Trouwringen – materiaal en ontwerp

Zelfs tijdens Caesars leven schoven bruidsparen elkaar een ring om de vinger met de woorden“Je hebt de belofte van mijn liefde“. De trouwringen moeten een paar voor de rest van hun leven vergezellen nadat zij “ja” hebben gezegd. Niet voor niets hebben zij een cirkelvorm: zij staan voor een continuüm en de nooit eindigende wederzijdse liefde. Het is daarom van bijzonder belang dat de trouwringen gemaakt zijn van bestendig en duurzaam materiaal dat ook jarenlang comfortabel op de huid kan worden gedragen. In de regel worden populaire metalen als zilver en goud gebruikt, maar ook platina en – vooral de laatste tijd steeds vaker gevraagd – palladium. Deze edele metalen behouden lang hun glans, roesten niet en zijn vaak ook hypoallergeen.

Goud nog steeds het populairste materiaal voor trouwringen

Het populairste materiaal voor trouwringen is nog steeds goud. De verschillende legeringen en mengsels met andere metalen creëren talrijke helderheids- en kleurvariaties, zodat er veel mogelijkheden zijn voor het ontwerp van de trouwring. Van de klassieke goudgele kleur tot roodgoud en roségoud tot groen goud, witgoud en grijs goud, er zijn talloze variaties.

De duurzaamste en kwalitatief beste van de edele metalen is echter platina. Het wordt zelfs na vele jaren niet donkerder, bezoedelt niet en slijt niet door zijn hardheid. Daarom kunnen diamanten ook heel goed in dergelijke trouwringen worden ingesloten. Bovendien heeft platina de natuurlijke eigenschap wit van kleur te zijn, wat velen eleganter vinden.

Een ander materiaal voor trouwringen waarvan de vraag de laatste jaren is blijven stijgen, is palladium, dat tot de platinametalen behoort. Dit is een goed alternatief voor platina, omdat het er door zijn lichtgrijze kleur ongeveer hetzelfde uitziet, maar veel goedkoper en ook lichter is.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Nieuwe trend: dubbellaagse trouwringen

Een gloednieuwe trend is ook om ringen te maken van twee lagen over elkaar, meestal een mengsel van zilver en palladium. De onderste zilverlaag nestelt zich prettig tegen de huid en biedt een hoog draagcomfort, terwijl het bovenste deel hoogwaardig en stabiel is bewerkt en optisch nauwelijks van zuiver platina te onderscheiden is.

De beslissing van welk materiaal de trouwringen uiteindelijk moeten worden gemaakt, moet altijd door het paar samen worden genomen, want de trouwringen moeten ook na vele jaren nog aan hun mode- en emotionele eisen voldoen.

Als u op zoek bent naar iets speciaals, kunt u uw trouwringen zelf tot in het kleinste detail ontwerpen in online winkels zoals www.christ.de. Van het ringprofiel, de breedte en hoogte, de legeringen, het oppervlak en de ringbreedte tot de optionele diamanten en de uiteindelijke gravure, u kunt alle details zelf bepalen.