Aanbeveling voor boeken: gezondheid, voeding en fitness

Gezondheid is een onuitsprekelijk belangrijk goed voor de mens; het bepaalt je leven. Naast voeding en sport is ook ontspanning een van de doorslaggevende factoren waarmee u uw lichaam en geest actief fit kunt houden. Gezonde voeding, uithoudings- en krachttraining en meditatie of voldoende slaap kunnen uw welzijn ongelooflijk verhogen. Er zijn veel verschillende manieren om je persoonlijke doel te bereiken. Opdat u niet verdwaalt in het aanbod van talloze gidsen op de markt, hebben wij een top 15 samengesteld van de populairste gezondheidsboeken, van receptenboeken, tot gidsen voor de levenshouding, tot yogaboeken. We hebben ook meer boekaanbevelingen voor Fashion & Beauty, Fashion Photography, Models & Style Icons en Learning to Take Pictures.

Overview hide

15 Aanbevolen boeken over gezondheid, voeding en fitness

Hieronder volgt een lijst van de 15 populairste boeken over gezondheid, fitness en voeding.

Cameron Diaz – The Body Book

Ontdek de intelligentie van uw lichaam

Charisma is meestal wat een persoon echt mooi maakt. Daarom is het belangrijk om er actief aan te werken. Hoe werkt dat? Cameron Diaz legt dit, naast andere onderwerpen, uit in haar boek. Charisma komt van binnenuit, letterlijk! Als je gezond en bewust leeft, goed eet en leert van sport of lichaamsbeweging te houden, zul je gelukkig zijn. En dit blijkt ook uit het lichaam en het charisma. Op charmante wijze legt de Hollywood-actrice uit hoe ze van fastfoodliefhebster een gezond en ontspannen mens is geworden. Ze eet bewust en oefent regelmatig. Maar ook spijsvertering en slaap spelen een cruciale rol en worden in dit boek behandeld. Cameron wil vrouwen aanmoedigen hun lichaam met liefde te behandelen, want het is de trouwste metgezel in heel ons leven. Haar pad naar gezondheid en geluk – The Body Book. Een stimulerend boek dat niet alleen interessante informatie bevat, maar de lezer ook aan het lachen maakt met slimme tips. Sympathiek en motiverend geschreven.

Bestel Het Lichaamsboek: Ontdek de intelligentie van je lichaam

Gwyneth Paltrow, Julia Turshen: Mijn recepten voor gezondheid en een goed uiterlijk

Genieten zonder gluten, suiker en lactose

Gwyneth Paltrow – Hollywood’s modelkok als het gaat om een gezonde, evenwichtige voeding. De mooie actrice veranderde volledig haar vroegere dieet vanwege gezondheidsproblemen. Belangrijk: vrij van gluten, suiker en lactose! In haar boek “Mijn recepten voor gezondheid en een goed uiterlijk: Genieten zonder Gluten, Suiker en Lactose” heeft ze een aantal geweldige recepten samengesteld die minstens zo lekker zijn als ongezond dikmakend voedsel. Ze geeft een aantal tips over hoe je je eigen welzijn kunt verbeteren, door middel van de juiste voeding. Van zalmburgers met gember tot boekweitbananenpannenkoeken en power brownies – gerechten die het hart sneller doen kloppen en het lichaam een vreugdedansje laten doen, want alle recepten zijn lekker & gezond. Het lichaam en het figuur zullen je dankbaar zijn. Een groot pluspunt: deze recepten kunnen gemakkelijk in het dagelijkse gezinsleven worden opgenomen en zijn lekker voor jong en oud.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Mijn recepten voor gezondheid en een goed uiterlijk: Geniet zonder gluten, suiker en lactose orde

Jessica Alba – The Honest Life

Natuurlijk leven en trouw aan jezelf (Engels)

Jessica Alba brengt haar eigen waarden over met haar boek. Ze legt uit hoe ze vrede heeft met zichzelf, het milieu en haar medemensen door een gezonde levensstijl en duurzame producten. In haar boek vertelt de mooie Hollywood brunette over haar levenshouding en over een gezond, chemievrij dagelijks leven. Ze geeft tips over waar lezers wasmiddelen of cosmetische producten zonder chemicaliën kunnen kopen of waar ze heerlijke, onbespoten groenten en fruit kunnen vinden. Ze vestigt de aandacht op de problemen in onze maatschappij en hoe je kunt leren jezelf te nemen zoals je bent. De beste versie van een persoon is degene waar hij zich prettig bij voelt. Sympathiek en motiverend geschreven. Jessica Alba bewijst haar talent als schrijfster. Het boek “The Honest Life: Living Naturally and True to You” is een aanrader voor alle lezers die hun leven op de rails willen zetten en iets goeds willen doen voor zichzelf en hun omgeving. Een levensgids van een speciaal soort.

The Honest Life: Natuurlijk leven en trouw aan jezelf bestellen

Alicia Silverstone, voorwoord door Paul McCartney – Mijn recepten voor een betere wereld

Geniet bewust, blijf slank en spaar de aarde – Met 120 veganistische gerechten

Een veganistisch dieet kan je lichaam en je uiterlijk op zo’n positieve manier veranderen – dat verzekert de Amerikaanse actrice Alicia Silverstone in haar boek “Mijn recepten voor een betere wereld: bewust genieten, slank blijven en de aarde redden”. Naast een optimaal slank figuur, een stralende teint en een lichaam vol energie, kan de lezer met een veganistisch dieet bijdragen tot het stoppen van de klimaatverandering. Krachtige argumenten die gewoon niet weerlegd kunnen worden. Verse groenten en fruit, kwaliteitsgranen en tofu smaken, naast de vele positieve effecten, ook heel lekker. Wie heeft vlees en dierlijke producten nodig? Een geweldig kookboek voor veganistisch koken, prachtig geïllustreerd, met rijke kleuren. Alicia Silverstone geeft veel nuttige informatie over een veganistisch dieet en tal van heerlijke recepten. Een voorwoord van Paul McCartney rondt het boek af. Aanbevolen voor veganisten of zij die het willen worden. Het is ook geschikt voor niet-vegans die hun dieet willen optimaliseren en willen genieten van heerlijke recepten zonder dierlijke producten.

Mijn recepten voor een betere wereld: bewust genieten, slank blijven en de aarde redden orde

Miranda Kerr – Hoe ga je met het leven om?

Plezier, liefde en vervulling van je dromen

Ideeën, inspiratie en drijfveren voor een evenwichtig en gelukkig leven – Miranda Kerr schrijft over zelfvertrouwen en ware schoonheid. Ze borrelt van de sympathieke ideeën en geeft interessante informatie. Ze verbindt de spirituele wijsheid van haar vriendin Louise Hay met haar eigen leven en ervaringen op een onderhoudende manier. Of het nu om liefdesverdriet of een laag zelfbeeld gaat, Miranda heeft voor elk onderwerp een waardevolle tip. Een door de auteur op zeer persoonlijke wijze geschreven gids, speciaal gericht op jongere vrouwelijke lezers.

Hoe ga je met het leven om: bestel plezier, liefde en vervulling van je dromen

Kimberly Snyder – Beauty Detox Foods

Ontdek de top 50 beauty voedingsmiddelen die uw lichaam transformeren en uw ware schoonheid onthullen

“Beauty Detox Foods: Discover the Top 50 Beauty Foods that Change Your Body and Reveal Your True Beauty” is het kookboek bij het succesprogramma van voedingsdeskundige Kimberly Snyder. Zij is de adviseur van verschillende beroemdheden, zoals Olivia Wilde of Drew Barrymore. Haar principe: een langdurig bewust dieet! Belangrijk: Voedsel kan de schoonheid van het lichaam beïnvloeden. Kimberly beveelt over het algemeen biologische groenten en fruit aan. Vooral van ananas wordt gezegd dat het huidoneffenheden voorkomt door de collageenproductie te verhogen. Hetzelfde geldt voor uien: ze ontgiften de lever en werken tegen acne. Bananen helpen tegen donkere kringen onder de ogen en de lezer vindt nog tal van andere tips in dit bijzondere kookboek. De celebrity coach is vooral bekend om zijn geweldige detox-smoothies. In de VS is de “Glowing Green Smoothie”, die bestaat uit sla, spinazie en selderij en een geweldige teint oproept, favoriet. Dit kookboek geeft een lijst van de top 50 detox voedingsmiddelen en legt ze in detail uit. Een aanbevolen boek voor alle deelnemers aan het succesprogramma van Kimberly Snyders, maar ook voor alle in voeding geïnteresseerden die op een natuurlijke manier het beste uit hun lichaam willen halen.

