GlamHate: Nieuwe collectie VAMPYRE van Dice-K in Tokio, Japan

Een paar weken geleden werd de tweede collectie van het nieuwe en opkomende glam rock mode merk GlamHate van mode-ontwerper Dice-K uitgebracht. Met de naam VAMPYRE wil de pas 22-jarige ontwerper uit Harajuku, Japan, een duidelijk statement maken: hij vergelijkt de huidige modeontwikkeling met een vorm van modern vampirisme, waarbij een op een beet gelijkende trend van de ene op de andere persoon wordt overgedragen, totdat niemand meer echt weet wie hij eigenlijk is.

Dice-K vindt inspiratie voor zijn modemerk GlamHate in Alexander McQueen, Lady Gaga en glamrockster David Bowie – maar de filosofie achter GlamHate gaat dieper dan alleen een bepaalde look. De ontwerper wil haat bestrijden met mode en mensen die zich verloren voelen in hun leven en daardoor een sterke haat ontwikkelen tegen alles en iedereen, een nieuwe manier geven om met hun emoties om te gaan. Er wordt speciale aandacht besteed aan de creatie van iets nieuws en unieks.

Interview met mode-ontwerper Dice-K

Het modemerk GlamHate werd in 2017 gelanceerd en is een oproep aan mensen om hun eigen stijl te bepalen en zich niet te laten beïnvloeden door de massa.

Meer over Japan: reistips voor vakantie of weekend

Nog niet genoeg gehad van Japan? Het land van de rijzende zon heeft nog verschillende andere opwindende, kleurrijke en mondaine steden met onvergetelijke bezienswaardigheden en evenementen te bieden. Natuurlijk hebben we al meer informatie over Japan voor u verzameld: