GNTM 2020 – Alle afleveringen, hoogtepunten, kandidaten en de eerste casting!

GNTM 2020 Alle afleveringen – Welk meisje heeft er nooit van gedroomd om een topmodel te worden? Dit jaar zal de grote casting buiten plaatsvinden, in de prachtige stad München. De Duitse casting show waarin talrijke deelnemers strijden om de titel van “Duitslands volgende Topmodel” wordt gepresenteerd door topmodel Heidi Klum. Het doel is om het mooiste meisje uit heel Duitsland of, in sommige gevallen, Oostenrijk en Zwitserland te vinden. Alleen de besten van de besten krijgen een echte shoot met ontwerpers, of tijdschriften, door het tegen elkaar op te nemen in taken die “challenges” worden genoemd. De shoots variëren van naaktshoots op het strand tot shoots met dieren. Factoren als typeverandering, fitheid, Engelse vaardigheden spelen een grote rol. Inzet, succes en ontwikkeling zijn de beslissingscriteria, en aan het eind van elke aflevering beslist de jury wie naar huis gaat en wie doorgaat naar de volgende ronde.

Tip! Hier vindt u alle GNTM 2020 deelnemers

Episode 3: Blote huid, paarden en tranen

Voor sommige kandidaten is de shoot op het strand een bijzondere uitdaging. Sterfotografe Vicky Lawton is op bezoek. Het wordt heet, en niet alleen omdat het meer dan 30 graden is in Costa Rica, maar ook omdat de modellen door Vicky Lawton gefotografeerd worden. Als bekroond fotograaf en creatief directeur heeft zij internationale ervaring opgedaan in mode en schoonheid. De sterfotograaf heeft al gefotografeerd voor campagnes voor Rolls Royce, Coco de Mer of French Connection. Ze werkte ook samen met sterfotograaf Rankin, die de kandidaten in de vorige aflevering fotografeerde. Voor de fotoshoot, gaan de modellen naar het strand. De grote uitdaging is, je draagt geen kleren. “Ik heb precies deze fotoshoot zelf eerder gedaan,” zegt Heidi Klum. “Ik wil dat de meiden zich op hun gemak voelen en dat uitstralen.” Als schietpartners krijgen de kandidaten majestueuze paarden aan hun zijde. Voor kandidaat Nadine is de shooht een echte uitdaging. “Ik hou gewoon niet van paarden. Ik kan ze niet uitstaan en ik ben ook gewoon bang voor ze.” De tranen vloeien onmiddellijk om het model. Kandidate Maribel daarentegen kon wachten op de shoot met de paarden, omdat zij zelf thuis een eigen paard heeft. In de volgende video kunt u zien hoe de kandidaten het er in deze uitdaging vanaf hebben gebracht.

Supermodel Joan Smalls als gast jurylid

In de derde aflevering van het huidige seizoen van Germany’s next Topmodel zal ook een wereldberoemd gastjurylid aan Heidi’s zijde staan. Nu is het de beurt aan supermodel Joan Smalls. De Puerto Ricaanse is een van de meest succesvolle modellen in de wereld. Ze liep in meer dan 40 modeshows en werd het campagnegezicht voor Gucci, Stella McCartney en Roberto Cavalli. In 2007 verhuisde Joan naar New York om een carrière als professioneel model na te streven. Maar de weg om een supermodel te worden was hobbelig. Niets werd haar op een presenteerblaadje aangereikt, ze klopte van deur tot deur om te vragen of iemand haar wilde doorlichten, en dat alles zonder de hulp van een agent. Bij een wedstrijd ontmoet ze een modellenboeker die haar een contract bezorgt bij het bekende agentschap “Elite”. Eenmaal in de VS, krijgt het Puerto Ricaanse model al snel haar eerste baantjes. Zij werd het gezicht van Ports 1961, liep voor Diane von Furstenberg, James Coviello, Sass & Bide en verscheen in editorials in “Cosmopolitan” en “V”. In 2009 verlaat ze het agentschap “Elite” en treedt ze toe tot ‘s werelds toonaangevende agentschap “IMG”.

Deze modellen zijn uit! Kandidaten na aflevering 3

Voor deelneemster Malin zit de reis naar Duitslands volgende Topmodel erop. Ondanks haar androgyne uiterlijk kon zij Heidi niet overtuigen en raakte zij verloren tussen de andere modellen. Al bij de shoot met sterfotografe Vicky Lawton, kon ze Heidi en de fotograaf niet overtuigen. Ondanks de catwalk coaching, was Malin’s loopje nog zwak en viel twee keer bijna. Hoewel Heidi Klum zeer overtuigd is van Malins uiterlijk, merkt zij dat het model geen passie heeft voor Malin. Haar prestatie is niet helemaal genoeg om Duitslands volgende Topmodel 2020 te winnen.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Ook voor de kandidate Saskia is de droom om het volgende topmodel van Duitsland te worden in duigen gevallen. “Ze is niet een model waar ik normaal mee zou werken. Er is iets onnatuurlijks aan haar,” zei fotografe Vicky Lawton tijdens de shoot. Heidi vond al dat Saskia te verlegen liep tijdens de catwalk oefeningen. Gast jurylid Joan Small is ook niet echt blij met haar loopje. “Het was oké, maar niet uitstekend.” beoordeelde het supermodel. Niet echt carrière bevorderende feedback.

