Foodbloggers in Duitsland: Instagram ontmoet gezonde, heerlijke recepten!

Foodblogging is in de mode, er is nog nooit zoveel aandacht geweest op websites en socialemediakanalen. Maar hoe kies je de juiste blog uit deze massa? In de volgende lijst stellen we kort de top 13 foodbloggers in Duitsland voor en geven we een overzicht dat het voor u gemakkelijker zal maken om een foodblog te vinden die echt bij u past.

Proefmomenten: De blog voor traditionele Oostenrijkse specialiteiten

Maria-Treber-Straße 13, 4600 Wels

De foodblog van Karin Stöttinger gaat over traditionele Oostenrijkse specialiteiten, maar ook over internationale en exotische gerechten. Het is belangrijk voor haar dat haar recepten gemakkelijk te reproduceren zijn. Haar blog is niet louter bedoeld als een verzameling recepten, maar om echt unieke “smaakmomenten” op te roepen.

Bauerntüte – Bestel biologisch en regionaal voedsel online

Maarweg 233, 50825 Keulen

Het bedrijf biedt niet alleen de mogelijkheid om biologische en regionale levensmiddelen online te bestellen en rechtstreeks thuis te laten bezorgen, de Bauerntüte heeft ook een foodblog dat gebruikers regelmatig voorziet van interessante informatie en trends, veel verschillende recepten en tips en trucs.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Het idee ontstond in 2012 bij oprichter en algemeen directeur Manuel Perera. Inmiddels is de Bauerntüte uitgegroeid tot een succesvolle jonge onderneming die belangrijke waarden uitdraagt: Transparantie, gezondheid, regionaliteit en milieu- en klimaatbescherming zijn hier de topprioriteiten.

Bake to the Roots – Cupcakes en zoete verleidingen

Kremmenerstr. 16, 10435 Berlijn

Deze foodblog werd bekroond met de titel “Beste Bakblog” bij de “Food Blog Award”. Grafisch ontwerper Marc Kromer uit Berlijn ontwikkelde zijn liefde voor bakken door cupcakes tijdens een bezoek aan de VS. Zijn ingrediënten zijn meestal niet te exotisch, zodat u meteen kunt beginnen bakken zonder omwegen.

GeLeSi – reis- en restaurantervaringen uit de hele wereld

Am Mühlenfeld 14, 06188 Landsberg

GeLeSi is de foodblog van Manuela Aust. De inhoud omvat niet alleen heerlijke recepten die onder meer ook geschikt zijn voor de keuken van de caravan, maar ook reis- en restaurantervaringen. Ze beschrijft foodbloggen als haar droombaan, die begon met haar hobby koken en geleidelijk uitgroeide tot haar persoonlijke receptendatabase die ze graag met anderen deelt.

Eet dit – Bloggerskoppel met een voorliefde voor veganistische gerechten en recepten

Heidenheimer Strasse 141, 89075 Ulm

Nadine en Jörg uit “Eet dit” zijn alleen verkrijgbaar in een dubbelpak. Het bloggerskoppel valt op door hun uitsluitend veganistische gerechten en recepten. Ze zijn creatief, maar niet te ingewikkeld. Zij zijn ook beiden gepassioneerd door fotografie en hebben reeds het boek “Vegan kann jeder” gepubliceerd.

Gratis snacken – heerlijke kook- en bakrecepten voor mensen met een allergie

Industriestrasse 26, 64569 Nauheim

Fabienne Sophie Engel wenst niet beperkt te worden door allergie-gerelateerde astma. Daarom maakt zij er haar missie van om heerlijke kook- en bakrecepten te ontwikkelen voor mensen met allergieën (lactose-intolerantie, gluten-intolerantie, enz.) en deze te delen met de mensen om haar heen.

Ina Is(s)t – persoonlijk en gevarieerd receptenboek

Schweinauer Str. 33, 90439 Neurenberg

Sabrina Speck alias Ina uit Nürnberg ziet haar blog als een persoonlijk en gevarieerd receptenboek dat zij met anderen deelt. Zij zorgt ervoor dat haar kook- en bakrecepten zowel gezond als geschikt voor dagelijks gebruik zijn, en zij probeert grotendeels regionaal en seizoensgebonden te koken.

Een bericht gedeeld door Ina (@inaisst) op

De zee kookt – exotische culinaire ervaringen

Lagerstrasse 32c, 20357 Hamburg

Cornelia Glenz houdt van reizen, en de zee in het bijzonder heeft haar interesse gewekt. Op haar reizen is ze altijd op zoek naar nieuwe culinaire ervaringen. Omdat ze van zeilen houdt, wordt haar blog gekenmerkt door praktische recepten die gemakkelijk op een zeilboot zijn toe te passen. Tips over het plannen van proviand en opslag zijn ook nuttig voor hobbyzeilers.

Flowers on my Plate – seizoensgebonden gerechten en aandacht voor detail

Vordere Str. 80, 73266 Bissingen an der Teck

Dani en Michael zijn een stel bloggers die uitblinken in seizoensgebonden gerechten en oog voor detail. Hun recepten zijn gebaseerd op biologische producten, maar kunnen natuurlijk ook worden bereid met conventionele voedingsmiddelen. Op hun blog staan voornamelijk vegetarische gerechten, met af en toe een veganistisch of visgerecht.

Frieda’s Kitchen – Grootmoeder’s recepten met een pimp-up

Anett’s blog is geïnspireerd door en vernoemd naar haar grootmoeder. U vindt een grote verscheidenheid aan recepten op haar website. Van koken tot bakken, van vlees en vis tot salades, cupcakes en andere desserts. Zij bereidt haar recepten altijd met biologisch, regionaal en seizoensgebonden voedsel.

De ultieme kookblog – een beetje van alles

Holger Wenzl en Anna König aka Fritze en Fratze runnen de “ultieme kook blog”. De twee globetrotters hebben zich in Berlijn gevestigd en zijn momenteel vooral actief op Instagram. Onder hun recepten vindt u vis, vlees, Aziatisch, veganistisch, glutenvrij en nog veel meer.

Cookionista – tijdschrift over eten met veel tips en trucs

Bucher Straße 9b, 90419 Neurenberg

Cookionista is een soort webmagazine dat ook op artistieke wijze over voedsel handelt. U vindt er locatietips, aanbevelingen voor producten en kookboeken, recepten, keukentools en columns over eten.