Rick Genest: De levende Zombie! Van de straten van Montreal naar het topmodel

We hebben hem ontmoet, een echte zombie. Rick Genest aka Zombie Boy. Hij is de persoon met de meeste insectentatoeages ter wereld, speelde in muziekvideo’s voor muzikanten als Lady Gaga, liep op de catwalk voor ontwerpers en nog veel meer. Zeker de meest succesvolle zombie aller tijden. We spraken met hem over het leven in de straten van Montreal, zijn lievelingseten en zijn leven in 20 jaar. Lees het exclusieve interview nu!

Update! Rick Genest is een paar uur geleden dood aangetroffen in zijn flat. We zijn ongelooflijk blij dat we een vrijheidslievend iemand als Rick nog een keer hebben kunnen vragen en hopen dat het goed gaat met zijn gezin, zijn vrouw en zijn kinderen. RIP Rick.

Rick Genest: Zijn jeugd op straat

Fiv: Hoi Zombie Boy, kan je ons vertellen wie je naam heeft uitgevonden?

Ik ben op straat opgegroeid en mijn vrienden noemden me altijd een “zombie” vanwege mijn tatoeages, mijn macabere t-shirts/kleding, en de muziek en films waar ik naar luister. Kort voor die tijd werd bij mij een hersentumor geconstateerd en met succes geopereerd. Dus de naam past bij me als chocolade en pindakaas. Maar al bij al, was het Bizarre Magazine dat me uiteindelijk “Zombie Boy” noemde.

Een bericht gedeeld door Zombie Boy ? (@rickgenestofficial) op

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Fiv: Als iemand je vraagt wat je voor de kost doet, wat antwoord je dan?

Al bij al, mijn beroep is “Zombie Boy”.
Ik begon met vermakelijke optredens in een freak show als “de jongen die wormen at”. Sindsdien heb ik gewerkt als model en ook als acteur. Momenteel ben ik bezig mijn weg te vinden in de muziekwereld als de frontman (singer/songwriter) van onze band “Zombie Boy”.

Fiv: Hoe is je huidige carrière begonnen? Wat deed je daarvoor?

Als tiener poetste ik ramen en deed klusjes voor ik begon op te treden in freakshows. Sommige mensen wilden met mij op de foto en zo werd Nicola Formichetti zich bewust van mij en wilde mij als model. Maar een shoot met Mugler en de opnames voor Lady Gaga’s ‘Born this Way’ videoclip overtroffen alles.

Fiv: Wat vind je precies leuk aan je baan?

Soms gebruikt een fotograaf een foto van mij waarop het obscure zombiejongen-personage te zien is dat ik voor mezelf heb gemanifesteerd. Op een dag zal ik zeker een goth/horror optreden hebben met een blauwe maan, samen met andere buitengewone vreemde mensen op de vreemdste plaatsen.

Mijn favoriete tatoeage is die op mijn huid

Het lijkt erop dat je geen vrije plek hebt voor meer tatoeages. Is er een plek die nog niet getatoeëerd is?

Ja, er is nog een klein plekje over, maar het is op een erg donkere plek.

Fiv: Wat is je favoriete tattoo?

Mijn favoriete tattoo is die op mijn huid.

Fiv: Wanneer en waarom ben je begonnen met tatoeëren? Kun je ons iets vertellen over je eerste tattoo en de betekenis erachter?

Ik was 16 toen ik een schedel en botten tatoeage op mijn linker schouder nam. Het was om mijn motto “geen regels en geen meester” te presenteren.

Menselijk vlees en hersenen zijn een culturele delicatesse

Fiv: Hoe ziet je leven eruit over 20 jaar?

Logisch denken doet me geloven dat ik tegen die tijd wormenvoer ben.

Fiv: Onze speciale vraag: Wat eten zombies? Wat is je lievelingseten?

Zombies eten mensenvlees en hersenen – het is een culturele delicatesse. Maar als je het mij vraagt, zijn wormen goed als snack en snoep mais.

Je leefde op de straten van Montreal. Wat was volgens jou het moeilijkste deel ervan?

Proberen de strenge en ijskoude winter te overleven met een stel politieagenten.

Fiv: Je hebt de laatste jaren veel gereisd. Veel mensen verlaten hun geboortestad als ze een carrière als deze hebben, vooral in deze business. Wat is er zo speciaal aan Montreal voor jou, waarom blijf je er?

Dit is mijn thuis. De mensen waar ik mee opgroeide en alle liefde is hier. Ik weet waar mijn bronnen zijn en vertrouwdheid is mijn comfort zone.

Dank je, Zombie Boy, voor het interessante interview.

Wil je weten hoe Zombie eruit ziet zonder al die tatoeages? Bekijk de verbazingwekkende transformatie hier.

Als je meer wilt zien, kijk dan op de website en Instagram: