Modestijl: Welke modestijl past bij jou? Boho, French chic, vintage & co.

De modewereld biedt een bijna oneindige verscheidenheid aan stijlen en trends, van tijdloos elegant tot casual en rebels. Maar welke kledingstijl past het beste bij jou en je individuele expressie? Het kiezen van de juiste kledingstijl kan niet alleen je uiterlijk beïnvloeden, maar ook je persoonlijkheid en zelfvertrouwen een boost geven. In dit artikel verkennen we verschillende modestijlen en helpen we je de stijl te vinden die het beste bij jouw levensstijl en smaak past. Maak je klaar om je persoonlijke mode-identiteit te ontdekken en je eigen stijl te bepalen! Jouw kleine FIV modegids.

Boheemse stijl

Legt de nadruk op comfort en natuurlijkheid, gebruikt natuurlijke materialen en accessoires zoals haarbanden en strohoeden. Make-up is optioneel, geen specificaties voor kapsels.

Capsule Garderobe

Minimalistische stijl waarin veelzijdige kledingstukken worden gecombineerd in de garderobe, neutrale tinten en eenvoudige ontwerpen zijn belangrijk. Functionaliteit staat centraal.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Frans chic

Elegante en natuurlijke stijl uit Frankrijk, benadrukt schoonheid op een subtiele manier, gebruikt typisch Franse kleuren en discrete make-up.

Straatstijl

Casual urban style, met extravagante kledingstukken en accessoires, drukt de dynamiek en veelzijdigheid van het stadsleven uit.

Vintage

Tijdloze modestijl, met de nadruk op individualiteit en originaliteit, geïnspireerd op voorbije decennia en afwijkend van de mainstream.

Preppy

Het wordt geassocieerd met opleiding, prestige en traditie en omvat klassieke kledingstukken zoals blazers, chino’s en poloshirts.

Rockabilly

Combinatie van country en rock, geïnspireerd op de jaren 1950, opvallend en nostalgisch, karakteristieke kenmerken voor dames en heren.

Romantische stijl

Vrouwelijk, speels en dromerig, met jurken, rokken en bloemmotieven, gouden of zilveren accessoires die passen bij de vrouwelijkheid.

Duurzame stijl

Duurzame focus, nadruk op eerlijke arbeidsomstandigheden, duurzame materialen en milieuvriendelijke productie, toont houding ten opzichte van klimaat- en milieubescherming.

Gotische stijl

De gotische stijl wordt gekenmerkt door donkere kleuren, Victoriaanse invloeden en vaak dramatische elementen. Het wordt vaak geassocieerd met een voorkeur voor zwarte kleding, kant en donkere accessoires.

Punk stijl

De punkstijl is rebels en provocerend. Het omvat vaak gescheurde jeans, leren jassen, studs en opvallende kapsels. Het is een uiting van non-conformisme en subcultuur.

Minimalistische stijl

De minimalistische stijl richt zich op eenvoud en functionaliteit. Het maakt gebruik van strakke lijnen, heldere kleuren en minimalistische ontwerpen om een elegante en eenvoudige look te creëren.

Boho chic

Boho chic is een verdere ontwikkeling van de bohemian stijl en combineert de vrijheid en natuurlijkheid van de bohemian stijl met een zekere verfijning en elegantie. Er wordt vaak gebruik gemaakt van vloeiende stoffen, bloemenpatronen en vintage elementen.

Skaterstijl

De skaterstijl is geïnspireerd op de skatercultuur en omvat comfortabele, casual kleding zoals T-shirts, jeans en sportschoenen. Het is een ontspannen en jeugdige stijl.

Militaire stijl

De militaire stijl maakt gebruik van elementen uit militaire kleding, zoals camouflagepatronen, laarzen en utility jackets. Het straalt kracht en robuustheid uit.

Etnische stijl

Etnische stijl verwijst naar de mode en traditionele kledingelementen van verschillende culturen over de hele wereld. Het is vaak kleurrijk en rijk aan patronen en texturen.

Sportieve stijl

De sportieve stijl is geïnspireerd op sport- en fitnesskleding. Het omvat vaak leggings, joggingbroeken, sportschoenen en sportkleding en is comfortabel en functioneel.

Retro stijl

Retrostijl verwijst naar mode uit voorbije decennia en kan een breed scala aan stijlen omvatten, van de jaren 1920 tot de jaren 1990.

Modestijl per persoonlijkheid

Functioneel, trendbewust of dicht bij de natuur – vind jouw stijl!

Mode Je persoonlijkheid
Boheemse stijl Vrijgevochten, dicht bij de natuur, ontspannen
Capsule Garderobe Netjes, praktisch, minimalistisch
Frans chic Elegant, ingetogen, verfijnd
Straatstijl Trendbewust, zelfverzekerd, dynamisch
Vintage Creatief, uniek, nostalgisch
Preppy Klassiek, traditiebewust, chic
Rockabilly Expressief, nostalgisch, levendig en
Romantische stijl Romantisch, delicaat, dromerig
Duurzame stijl Milieubewust, sociaal betrokken, modern
Gotische stijl Donker, dramatisch, avant-gardistisch
Punk stijl Rebels, provocerend, non-conformistisch
Minimalistische stijl Eenvoudig, functioneel, elegant
Boho chic Vrijgevochten, creatief, ontspannen
Skaterstijl Ongedwongen, jeugdig, ontspannen
Militaire stijl Sterk, gedisciplineerd, robuust
Etnische stijl Cultureel geïnteresseerd, kleurrijk, divers
Sportieve stijl Actief, comfortabel, functioneel
Retro stijl Nostalgisch, creatief, veelzijdig