Aanbeveling voor boek: Modellen & Stijl Iconen

Dromerige foto’s en (korte) biografieën van de mooiste en indrukwekkendste vrouwen van onze tijd, maar ook van vervlogen tijden. Van Heidi Klum en Kate Moss, tot Claudia Schiffer en Monica Bellucci, tot Marylin Monroe en Audrey Hepburn. Shots van de beste en beroemdste fotografen, zoals Mario Testino of Waddell Rankin. De volgende boekenlijst geeft u een goed overzicht van de verschillende geïllustreerde boeken, evenals biografieën van beroemde modellen en stijliconen. De top 10 boeken in dit genre zijn samengevat en gesorteerd op populariteit en aanbeveling van de klant. Een grote selectie van indrukwekkende foto’s van onvergetelijke persoonlijkheden uit de modewereld. We hebben ook meer boekaanbevelingen voor Fashion & Beauty, Fashion Photography, Learning Photography en Health, Nutrition & Fitness.

10 aanbevelingen voor boeken over modellen & stijliconen

Hier zijn 10 boeken die je zeker zullen helpen met je problemen. Kijk vooral naar nummer 6!

Kate Moss door Mario Testino

Kate Moss was de muze van de succesvolle modefotograaf Mario Testino. Dit fotoboek verzamelt meer dan 100 van zijn mooiste foto’s van uitzonderlijk model Kate Moss. Een unieke fotogalerij van het Britse topmodel met de buitengewone modellencarrière. Ze toont zichzelf in veel verschillende facetten, Testino fotografeerde haar op de catwalk, backstage, in een rockende casual look, in een elegante avondjurk en alleen in haar ondergoed. De opnamen tonen de meest uiteenlopende plaatsen in de wereld, zoals Londen, Parijs of Los Angeles. Deze foto’s laten het zien: Kate Moss is niet alleen een model, ze is een icoon. Moss en Testino kozen samen elke foto voor dit geïllustreerde boek, dat oorspronkelijk in 2010 werd gepubliceerd als een gelimiteerde hardcover editie en nu voor iedereen beschikbaar is als paperback. Een bijzonder prentenboek over twee bijzondere persoonlijkheden. Kate Moss door Mario Testino.

Bestel Kate Moss

Kate – Het Kate Moss Boek

Fabien Baron, vertaling door Martina Tichy

Dit fotoboek bevat ongeveer 300 foto’s van supermodel Kate Moss. De foto’s vertellen het verhaal van een verlegen tiener die opgroeide tot een uitzonderlijk model. Kate Moss werd op 14-jarige leeftijd ontdekt op de New Yorkse luchthaven JFK. Zij voldeed niet aan het typische model, was het tegendeel van een lange, typisch mooie, langbenige Europese. Ze was slechts 1,70 lang, had wijd opengesperde ogen, was ongewoon, had een eigen wil en was fascinerend voor anderen. Aanvankelijk vermoedde niemand dat het verlegen meisje met het spleetje in haar tanden echt een model en mode-icoon zou worden. Kate Moss selecteerde persoonlijk haar foto’s voor dit prentenboek en stelde een verhaal samen in beelden die onmisbaar zijn voor elke Kate Moss fan.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Kate – Bestel het Kate Moss boek

Waddell Rankin – Heidilicious van Rankin

Britse beroemdheden fotograaf Rankin en zijn zelfverklaarde “favoriete model” Heidi Klum. In dit geïllustreerde boek heeft Rankin 144 pagina’s gevuld met de meest veelzijdige opnamen van Heidi Klum. De Duitse vrolijkheid zet niet alleen op TV een professioneel optreden neer, de “model mama” bewijst ook hoe veelzijdig en gedisciplineerd zij voor de camera is. Heidi Klum wordt door fans ook wel “de kameleon” genoemd, en terecht, te oordelen naar dit prentenboek! Het topmodel toont zich in de meest uiteenlopende settings, met de meest uiteenlopende poses en gezichtsuitdrukkingen, of het nu gaat om een bad in chocolade, een reclameshoot voor een beautyartikel, een lollende bikinishoot of een middelvinger statement naar de camera, Heidi weet wat ze doet en is overtuigend. Dit fotoboek is een must-have voor alle Heidi Klum fans, maar ook een grote inspiratiebron voor alle andere fotografie- en modeliefhebbers. Heidilicious door Rankin – fantastilicious.

Bestel Heidilicious

Karl Lagerfeld – Ster Fotografie, Nr. 60: Claudia & Karl

De ontwerper en zijn muze. Karl Lagerfeld en Claudia Schiffer. In dit geïllustreerde boek brengt Lagerfeld persoonlijk zijn favoriete foto’s van supermodel Claudia Schiffer samen. Schiffer toont zichzelf in verschillende karakters en stylings, ze bewijst haar veranderlijkheid, of ze nu provocerend, sexy, lief of bedachtzaam is – de blonde schoonheid uit Duitsland is authentiek, professioneel en weet de kijker volledig te boeien. De meest interessante en mooie foto’s van de laatste 20 jaar van Claudia – in “Claudia & Karl”. Een fascinatie zoals alleen echte mode- en modeliconen die kunnen opwekken.

