuwe, extreem goede CV met carrièrestappen of je CV van 5 jaar geleden? Niet alleen HR-afdelingen zullen op zoek zijn naar uw naam, maar ook potentiële klanten met wie u voor het bedrijf gaat werken. De “digitale reputatie” is dan ook belangrijk.
Onze tip: controleer in de aanloop naar uw sollicitatie uw eigen digitale reputatie op sociale netwerken, blogs en platforms. De gemakkelijkste manier is om uw naam op Google te zoeken, eventueel in combinatie met de stad waar u woont.
Welk lettertype en grootte voor CV?
Gebruik, net als in de begeleidende brief van uw sollicitatie, slechts één lettertype, zodat de visuele waarneming consistent is zodra uw sollicitatie de personeelsafdeling bereikt. Gebruik een van de gebruikelijke lettertypes, bv. Times New Roman of Arial.
Welke schooldiploma’s in het CV?
Schooldiploma’s hoeven alleen op je cv te staan als je een jonge professional bent. Gebruik ze in de eerste drie tot vijf jaar, wanneer individuele prestaties belangrijk zijn. Als je bijvoorbeeld in de inkoop wilt werken, is wiskunde belangrijker dan sport. Maar als je politieagent wilt worden, hebben sport en prestatie voorrang. Daarom moet u als jonge professional uw diploma’s van uw laatste schooldiploma in de eerste jaren toevoegen.
Veel succes met het zoeken naar een baan!