“Flora Fashion” met prachtige mode illustraties

Het geïllustreerde boek “Flora Fashion” biedt een prachtig inzicht in de verscheidenheid van modeontwerpen. Gerenommeerde ontwerpers en aanstormend talent lieten zich in hun ontwerpen door bloemen inspireren en presenteren hun illustraties.

Botanische reis door de wereld van de mode

Het geïllustreerde boek “Flora Fashion” neemt de kijker mee op een botanische reis door de wereld van de mode. De reis voert ons door Kenia, Turkije, Rusland, Afghanistan, Duitsland, Frankrijk en de VS. Culturele verschillen komen zowel in de ontwerpen als in de diversiteit van de planten tot uiting.

Geïnspireerd door planten

De tien deelnemende ontwerpers kozen een plant als inspiratiebron voor hun ontwerpen. De ontwerpers pasten de kleuren, vormen en patronen toe in hun getekende ideeën.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Plantkunde als unieke bron van inspiratie

Bloemen en kleding gaan al samen sinds het begin van de mode. In de Hof van Eden droegen Adam en Eva vijgenbladeren als kleding. Met hun kleuren, patronen en natuurlijke vormen dienen bloemen als inspiratiebron voor kleding, tassen, juwelen, schoenen en andere accessoires. Het geïllustreerde boek “Flora Fashion” schept een unieke band tussen de wereld van de mode en de natuur. Momenteel zijn er meer dan 500.000 soorten bloemen en planten bekend die een perfecte bron van inspiratie vormen. De verscheidenheid aan facetten van elke afzonderlijke plant inspireert tot
talrijke ontwerpen. De natuur is al lang een toonbeeld van schoonheid en esthetiek, want niets is zo uniek en divers als de botanica.

Bloemen als inspiratie voor de ontwerpers

Aloë Africana

Aloë Africana is een geneeskrachtige plant met grote, dikvlezige bladeren die op cactussen lijken. De gele tot roodachtige bloemen geven de plant een bijzondere uitstraling.

Kruidnagel

Anjers overtuigen met een grote verscheidenheid aan kleuren, van geel tot rood tot violet en met ingekeepte, ronde of gefranjerde vormen. Zij zijn een grote inspiratiebron voor vele mooie kledingstukken.

Poppy

Met zijn elegante, sierlijke vorm en helderrode bloemen is de klaproos een prachtige inspiratiebron voor talloze designvariaties. Er wordt gezegd dat het magische krachten heeft.

Zonnebloem

De zonnebloem oriënteert zich naar de stand van de zon en is dus voortdurend in beweging. Zijn grote, gele bloemen stralen positieve energie en levendigheid uit.

Alpengentiaan

De blauwe gentiaan wordt geassocieerd met de Alpen, ook al bloeit hij in een brede waaier van kleuren. De gentiaan is een symbool van liefde en trouw. De trechtervormige bloemen stralen een bijzondere charme uit.

Iris

De edele, elegant ogende iris presenteert zich met kleurrijke bloemen in violet, blauw, wit, geel of oranje. De bloem werd ook gebruikt als symbool van de Franse monarchie.

Vetches

Met hun verleidelijke geur en subtiele kleuren verspreiden wikken vrolijkheid en vormen zij een uitstekende inspiratiebron voor speelse ontwerpen. Californische veldbloemen Amerikaanse veldbloemen trekken veel aandacht met hun kleurenpracht, tere bloemblaadjes en natuurlijke uitstraling. Zij inspireren kledingstukken en modeaccessoires.

Keizerlijke Kroon

Met zijn unieke vorm en intense kleuren is de opvallende keizerskroon een perfecte bron van mode-inspiratie.

Tulip

De frisse kleuren, de filigrane vormen en de klokvormige bloemen maken van de tulp een perfect model voor weelderige mode. Het geïllustreerde boek “Flora Fashion” kan gratis worden gedownload van https://www.klingel.de/flower-fashion/. Ga mee op een botanische reis door de wereld van de mode.