Over jou: Merken, beroemdheden en samenwerkingen – Detailhandel in dames- en herenmode

About You – About You is waarschijnlijk een van de snelst groeiende e-commercebedrijven in Europa. Het doel van het bedrijf: het klassieke winkelen digitaliseren en een persoonlijke winkelervaring creëren op de smartphone of laptop. De klant heeft de mogelijkheid om te kiezen uit meer dan 1.000 merken en zich te laten infecteren door de unieke mode. Het label richt zich sterk op personalisatie om een hechte klantrelatie te creëren. De winkel slaagt er ook in om eigen evenementen te organiseren, zoals de About You Awards of de About You Fashion Week.

Over jou: Het merk

About You is een succesvol modebedrijf gevestigd in Hamburg. Het label verkoopt zijn mode uitsluitend in de online shop, maar slaagt er toch in om een klassieke winkelervaring zoals op straat te creëren. Een paar jaar geleden kon je kleding alleen op straat of in winkelcentra kopen. De visie van About You was om de eerste online bestemming te creëren waar je mode kunt ontdekken en geïnspireerd kunt raken door producten die passen bij jouw persoonlijke stijl.

Het label wilde de gebruikelijke shoppingtour op internet produceren. Het doel van About You was om de nummer één op het gebied van mode in Europa te worden. Een motto “We zijn sneller dan de anderen”. Ze werken snel en vooral efficiënt binnen de deadlines en implementeren liever snel tien kleine ideeën dan veel tijd te besteden aan één perfect idee.

De belangrijkste samenvatting

  • Hoofdkantoor in Hamburg
  • Echte online winkelervaring
  • Inspiratie voor persoonlijke stijl
  • Doel: De nummer 1 modespeler in Europa worden
  • Snel en efficiënt werken

Het verhaal van een miljardenbedrijf

De online winkel About You is sinds 5 mei 2014 actief in Duitsland. Het bedrijf werd opgericht als onderdeel van het Collins e-commerce project, dat in 2013 werd gelanceerd door de Otto Group. Hiervoor investeerde de groep een driecijferig miljoenenbedrag, dat zoals we vandaag weten zijn vruchten heeft afgeworpen. In de vier jaar daarna ging About You al online in enkele buurlanden.

In 2016 namen de investeringsmaatschappij SevenVentures en de bedrijfsadviseur German Media Pool een minderheidsbelang in het bedrijf. Investeerders waardeerden het bedrijf immers slechts drie jaar na de oprichting op 320 miljoen. Sinds 2017 stroomt het geld echter niet alleen binnen via de mode. Ze bieden hun e-commerce infrastructuur nu ook aan als licentieproduct voor andere online retailers onder de naam SCAYLE. Nadat het Deense Heartland A/S ook een belang van 29% in het bedrijf verwierf, steeg de waarde van About You naar één miljard. In de daaropvolgende jaren slaagde de webwinkel erin online te gaan en zich te vestigen in landen in heel Europa.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

De belangrijkste feiten nog eens op een rijtje

  • Actief in Duitsland sinds 2014
  • Opgericht als onderdeel van het Collins e-commerce project
  • Investeringen in de driecijferige miljoenenschaal
  • Stijgende waarderingen: nu op ongeveer een miljard
  • E-commerce-infrastructuur verkocht als gelicentieerd product

Individualiteit en stijlmodellen

Door de individualisering van de online shop en de gegeven stijlmodellen kan About You met zijn grote succes veel mensen inspireren. Het merk creëert talloze stijlmodellen met bekende sterren, bloggers en influencers. Zij presenteren hun favoriete stijlen in lookbooks, bijna zoals op Instagram. De kledingstukken die daar worden getoond, linken naar het corresponderende artikel in de online shop. Zoals eerder gezegd, vertrouwt het modelabel sterk op maatwerk. Na het inloggen verandert het logo van de shop in een persoonlijk logo, zoals “Over Lena” of “Over Tim”. Met About You kan elke gebruiker stylingvoorkeuren opslaan en merken, vrienden en influencers volgen. Op deze manier maakt About You het mogelijk om de feed te personaliseren.

https://www.pinterest.de/pin/512777107585988447/?nic_v3=1a1osHc68

LeGer door Lena Gercke

Lena Gercke is een voorbeeld van het stijlmodel. Lena Gercke is een echt multitalent. Ze slaat niet alleen een goed figuur als presentatrice en model, maar is ook een ster aan de hemel als ontwerpster. In samenwerking met About You ontwerpt ze dromerige stukken die vooral één ding zijn: Tijdloos!