Beauty Detox Foods: Ontdek de top 50 beauty voedingsmiddelen die je lichaam veranderen en je ware schoonheidsvolgorde onthullen

Kimberly Snyder – Het Schoonheids Detox Plan

Eet jezelf mooi, slank en gelukkig en geef je lichaam alles wat het nodig heeft

“The Beauty Detox Plan: Eet jezelf mooi, slank en gelukkig en geef je lichaam alles wat het nodig heeft” is een van de succesvolle voedings- en kookboeken van voedingsconsulente Kimberly Snyders. De mooie brunette adviseert sterren als Dita von Teese of Drew Barrymore en is zeer populair in de Verenigde Staten. Belangstellenden kunnen ook in Duitsland met haar voedingsprogramma beginnen. Deze bestaat uit 3 fasen: 1. beginfase “Bloeiende Schoonheid”, 2. consolidatie “Stralende Schoonheid” en 3. het hoogste niveau “Ware Schoonheid”. Met haar tips, recepten en informatie over gezonde voeding en detoxdrankjes is de lezer goed voorbereid op een succesvolle verandering van eetpatroon!

Het Beauty Detox Plan: Eet jezelf mooi, slank en gelukkig, en geef je lichaam wat het nodig heeft Bestellen

Sarah Wilson – Goodbye Sugar

Suikervrij geluk in 8 weken – Met 108 recepten

In Goodbye Sugar: Sugar-Free Happiness in 8 Weeks, schrijft Sarah Wilson over de alledaagse ongemakken van het dieet. Een van de grootste valkuilen: Suiker. Niet alleen de duidelijke suiker, maar ook de verborgen suiker. Met haar 8-weekse ontslakkingsprogramma helpt ze lezers gemakkelijk gezonde, zoete alternatieven te vinden voor de kleverige boosdoener. Ze handelt zonder “verboden”, maar met een verandering in dieet. Snacken is dus toegestaan, maar wel op een gezonde en niet minder lekkere manier.

Vaarwel suiker: suikervrij geluk in 8 weken – Met 108 recepten bestellen

Ella Woodward – Deliciously Ella:

Geniaal gezonde voeding voor een gelukkig leven

Ella Woodward is een bekende “food” blogger die door ziekte haar hele dieet moest omgooien. Ze heeft een indrukwekkende fanbase opgebouwd met haar blog “Deliciously Ella”. In het Verenigd Koninkrijk belandde haar eerste kookboek als bestseller op nummer 1. Haar kookboek “Absolutely delicious! Deliciously Ella: Brilliantly Healthy Food for a Happy Life” bevat een grote selectie van heerlijke veganistische recepten die gemakkelijk te maken zijn. Perfect voor beginners achter het fornuis.

Deliciously Ella: Briljant gezond eten bestellen voor een gelukkig leven

Kurt Mosetter, Detlef Pape, Anna Cavelius – De 4 krachten van zelfgenezing

Hoe ons lichaam leert om ons weer gezond en efficiënt te maken

De werkdag is stressvol, de eisen zijn hoog, we willen er goed uitzien en we hebben geen tijd om ons ziek te melden. Een volledig programma dat op lange termijn niet werkt zonder bepaalde factoren: Een evenwichtige en gezonde voeding, lichaamsbeweging of sport en ontspanning. In dit boek komen de gebieden voeding, stretching en hardlopen aan bod en vertelt Jürgen Klinsmann hoe hij door deze combinatie de mentale en fysieke prestaties van atleten verhoogt. Voor elk type is er het juiste programma. Het stressniveau wordt bepaald en de gezondheidstoestand wordt geëvalueerd. Het hart wordt versterkt door een hardloopprogramma, stretchoefeningen worden in verschillende niveaus aangeboden en Dr.med. Detlef Pape legt de voordelen van het insulinescheidingsdieet uit. Het boek legt uit, stimuleert en ondersteunt een gezonde levensstijl door middel van heerlijke recepten.

De 4 krachten van zelfgenezing: Hoe ons lichaam opnieuw leert om ons gezond en krachtig te maken

Melissa Hemsley, Jasmine Hemsley – Hemsley en Hemsley:

Natuurlijk goed eten

Gezond & lekker – Voeding is verantwoordelijk voor veel dingen in je lichaam en kan ons welzijn sterk beïnvloeden. Jasmine en Melissa Hemsleys hebben een slim voedingsconcept ontwikkeld dat lekker en gezond is. BING BING – 100 procent feel-good factor! Talrijke heerlijke recepten, de ingrediënten natuurlijk, zonder industriële suiker of gluten. Van pittige muffin frittatas tot flower power pizza en toffee pudding. Een zeer aan te bevelen boek voor foodies die hun lichaam de “wellness” willen geven die het verdient.

Hemsley en Hemsley: lekker eten bestellen op natuurlijke wijze

Kris Carr – Gek sexy gezond

Eet je groenten, steek je vuur aan en leef met heel je hart!

Gezond blijven en een goed gevoel van welzijn behouden in het stressvolle dagelijkse leven is moeilijk – maar wel te doen. In het boek “crazy sexy healthy” presenteert bestsellerauteur Kris Carr haar persoonlijke groene levensstijl, die ze graag met de hele wereld deelt. Van een vegetarisch/ veganistisch dieetprogramma, een rauw dieet met groene sappen, meditatie en yoga wordt gezegd dat het op lange termijn succes oplevert voor een gezond leven. Carr lijdt al jaren aan kanker en heeft die kunnen beteugelen door haar bijzondere levensstijl. Met haar boek wil ze ook andere zieke mensen aanmoedigen om hun ziekte te confronteren met een gezonde voeding en levensstijl.

Gek, sexy, gezond: eet je groenten, brand je vuur aan en leef met heel je hart! orde

Tara Stiles – Uw yoga, uw leven

Oefeningen, meditaties, recepten

Yoga docente Tara Stiles rapporteert in haar boek “Your Yoga, Your Life: Oefeningen, Meditaties, Recepten” over het speciale principe dat ze volgt: Geen stress, meer plezier. Ze heeft het over de drie bouwstenen die het leven vullen. Yoga, meditatie en een uitgebalanceerd dieet. Gelukkig zijn staat boven aan haar lijst. Ze wil haar lezers motiveren en inspireren, niet voorschrijven. Zij dringt er bij hen op aan niet een dieet of sporttrend te volgen, maar uit te zoeken welk pad voor jou geschikt is. Ieder mens is individueel en zijn manier van leven moet net zo individueel zijn. Een boek over het leven en yoga.

Uw yoga, uw leven: Oefeningen, meditaties, recepten bestellen

Tom Rath – Eet, Beweeg, Slaap

Wat ons echt gezond maakt

Diëten werkt alleen met extreme, langdurige discipline. Geanalyseerde trainingsplannen zijn vaak ingewikkeld en moeilijk te integreren in het individuele dagelijkse leven. Toch zou “afvallen” of “gezond” en “gelukkig” leven zo veel gemakkelijker kunnen zijn. Drie eenvoudige gedragsveranderingen kunnen een groot verschil maken. Bestseller auteur Tom Rath worstelt al sinds zijn jeugd met een ongeneeslijke ziekte. Sindsdien heeft hij jarenlang onderzoek gedaan naar verschillende manieren om het lichaam fit en de geest gelukkig te houden. Zijn conclusie: ons welzijn berust op drie pijlers, gezonde voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust. Kleine veranderingen in de goede richting worden onmiddellijk door het lichaam opgemerkt en inspireren de ziel. “Eet, Beweeg, Slaap” – een boek, een levensstijl.

Eet, Beweeg, Slaap: Wat maakt ons echt gezond?

Achim Sam – Maak je leven schoon

In zes weken naar topvorm


Een natuurlijk dieet en gezonde training versnellen het vetverlies en helpen bij de opbouw van spieren. Samen met andere wetenschappers ontwikkelde bestsellerauteur Achim Sam een concept dat zijn eigen voeding en lichaamsbeeld veranderde. Met dit boek wil hij zijn lezers helpen hun lichaam te veranderen in slechts zes weken. 12 eenvoudige regels zijn de basisbouwstenen van zijn concept en zijn bedoeld om lezers op weg te helpen. Met 30 oefeningen voor uithoudingsvermogen, spieren en lenigheid die het hele lichaam trainen. Bovendien zijn er 60 heerlijke en gezonde recepten voor gerechten zonder tarwemeel, industriële suiker en additieven. Het zogenaamde schone dieet is reeds wijdverbreid en zeer populair in de VS. Volgens het credo: “Clean Your Life” is een volledig programma dat niet alleen op voeding maar ook op alle andere belangrijke aspecten ingaat. Een veelbelovend concept voor een nieuwe levenshouding.

Orde in je leven