Influencer Event! Angelique Kerber reikt de #1 Sport Influencer Award uit aan Pamela Reif!

Op 24 mei 2017 vond het Influencer Event 2017 plaats in München! Hoog boven de daken van de stad kwam de crème de la crème van socialemediapersoonlijkheden bijeen voor een dag die in het teken stond van sport en het doel om Duitsland te motiveren meer te bewegen. Onder het motto Generali bewegt Deutschland (Generali beweegt Duitsland) riep de verzekeringsmaatschappij met de hulp van tenniswereldkampioene Angelique Kerber op tot meer beweging met de steun van zeer gemotiveerde influencers.

De locatie benam je de adem zodra je het gebouw binnenkwam. Toen u aankwam in de privélift op de 11e verdieping van het gebouw, wachtte u een beeldschoon uitzicht. Rechts het Olympisch Stadion in al zijn glorie, links de daken van München en de Alpen op de achtergrond. Precies goed voor zo’n evenement, want hier ging het vooral om één ding. Foto’s, foto’s, foto’s. Een voor een arriveerden de exclusief uitgenodigde influencers bij de Roof Top en je kon zien hoe de mobiele telefoons meteen tevoorschijn werden gehaald en er verhalen, foto’s of selfies werden genomen. Het moderne interieur, de zitplaatsen op het terras en de persmuur boden ook prima locaties voor de perfecte post.

Invloedrijke personen – Pamela Reif, Angelo Carlucci & Co.

Eén voor één arriveerden alle influencers en niet te vergeten waarschijnlijk het bekendste gezicht van de Duitse Instagram-scene. Pamela Reif, die naam heeft gemaakt op Instagram door middel van sport en fitness en inmiddels een volgersaantal van meer dan 3 miljoen fans op Instagram heeft bereikt. De schoonheid, die slechts 1,65 m lang is, samenwerkingen doet voor onder meer Puma en Hunkemöller, en haar eigen voedings- en fitnessboek heeft gelanceerd, weet hoe ze zichzelf aan de man moet brengen. In het echte leven is ze net zo sympathiek als op haar Instagram-account. Een plezierige en zeer gemotiveerde atleet die de boodschap van de dag niet beter had kunnen overbrengen.

Pamela Reif geïnterviewd voor FIV Magazine

Kort voor de uitreiking van de Influencer Award aan Pamela Reif door tenniswereldkampioene Angelique Kerber, had onze presentatrice nog snel dit interview met de bloggerster!

Natuurlijk waren er ook andere beïnvloeders uit de sportsector aanwezig. Bijvoorbeeld Tami van @tamitilgner of Elena van @trainhard_eatwell die steeds meer mensen inspireren met een groeiend aantal volgers van 100.000 fans. Om echter ook mensen in Duitsland te bereiken en te motiveren die zich normaal gesproken niet met het thema sport bezighouden, waren ook bekende influencers op het gebied van mode en lifestyle vertegenwoordigd. Onder hen was Angelo Carlucci van @angelo.carlucci. De acteur, model en influencer, die bekend werd door zijn rol in de tv-soap ‘Berlin Tag und Nacht’, inspireert momenteel meer dan 300.000 mensen met zijn dagelijkse posts over lifestyle. Maar ook Ebru van @nazjuju en Irina van @fashionambit inspireren en motiveren duizenden mensen op Instagram met hun outfits en roepen op tot meer beweging en een gezondere levensstijl.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Ook al hebben alle influencers verschillende interesses en verschillende fans, het is des te motiverender om te zien dat ze zich allemaal inzetten voor hetzelfde doel en samen een campagne steunen.

Angelique Kerber en #generalibewegtdeutschland

Toen op het laatst stergast en gezicht van de campagne Angelique Kerber de zaal binnenkwam, was iedereen gemotiveerd en haalden ze hun mobiele telefoon tevoorschijn om deze ervaring met hun fans te delen. De absolute ster van de tennisscene en regerend wereldkampioen hield een motiverende toespraak en maakte de boodschap van de campagne nog eens duidelijk. Duitsland motiveren om meer aan sport te doen, een gezondere levensstijl aan te nemen en gezond te eten. Alle kleine beetjes helpen en zelfs de eenvoudige dingen helpen om een gezonder leven te leiden. Of het nu gaat om niet naar het werk rijden maar fietsen of meer fruit eten. De jonge atlete, die na haar overwinningen in 2016 op de Australian Open en de US Open de eerste Duitse sinds 1997 werd die de nummer 1 positie op de wereldranglijst bereikte, bracht de boodschap met veel passie over aan de influencers en haar fans en nam ook gemotiveerd deel aan het programma.

Na een kleine brunch met de influencers en de welkomstspeech van Angelique, kregen de influencers de kans om wat privé en persoonlijke tijd door te brengen met de wereldkampioene. Na een bezoek aan de persmuur, waar sterfotograaf Oliver Rudolph klaarstond om voor elke influencer de perfecte foto te maken, konden de gasten een paar insidertips van de US Open-winnares oppikken. Via een opgesteld net konden de influencers een tennisserve oefenen met Angelique Kerber. Naast een paar mislukte pogingen en een heleboel hits, ontdekten sommige influencers hun verborgen talent. Melisa van @mlsacbc, die haar fans meestal op de hoogte houdt van de laatste modetrends, legde bijvoorbeeld uit dat ze vroeger als kind had getennist en nu gemotiveerd is om opnieuw te beginnen.

Eerste Duitse Sport Influencer Award!

Het hoogtepunt van de dag was echter een verrassing die niemand had verwacht. De eerste Sport Influencer Award werd uitgereikt in Duitsland! Er waren in totaal drie prijzen. De Rising Star Award, die moet gaan naar de influencer die nieuw is op het toneel maar nu al een grote bijdrage levert op sportgebied. De gelukkige winnaar van deze prijs was het nieuwe gezicht in de Instagram scene Fabian Arnold van @fabianxarnold. Ook al heeft de atleet nog een relatief overzichtelijk aantal volgers van bijna 35.000, dit aantal neemt dagelijks en zeer snel toe en daarom heeft hij deze prijs meer dan verdiend! De Star Award, die moet gaan naar de persoon die de grootste fanbase op het gebied van sport heeft vertegenwoordigd, ging naar Pamela Reif van @pamela_rf, die elke dag duizenden mensen motiveert om aan sport te doen dankzij haar onovertroffen aantal volgers van 3 miljoen. En last but not least, de Star of the Day Award, die moet gaan naar de persoon die erin slaagt de meeste fans te motiveren in de uitdaging. De zogenaamde Challenge hield in dat men zijn fans opriep om elkaar te steunen. Elke influencer kreeg zijn eigen hashtag, die zijn volgers onder een sportieve foto van zichzelf moesten zetten. De influencer die de meeste van zijn fans weet te motiveren om mee te doen, wint deze prijs. Melisa van @mlsacbc wist 154.000 fans te motiveren en won daarom verdiend deze prijs.

Na alle drukte was er nog genoeg tijd om te kletsen met alle andere gasten, te genieten van de muziek van DJ Trooper Da Don en heerlijke gezonde smoothies en hapjes te eten. Er werd veel gelachen, mobiele telefoonnummers werden uitgewisseld en natuurlijk werden er foto’s gemaakt voor Instagram. De ontspannen sfeer en de besloten sfeer maakten de dag tot een geslaagd evenement.