Deze modellen zitten in de volgende ronde!

 • Julia P.
 • Jacky
 • Mareike
 • Lijana
 • Maribel
 • Johanna
 • Maribel
 • Sarah P.

Deze kandidaten zijn uit:

 • Malin
 • Saskia

Episode 2: SHOCK ! Dit is nog nooit eerder gebeurd

In de tweede aflevering gaan de kandidaten naar Costa Rica. Sterfotograaf Rankin en een Tarzan wachten de meisjes op in de jungle. Maar daar wacht de meisjes een onaangename verrassing. De GNTM-kandidaten verwachtten geen drama onder de deelnemers. De stemming onder de 25 meisjes is gespannen. Nadat Heide in München slechts 25 in plaats van 30 meisjes had gevonden, besloot Heidi Klum nog drie kandidaten uit te nodigen naar Costa Rica. Dit is nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van Gernmany’s volgende Topmodel. Jacky, Maribel en Valeria zijn ook in de running voor de volgende Topmodel-titel van Gernmany. Maribel, 19, is gepassioneerd door fotografie en beschrijft zichzelf als een eenzame vechter. Kandidate Jacky is 21 jaar oud, haar grote passie is sport en ook modellenwerk. De 19-jarige Valeria komt uit Freiburg en haar grote droom is altijd geweest om model te worden. De reden waarom zij aan de casting deelneemt, is dat zij de wereld wil zien en nieuwe dingen wil meemaken. De drie runners-up moeten bewijzen wat ze kunnen op de schietbaan met ranking. De extra uitdaging voor Heidi’s kandidaten is dat zij hun outfits zelf van tevoren moeten ontwerpen. De opnames met de sterfotograaf Ranking is een echte uitdaging voor de kandidaten. De meisjes moeten in de lucht poseren met een mannelijk model in lange groene sjaals.

Kandidaat Lucy veroorzaakt een lachbui. De 21-jarige beschrijft zichzelf als transgender en de outfits in de GNTM-shoot zijn een uitdaging voor haar. Lucy is nog niet geopereerd aan haar geslachtsverandering en maakt zich zorgen dat “er iets uit kan glippen”. Tijdens de fotosessie is de kandidaat super relaxed over de situatie. Wanneer een roze, langwerpige bloem loskomt en tussen Lucy’s benen bungelt, is er een ware lachsalvo tussen de kandidaten en Heidi Klum. “Dat was het mooiste moment van mijn leven,” zei Lucy na afloop.

Coach Stella Maxwell en sterfotograaf Rankin

Op de volgende dag van aankomst wordt de set voor de deelnemers midden in de jungle opgebouwd. In de laatste aflevering moeten de meisjes lopen voor sterontwerper Julien Macdonald en Hollywoodster Milla Jovovich ontmoeten. Dit keer is Victoria’s Secret engel Stella Maxwell de gastjurylid en runway coach voor de aflevering van vanavond.

Model Stella geeft de meisjes tips voor de perfecte WALK op de catwalk, want de meeste meisjes hebben dringend behoefte aan coaching op de catwalk. Het lastige is dat de loopbrug slechts 80 centimeter breed is over een rivier. Supermodel Stella Maxwell, werd geboren in België, op 14-jarige leeftijd reist ze met haar ouders naar Nieuw-Zeeland. Daar werd het Britse model ontdekt en kreeg ze haar eerste jobs voor bekende bedrijven als Asos, H&M, Urban Outfitters of Alexander McQueen. In 2014 kwam de droom van elk model uit. Zij werd een officiële Victoria’s Secret Angel, waar supermodellen als Naomi Campbell, Adriana Lima en natuurlijk Heidi Klum al waren getroond. Tijdens de shoot met sterfotograaf Rankin worden de modellen tot het uiterste gedreven. Iedereen die GNTM volgt, weet dat de fotografe zeer hoge eisen stelt en dat Heidi veel vertrouwt op de mening van Rankin. Heidi neemt alleen de beste deelnemers mee naar de volgende ronde. Alleen degenen die zich onderscheiden van de andere meisjes en indruk kunnen maken met hun optreden, maken kans op de titel Duitslands volgende Topmodel 2020.

Deze modellen zijn uit! Kandidaten na aflevering 2

Schok voor kandidaten Daria, Charlotte en Nina Sue. Een droom van de drie meisjes is in duigen gevallen. De meisjes toonden niet veel kracht bij de opname. De sterfotograaf was niet echt overtuigd van het talent van de drie meisjes. Victoria’s Secret engel Stella Maxwell zag niettemin duidelijk potentieel voor verbetering bij de modellen. Het contrast met de andere concurrenten was gewoon te groot voor de meisjes. De meisjes waren ook niet erg overtuigend in de wandeling. Kandidate Daria voelt zich oneerlijk behandeld en vindt dat ze een tweede kans verdient om haar talent te bewijzen.

