RTL2 show “Curvy Supermodel” met Angelina Kirsch & Harald Glööckler

Gisteren was de grote Duitse première van het nieuwe tv-programma Curvy Supermodel op RTL2. De jury bestaat uit model Angelina Kirsch, multi-talent Motsi Mabuse, modellenagent Ted Linow en sterontwerper Harald Glööckler. Ze wagen het tv-experiment en gaan voor het eerst op de Duitse televisie op zoek naar de mooiste plus-size modellen! Ze willen het gebruikelijke beeld veranderen en van rondborstige modellen een vanzelfsprekendheid maken. Zij willen modellen en vrouwen op de voorgrond plaatsen die anders zelden in de media vertegenwoordigd zijn. Recensie – Hoe was de eerste show? Hoe “Curvy” was het op het einde? En was Harald Glööckler zo charmant als altijd?

Curvy Supermodel

Eigenlijk was Curvy Supermodel bedoeld om vooroordelen te bestrijden. En dan? Meteen aan het begin van de show zond RTL2 deze paar nadenkende zinnen van de moeder van een van de deelneemsters uit: “Eindelijk zie je deze superslanke skeletten niet meer”. Aha! Vooroordeel of niet: Er zijn vijf afleveringen gepland voor de nieuwe show op RTL2. Tien kandidaten mochten nu na de eerste show hun intrek nemen in de modelvilla. De grote catwalk kennen we allemaal van het succesformat Germanys Next Topmodel van Heidi Klum. Nog maar een paar weken geleden waren we backstage in Palma de Mallorca voor de finale. Nog even en het nieuwe formaat voor rondborstige modellen komt eraan. Ik wil met u terugblikken op de TV-avond van gisteravond met Angelina Kirsch (lees hier ons interview met model Angelina Kirsch), Motsi Mabuse, Ted Linow en Harald Glööckler.

Je kunt al het nieuws vinden op de Curvy Supermodel blog en op Instagram.

De volgende afleveringen zijn steeds op woensdag om 20.15 uur op RTL2. Volgende week 12.10.2016, dan op 19.10., 26.10. en de finale op 02.11.2016.

Een foto die is geplaatst door Curvy Supermodel (@curvysupermodel) op .

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Ten eerste: Het komt niet zo over in het TV-formaat, maar een 38/40 is de normale maat voor de gemiddelde Duitse vrouw. Bijna 40% van de vrouwen draagt maat 42, wat eigenlijk een normale maat is, noch curvy, noch plus-size! In de media vinden deze modellen echter slechts langzaam ingang. Er zijn al verschillende covers van modebladen geweest met plus-size modellen zoals Tess Henstra en Marquita Pring. Nu is er de eerste TV show – maar hoe krom was die nu?

Curvy Supermodel: Minder Curvy dan gedacht

Velen verwachtten dat Curvy Supermodel veel vrouwen boven de 40/42 zou voorstellen. Fiddlesticks! Geen enkel model met maat 44 kwam in de villa. In het algemeen was de selectie van modellen die uiteindelijk hun intrek mochten nemen in de villa lang niet zo curieus als aanvankelijk werd gedacht. Een van de kandidaten, Polina, werd zelfs principieel door de jury besproken met de vraag of zij met haar 179 cm en maat 38/40 überhaupt wel als een curvy model kon worden beschouwd! Maar ja, Polina verhuist ook naar de modelvilla met haar 38/40.

Aurelie, Fabienne, Feenja – Onze favorieten op Curvy Supermodel

Wie heeft de look om Curvy Supermodel te winnen? Wij denken dat Aurelie, Fabienne en Feenja de beste kansen hebben om Curvy Supermodel te winnen. Hoewel vooral de 17-jarige Aurelie een uitdaging zou kunnen worden voor elke model manager. Zelfs in de eerste aflevering was het commentaar niet erg doordacht, op een gegeven moment zegt ze bijvoorbeeld in bikini: “I’m so excited I could piss my pants.” Als model moet je natuurlijk altijd oppassen wat je zegt om potentiële klanten niet af te schrikken. Ondanks haar wat lompe manier van doen, hebben we haar toch in ons hart gesloten.

De jury van het Curvy Supermodel

Harald Glööckler terug als TV-jurylid met onze favoriete vraag!

