De juiste outfit voor de feestelijkheden na de Abi

Het Abitur markeert het einde van een belangrijke periode voor veel studenten. Zij hebben een groot deel van hun leven op school doorgebracht en hebben daar veel van hun vrienden ontmoet. Het is dan ook gebruikelijk om het afstuderen dienovereenkomstig te vieren. Dit gebeurt niet alleen door middel van de formele ceremonie waarbij certificaten worden uitgereikt, maar op de meeste scholen ook door middel van een Abiball dat door het studentencorps wordt georganiseerd. Bovendien houden sommige scholen een Abi-feest in een plaatselijke discotheek. Dit gebeurt vaak onmiddellijk na de eindexamens en markeert het begin van de festiviteiten. Je moet de juiste outfit vinden voor elk van deze evenementen. In dit artikel laten we je zien hoe.

De juiste outfit voor het afstudeerfeest

De outfit voor het afstudeerfeest is relatief eenvoudig. Het belangrijkste hier is om het einde van de examens te vieren met je vrienden. Het is vooral een sociale aangelegenheid en geen formele. Daarom is een normale feestoutfit gepast. Dit geldt niet alleen voor de heren, maar natuurlijk ook voor de dames. Je hoeft niet te lang te piekeren over je outfit voor het afstudeerfeest, want elke feestoutfit is toegestaan. Daarom moeten de feestvierders gewoon de kleren kiezen die ze zouden kiezen voor een normaal bezoek aan de disco.

De juiste outfit voor het ontslagfeest

De ontslagceremonie wordt gewoonlijk door de school georganiseerd en is een formele handeling waarbij de leerlingen één voor één hun diploma ontvangen. Ze worden opgeroepen door het schoolhoofd, de klassenleraar of een door de leerlingen geliefde leraar. In het publiek wonen familieleden de ceremonie bij. Aangezien deze gebeurtenis formeel de ontvangst van het Abitur symboliseert, is een chique outfit hier op zijn plaats. De heren kunnen kiezen voor een van de Carl Gross pakken, terwijl de dames een edele avondjurk dragen. Bij de diploma-uitreiking moet worden vermeden dat men opvalt en zich op de voorgrond dringt door bijzonder felle kleuren of chique kleding te dragen.

Het beste komt aan het eind – De outfit voor het afstudeerbal

Het afstudeerbal is het hoogtepunt van de festiviteiten, waar de outfits bijna onbeperkt zijn. Avondkledij is geen must, maar ongewone snits en kleurrijke jurken zijn zeker toegestaan. Vaak stemmen vrienden hun outfits al weken of maanden voor het schoolbal op elkaar af om te voorkomen dat ze per ongeluk jurken in dezelfde kleuren dragen. Het is niet altijd mogelijk om het dragen van gelijksoortige jurken te vermijden. Maar het ziet er op de foto’s van de avond samen gewoon mooier uit als er geen overlappingen zijn, althans binnen de vriendenkring. Dit geldt natuurlijk alleen voor de dames, want de heren hebben het iets makkelijker op het afstudeerbal. Net als bij de diploma-uitreiking is een net pak gepast voor het bal. Een beetje kleur kan hier worden toegevoegd, vooral met de stropdas. Meestal is de kleur afgestemd op de jurk van uw partner of metgezel voor de avond. Dit ziet er bijzonder mooi uit op foto’s en toont saamhorigheid tijdens het afstudeerbal. Idealiter gaan afgestudeerden samen met hun metgezel winkelen voor de jurk voor het schoolbal, zodat de outfits op tijd op elkaar kunnen worden afgestemd.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV