Mercedes-Benz Fashion Week Australië 2018: Fabianxarnold verkent mode down under

Model en social media influencer Fabian Arnold, beter bekend als Fabianxarnold, is momenteel in Australië voor een jaar van werken en reizen. Hij neemt zijn fans niet alleen mee de jungle in, maar ook naar tal van mode- en fitnessevenementen. De Mercedes-Benz Fashion Week Australia, die van 13.05. tot 19.05.2018 in Sydney plaatsvond, werd natuurlijk ook bezocht. In deze blogpost lees je over de eigenzinnige trends die hij down under tegenkwam, de persoonlijkheden die hij tijdens deze week ontmoette, en nog veel meer.

Fashion Week Sydney – Mijn persoonlijke ervaringen en avonturen

Ik woon nu al meer dan een maand in Sydney en ik kan zeggen dat het een ongelooflijk geweldige stad is. Niet alleen het weer, maar ook de mensen, de lucht en de vibe geven je een ongelooflijke energie voor het leven! Deze vitale energie veranderde in een enorme anticipatie vlak voor de Fashion Week. Het was lang geleden dat ik me zo had verheugd op een week als op #MBFW Australië 2018! Als backpacker was ik erg beperkt in mijn keuze van outfits en had ik niet echt iets zinnigs voor de Fashion Week, dus werd ik vriendelijk voorzien van outfits voor de Fashion Week door de International Fashion Group. Hartelijk dank daarvoor!

Op maand 14.05.2018, ging ik eindelijk naar Fashion Week om mijn eerste show bij te wonen. Natuurlijk was ik erg opgewonden, want ik kende niemand van de Fashion Week. Maar gelukkig veranderde dat in een mum van tijd! Op de eerste dag was ik nog alleen en erg verloren, maar op de tweede dag ontmoette ik twee stylisten uit Melbourne, een model en een social media-ster uit Sydney, die ik nu tot mijn vrienden kan rekenen. Met hen was de Fashion Week nog leuker dan ik eigenlijk had gedacht dat het zou zijn. In tegenstelling tot de modeweek in Berlijn, wordt de modeweek in Sydney centraal georganiseerd. Dat betekent dat de shows, op een paar uitzonderingen na, allemaal op dezelfde plaats zijn. Dat is erg handig voor bezoekers, want u hoeft niet steeds van locatie te veranderen tussen de voorstellingen door. Naar mijn mening was #MBFW Australië ook veel kleiner dan alle andere modeweken die ik eerder had bezocht. Na 2 dagen had ik het gevoel dat ik alle bezoekers, fotografen, modellen en bloggers al eerder had gezien. Al met al was het een ontzettend gave week, waarin ik veel leuke mensen heb leren kennen en veel ervaring heb opgedaan! Oh…ik vergeet het bijna… De mode was natuurlijk ook erg cool 😀 Maar daarover meer in het volgende deel!

De meest bizarre trends Down Under 2018

Wat dit onderwerp betreft, moet ik meteen in het begin zeggen dat de mode in Australië niet zo bizar is als ik me had voorgesteld. Natuurlijk waren er outfits die zeer uniek zijn. Maar zelfs die zou ik dragen. En zij die mij kennen, weten dat ik mij nogal eenvoudig en in straatstijl kleed. Trouwens… ik stond zelfs op de cover voor de beste straatstijl van #MBFW Australia 2018 op de website van GQ Australia.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Maar nu terug naar het onderwerp trends in Down Under 2018. De video hieronder toont een klein fragment van de St George Nextgen Show. Er is veel werk met de kleuren geel, groen en oranje. De hals is altijd bedekt, of het nu met een sjaal is of met een coltrui. Persoonlijk hou ik echt van deze stijl. Het is eens iets anders en onderscheidt zich van de normale zwarte, witte en grijze straatstijl. Naast de shows van Double Rainbow, Blair Archibald en Justin Cassin, vond ik deze show het leukst. Maar misschien was dat alleen maar omdat er mannenoutfits werden gepresenteerd. Bijna alle andere shows gingen over vrouwen.

Maar ik wil het hier ook over hebben. Om dat te doen, zal ik een korte video uit de show The Innovators invoegen. De hier getoonde outfit vertegenwoordigt de damesmode op #MBFW Australia 2018 heel goed! Er is veel gebruik van wit. De kleine details zijn heel mooi naar voren gebracht. Bovendien spelen de outfits graag met sexappeal.

Persoonlijkheden op #MBFW Fashion Week 2018 in Sydney

Zoals ik in het artikel hierboven al vertelde, was de eerste dag echt klote… Ik kende niemand op de Fashion Week in Australië… Helaas was er ook geen gelegenheid om mensen te ontmoeten. Maar er zijn van die dagen. Het belangrijkste is om niet ontmoedigd te raken en gewoon door te gaan. Op dinsdag, de tweede dag, ging het veel beter. Ik had verschillende modellen, stylisten en journalisten ontmoet. Daarna ging alles als een sneeuwbal en leerde ik, binnen één dag, bijna 50% van de mensen kennen die op de Fashion Week in Sydney waren. Onder hen waren veel fotografen, bloggers en modellen. Ik mag Caspar Thomas (@caspar_thomas), Phillip Robert Holmes (@philliprobert) en Charlie Taylor (@charlietaylor) tot mijn naaste vrienden rekenen. De bekendste persoonlijkheid was Matthew David Johnson (@matthewdavidjohnson), de Bachelor Australia van vorig seizoen, met wie ik een kort gesprek had. Ik zag op Instagram dat Tammy Hembrow (@tammyhembrow 8,2m volgers) aanwezig was op de GIA show. Maar toen was ik al thuis, misschien de volgende keer… 😀

Een week vol stress – Fashion Week

Voor mij is het lang geleden dat een week zo stressvol was als de Mercedes-Benz Fashion Week Australia 2018 in Sydney. Ik heb zoveel mensen ontmoet en zoveel meegemaakt tijdens deze week dat ik me niet alles meer kan herinneren. Ik was van maandag tot donderdag van ‘s ochtends tot ‘s avonds bij de Fashion Week en heb bijna elke show gezien. Ook al moet ik nu nog even wachten tot het volgende grote evenement, ik ben erg blij dat deze week eindelijk voorbij is! Nu is het tijd om alle foto’s, video’s, indrukken en contacten te bekijken en te evalueren!