Harald Glööckler, zo weet iedereen die zijn modelabel Pompöös kent, vindt alle vrouwen “prinsessen”. Hij komt de show binnen met het idee om de modellen te laten zien “hoe ze van zichzelf een merk kunnen maken”. Glööckler is ook heel lief tijdens de TV show! Glööckler kent alle deelnemers bij hun voornaam. In het midden van de show kwam onze favoriete vraag: “Hoe lang ben je al rond?”, lief gevraagd, lief bedoeld. We vinden het geweldig! Na het zien van de laatste show van de sterontwerper “The Dancing Shoe” op de Berlijnse modeweek een paar weken geleden, zijn wij fans. Harald Glööckler is ook een echte publiekstrekker hier in de TV show. Glööckler is meegaand, aardig en bekommert zich om de deelnemers. Net als onze Angelina Kirsch, die we ook al in het interview hadden!

Angelina Kirsch als Curvy Model Juror

Angelina Kirsch heeft het allang gemaakt om een succesvol model te worden. Het doel waar de deelnemers van dromen. Zij is het meest succesvolle Curvy Model in Duitsland! Daarom zit ze nu samen met drie andere juryleden in de jury van Curvy Supermodel. Zij brengt ook veel knowhow en ervaring als coach, trainer en mentor mee. Angelina Kirsch zelf is te zien in vele reclamecampagnes over de hele wereld, vliegt de halve wereld rond voor shoots, van Milaan tot Stockholm.

Angelina Kirsch wil de opkomende modellen de volgende boodschap meegeven: “Kom op voor jezelf en je rondingen! Je hoeft je niet te verstoppen, want schoonheid heeft geen kledingmaat. De perfecte kandidaat heeft geweldige rondingen, een sterke wil en de absolute ‘wow-factor’.”

Lees ons interview met Curvy Models jurylid Angelina Kirschhier.

Motsi Mabuse als danser en choreograaf

Natuurlijk moeten rondborstige modellen ook absolute lichaamsbeheersing hebben voor lange fotoshoots en inspannende video-opnamen. Daarom maakt ook professioneel danser, choreograaf, presentatrice en actrice Motsi Mabuse deel uit van het team. Als absoluut multitalent zal zij met de modellen werken aan hun lichaamsbewustzijn, lichaamshouding en manier van lopen. Dit zal hen allen helpen zich perfect te presenteren bij modelcastings, fotoshoots of filmopnames om het beste resultaat voor de klant te bereiken.

Ted Linow van Mega Model Agency

Wie is Ted Linow eigenlijk? Ted is de man achter de schermen. In plaats van veel uit te leggen, volstaan een paar namen: Modellenagent Ted Linow heeft topmodellen gemanaged als Naomi Campbell, Eva Herzigova, Tatjana Patitz en Toni Garrn. Hij heeft modeshows georganiseerd en gechoreografeerd voor Pierre Balmain, Wolfgang Joop en Karl Lagerfeld. Ted kan de modellen laten zien hoe het is om te werken als een succesvol model! Vooral met een van onze favoriete deelnemers Aurelie, Ted zou wonderen kunnen doen! De winnaar van Curvy Supermodel wint vervolgens ook een contract bij zijn agentschap Mega Model Agency.

Perscommentaar op Curvy Supermodel op RTL2

“Agressief zelfvertrouwen” – Spiegel.de

Een collega van Der Spiegel merkte vanochtend op: “Het is een schande en dom dat ‘Curvy Supermodel’, de schijnbaar zo open, onbevooroordeelde, vrouwvriendelijke show, zijn protagonisten eerst tegen dunnere collega’s laat casten en etsen, alsof body-shaming alleen dikke vrouwen treft, alsof de ene lichaamsvorm beter is dan de andere. “Eindelijk zie je die superslanke skeletten niet meer”, jubelt de moeder van een deelneemster.” – Bron spiegel.de

“Kijken naar halfnaakte vrouwen die gek doen” –

“Harald Glööckler gaat het vrouwenlichaam en haar natuurlijke rondingen vieren met zijn zoektocht naar het ‘Curvy Supermodel’. Maar ondanks alle lippendienst is deze show gewoon weer een gelegenheid om ongegeneerd te kijken naar halfnaakte vrouwen die domme dingen doen en ze vervolgens te beoordelen.” – Bron web.de

“Curvy Supermodel volgt de wetten van de vleesmarkt” – schrijft de Sueddeutsche

“Vanuit het oogpunt van de kijker is de nieuwe RTL 2 casting show Curvy Supermodel een trip naar zelfbewustzijn. Het onderwerp: “Wat heeft televisie mij afgestompt”. […] De makers van de model casting-variant hebben goed werk verricht wat betreft het onderzoeken van marktvragers en doelgroepen.” – Bron sueddeutsche.de

Alle informatie over het programma Curvy Models op RTL2:

 • Uitzenddata in november
  05.10.2016
  12.10.2016
  19.10.2016
  26.10.2016
  02.11.2016

TV trailer voor Curvy Supermodel met Angelina Kirsch