Bestel Ster Fotografie: Claudia & Karl

Monica Bellucci, Giuseppe Tornatore – Monica Bellucci

In dit fotoboek heeft topmodel Monica Bellucci haar beste foto’s gebundeld. De foto’s van het model zijn ware kunstwerken, genomen door verschillende fotografen. De fotogalerij straalt een dromerige flair uit van vervlogen tijden, een waar modelicoon. Voor Monica Bellucci fans een duidelijke MUST! Ook een goede aanbeveling voor modeliefhebbers met een zwak voor esthetiek. Naast de inhoud is ook de uiterlijke vormgeving van het geïllustreerde boek een echte blikvanger.

Bestel Monica Bellucci

Norman Mailer, Bert Stern – Marilyn Monroe

Het Marylin Monroe prentenboek heeft een uitnodigende omslag waardoor het een plezier is om door te bladeren. Bert Stern heeft talrijke foto’s van het stijlicoon van de jaren 50 en 60 bijeengebracht en er een waar meesterwerk van gemaakt. De prachtige foto’s zijn in een aangenaam groot formaat en worden aangevuld met een tekst van Norman Mailer van hoge kwaliteit. De kijker leert meer over Monroe en haar leven. Een liefdesverklaring van de auteur aan de blonde filmschoonheid van weleer. Een geweldig boek voor alle Marylin fans en liefhebbers van de jaren 50 en 60. Een stukje film- en modegeschiedenis. Zeer aan te bevelen.

Bestel Marilyn Monroe

 

Audrey Hepburn. De legende: Beelden en Herinneringen

Door Ellen Erwin, Jessica Z. Diamond, Sean Hepburn Ferrer

De picturale biografie van Audrey Hepburn is meer dan een gewone plaatjesbundel: de woorden van het stijlicoon staan centraal, waardoor deze plaatjesbundel heel persoonlijk en echt is. Het bevat ook een galerij van zwart-wit en kleurenfoto’s van ongeveer 200 beelden, die speciaal voor dit boek werden geselecteerd uit de nalatenschap van Hepburn. Daarnaast kan de lezer zich vergapen aan reproducties van souvenirs uit het leven van de Hollywood-actrice. Nog een bijzonderheid: het voorwoord van deze hommage aan Audrey Hepburn is geschreven door de zoon van stijlicoon Sean Hepburn Ferrer. Voor alle Hepburn fans, zij die geïnteresseerd zijn in filmgeschiedenis en vintage liefhebbers, is dit een zeer aan te bevelen geïllustreerd boek dat boeit met een persoonlijke verwijzing naar Hepburn en haar familie.

Audrey Hepburn. Bestel De Legende

Christian Brincourt, Marc Brincourt – Brigitte Bardot: een eerbetoon

Brigitte Bardot: Hollywood ster, model, stijlicoon. Zij is een van de beroemdste Franse vrouwen van onze tijd. Bardot is een mythe, ze was zowel gehaat als geliefd gedurende haar hele leven en haar buitengewone carrière. Bardot vierde haar doorbraak in de filmindustrie met de film: Und immer lockt das Weib. Zij werd verafgood door talloze fans, vooral vanwege haar, voor die tijd, rebelse aard. Bardot trotseerde de regels en begon een revolutie onder jonge vrouwen. Haar handelsmerk: Het pruillipje en haar decolleté. De blonde schoonheid werd gedurende haar hele carrière gevolgd door het Franse tijdschrift “Pariis Match”, dat zo’n 40 voorpagina’s aan haar wijdde. De auteur van dit boek, Christian Brincourt, ontmoette Bardot toen hij als journalist werkte en werd een goede vriend van de actrice. Zijn zoon en tevens auteur Marc Brincourt is hoofdredacteur foto’s bij het tijdschrift “Paris Match” en heeft toegang tot een buitengewone hoeveelheid beeldmateriaal van Bardot. Dit geïllustreerde boek is boeiend door de verschillende foto’s, Brigitte als wereldster en de privé Brigitte. Een zeer geslaagd koffietafelboek dat schittert met extra foto’s uit het privé-archief van Bardot.

Brigitte Bardot: Bestel een eerbetoon

Yann Brice – Sophia Loren: Beelden van een leven

Sophia Loren, een van de beroemdste diva’s van Italië en een filmster uit vervlogen tijden. Door haar charisma en haar talent voor komedie, werd de mooie zuiderlinge beroemd door komedies. Maar het stijlicoon beheerste ook serieuze rollen met glans en werd ook in Hollywood gevierd. Dit geïllustreerde boek vertelt het verhaal van een verlegen meisje van het Italiaanse platteland dat door haar charme en talent een grande dame uit de filmgeschiedenis werd. De hommage aan Loren maakt indruk met 160 foto’s, waarvan sommige voor het eerst worden uitgebracht. Een indrukwekkende bundel foto’s van een indrukwekkende vrouw.

Sophia Loren: Bestel Pictures of a Life

Thilo Wydra – Grace Kelly: De biografie

Hitchcock’s favoriete blondine, stijlicoon, prinses van Monaco: Grace Kelly. Bewonderd door talloze vrouwen van deze wereld, verafgood door talloze mannen van deze wereld, maar slechts enkelen kenden haar echt. Ze leefde in twee werelden: De glamour van Hollywood en het leven als de prinses van Monaco. Een verscheurde persoonlijkheid die aan de buitenkant bijna perfect leek. Deze biografie vertelt het verhaal van Grace Kelly en belicht haar leven met prachtige foto’s. Een boek over een vrouw die vandaag, zelfs na haar dood in 1982, nog tal van mensen fascineert met haar schoonheid, elegantie en charisma.

Bestel Grace: De Biografie