Deze modellen zitten in de volgende ronde!

 • Maribel
 • Jacky Julia P.
 • Mareike
 • Sarah P.
 • Lijana
 • Maureen
 • Johanna
 • Nadine
 • Cassandra
 • … hier kunt u alle GNTM deelnemersvinden

Deze kandidaten zijn uit:

 • Nina Sue
 • Daria
 • Charlotte

Aflevering 1: De casting en de eerste kandidaten

Het 15e seizoen van Duitslands volgende Topmodel vindt dit jaar plaats met een open casting in het beroemde Olympisch Park in München. In 1972 werden er de XX Olympische Spelen gehouden. In de eerste aflevering bestaat de jury uit Heidi Klum en twee wisselende juryleden die ook uit de mode-industrie komen, ontwerper Julien Macdonald en model, Milla Jovovich, die eerst naast Heidi Klum zat als jurylid voor de modeshow. De Britse modeontwerper is bekend van zijn eigen label“Julien Macdonald” en als voormalig hoofdontwerper van Givenchy. Tot op de dag van vandaag is de ontwerper aanwezig op de London Fashion Week. De ontwerper is niet alleen te gast in de jury, hij is ook op zoek naar modellen voor zijn modeshow.5 meisjes lopen elk de catwalk op om Heidi en haar gastjurylid Julien Macdonald te overtuigen ,. 5 meisjes hebben het voorrecht een van de jurken van de Britse ontwerper Julian Macdonald te mogen dragen en ermee over de catwalk te lopen.

Diversiteit is de topprioriteit voor Heidi Klum, “Ik ben niet op zoek naar een bepaald type. Alles is open en alle meisjes hebben dezelfde kans,” zei het jurylid over de grote casting in München. De casting vond plaats in de open lucht, duizenden meisjes stonden urenlang in de rij in de regen om hun droom waar te maken. In de volgende video kunt u zien wie van de meisjes dit jaar boven de massa uitsteekt en Heidi Klum en Julien Macdonald overtuigt.

Hoogtepunten van de eerste aflevering. Struikelen op de modeshow.

In de allereerste aflevering, geven de meiden een modeshow. Glitter en transparante tule is het motto van de eerste show. Deze show beslist wie doorgaat naar de grote reis, het is een belangrijke kans om het potentieel van de kandidaten te laten zien. Het loopje over de catwalk is van het grootste belang voor Heidi, want wie haar niet kan overtuigen, mist de kans om door te gaan. Het is niet alleen Heidi die beslist wie doorgaat, maar ook gast jurylid Milla Jovovich. Het multi-talent is een Amerikaans model, muzikante, actrice en ontwerpster. Ze is bekend voor haar rol in “The Fifth Element”, haar hoofdrol in de filmreeks “Resident Evil”.

Milla Jovovich richtte in 2004 het modelabel “Jovovich-Hawk” op met haar collega-model Carmen Hawk. Ontwerpers als Christian Dior, Versace, Calvin Klein en Giorgio Armani hebben haar al geboekt voor hun campagnes. Vandaag zit Milla naast Heidi Klum en helpt haar de beste modellen te kiezen. In elke aflevering zit er een nieuw gast jurylid naast Heidi Klum. Voor de zelfverzekerde en mooie Anastasija gaat het allesbehalve goed in de eerste modeshow, ze valt op de catwalk, wat voor haar een grote fout was. Voor kandidaat Laura, was haar loopje ook niet vlekkeloos. Voor sommige modellen is de modeshow een wankele aangelegenheid. Maar was het echt vanwege de schoenen? Al tijdens de voorbereiding van de modeshow was er grote opschudding in de eerste aflevering. De kandidaat Julia P. was zonder outfit tot enkele minuten voor het begin van de show. “Iedereen heeft een jurk, behalve ik. Ik was de hele tijd mijn haar of make-up aan het doen en het was altijd later, later,” zei de 17-jarige uit Dortmund. Modeontwerper Julien Macdonald zei naar aanleiding hiervan: “Het spijt me, soms denk ik dat modellen niet de meest intelligente wezens zijn.” Maar op de catwalk ging het beter dan verwacht voor de 17-jarige. Niet alleen Heidi, maar ook Milla Jovovich waren enthousiast over Julia P. Alleen de beste modellen komen verder.

De Top 25 Kandidaten

Welke kandidaten zijn verder gegaan en zullen blijven strijden om de titel van “Duitslands volgende Topmodel” ? Heidi Klum heeft een kleine verrassing in petto voor de Top 25. Drie aanstormende modellen nemen deel aan de show en proberen elkaar te overtreffen op de catwalk en in de strijd om de eerste modellenbaantjes. Eén van hen is Jacky, Valeria en Maribel, die pas in de tweede aflevering te zien zullen zijn.

Hier vindt u alle nieuwe GNTM-deelnemers 2020