Samenwerkingen met beroemdheden: Lookbook of collectie

Om klanten een groot portfolio aan stijlrolmodellen te kunnen bieden, werkt About You veel samen met beroemdheden uit verschillende vakgebieden, zodat iedereen zijn eigen persoonlijke rolmodel kan vinden.

Glimlachen: Verzamelen met Cro

In december 2021 lanceerde About You haar eerste collectie met Cro, een van de grootste en bekendste kunstenaars van Duitsland. Er werd een unisex collectie gelanceerd en het centrale element van de collectie is een ontwerpelement dat door Cro zelf is gecreëerd. Alle stukken en stijlen creëren een eigen Cro-wereld en hebben het potentieel om echte collector’s items te worden.

Millane x About You: De eerste collecties

Samen met een van Duitslands meest succesvolle fashion influencers, Millane, creëerde About You haar eigen collectie, die vooral haar volgers veel plezier bracht. Met haar oog voor detail en casual stijl inspireert Millane dagelijks meer dan 1 miljoen volgers op TikTok of Instagram en valt ze op met haar positiviteit. Nu hoef je niet ver te zoeken om kleding te vinden die net zo cool is als die van Millane. Ga gewoon naar About You en vind haar eigen collectie.

https://www.pinterest.de/pin/512777107629603084/?nic_v3=1a1osHc68

Nike x Stefanie Giesinger

Onder het motto “Back to Fitness” motiveert de creatieve campagne van Nike via de digitale kanalen de doelgroep van jonge vrouwen om van sport een dagelijkse gewoonte te maken. Het doel is om vrouwen nieuwe manieren te laten zien om zichzelf te blijven uitdagen, actiever te worden en sport te integreren als vast onderdeel van het dagelijks leven. Via een nieuw format kunnen vrouwen samen met Stefanie Giesinger en Nike trainer Nada Ivanovic een digitale workout doen. Er was onder andere ook een van de 15 privé-trainingsplaatsen te winnen. De campagne richt zich op het thema empowerment en wil de hele gemeenschap inspireren en motiveren om actiever te zijn. Met de combinatie van een sterke, waardegedreven verhaallijn en een mediaplan voor digitale formaten positioneert About You zich in de samenwerking met Nike wederom als full service.

Shyx: Kayla Shyx exclusief voor About You

Met Kayla Shyx, ook een influencer op YouTue, TikTok en Instagram, betovert About You klanten en haar volgers. Kayla’s collecties weerspiegelen haar typische grungy Y2K-stijl, die wordt gekenmerkt door vrouwelijke snits en uitgebreide prints. Ze kon zichzelf en haar collectie ook presenteren tijdens een About You Fashion Week. Je kunt de Shyx modeshow hier nog eens bekijken.

Over jou Fashion Week

About You organiseert nu ook een eigen Fashion Week, waarmee ze in 2022 al in Berlijn waren en voor het eerst in Milaan. Op AYFW vinden modeshows plaats van verschillende bekende merken of samenwerkingen. Bijvoorbeeld LeGer by Lena Gercke, Leni Klum x About You of Adidas by Stella McCartney.

Hier kun je de openingsshow van About You uit Milaan bekijken.

Alle informatie over de AYFW en meer video’s en impressies vind je hier:

V&A: De drie laatste vragen

Wat is er zo speciaal aan About You?

Bij het modebedrijf About You zegt de naam alles: met gepersonaliseerde winkelervaringen en een selectie van meer dan 1.000 merken in de winkel, wordt de virtuele shopping spree volledig ontworpen volgens de voorkeuren en wensen van de klant.

Wie is er achter Over jou?

About You werd in 2014 opgericht als dochteronderneming van de Otto Group, een van ‘s werelds grootste online retailers met een online omzet van 8,1 miljard euro, en maakt nu deel uit van het portfolio van de groep, die de grootste aandeelhouder blijft.

Hoe verdient About You geld?

About You verdient niet alleen geld aan mode, maar ook aan de verkoop van zijn winkeltechnologie. In november 2021 had About You Holding de shoptechnologie gebundeld in een nieuw merk: Scayle.