Influencer Interview: Overal Miss Travel & Lifestyle Blogger

Bent u op zoek naar uw volgende droomvakantie? FIV Magazine heeft een exclusief interview voorbereid met Miss Everywhere. Mareen is een influencer uit Keulen die haar meest gedenkwaardige plekken ter wereld deelt met haar volgers. Van Bali tot Londen, ze heeft overal rondgereisd en geeft in dit interview advies en feedback over haar laatste reizen.

FIV: Wow Mareen, ik wil echt op wereldreis met jou! Je was op de Bahama’s op Pig Beach en je hebt de varkens van dichtbij gezien. Het is al een belevenis op zich om op een van de mooiste plekken te zijn met zwemmende varkens, maar het is nog mooier als je de varkens mag aaien. Mag je dat doen of is het verboden?

Mareen: Ja, dat was echt een bijzondere ervaring 🙂 Het is niet verboden de varkens te aaien, maar zij leven daar in het wild, waarmee u natuurlijk rekening moet houden en dat moet respecteren. Helaas zijn er in het verleden gevallen geweest waarbij toeristen voedsel in de vorm van snoepjes of marshmallows naar de varkens brachten, waardoor ze ziek werden.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

https://www.instagram.com/p/BxqC9VMCblE/

Milieuvriendelijk reizen: Klimaatverandering en milieubescherming

FIV: Klimaatverandering en milieubescherming worden steeds belangrijker. Is het nog wel milieuvriendelijk om zoveel te reizen? En heb je nog tips voor milieubewust reizen?

Mareen: Dat is waar en natuurlijk draagt de hele tijd vliegen daar ook toe bij. Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is, of je nu op reis bent of thuis, om bewuster te leven en elke dag kleine bijdragen te leveren om ons milieu te verbeteren. Een belangrijk onderwerp hier is duurzaamheid en de anti-plasticbeweging die je vorig jaar op veel stranden en in hotels kon zien. En als je met eigen ogen de effecten van plasticverbruik ziet, vooral in de zee en de onderwaterwereld, besef je al snel dat we allemaal moeten helpen. Veel hotels en bedrijven vervangen nu plastic rietjes door bamboerietjes, gebruiken herbruikbare koffiebekers en gebruiken natuurlijke materialen voor tafelgerei en materialen. Ik ben ook een fan van natuurlijke ingrediënten in de cosmetica die ik meeneem op reis, bijvoorbeeld in de handcrème die ik altijd in mijn handbagage heb.

https://www.instagram.com/p/Btl-NHYhDiO/

Topbestemmingen voor de kleine portemonnee

FIV: Je hebt als reisblogger veel gezien en kent de tips en trucs. Wat zijn volgens u de topbestemmingen voor de kleine portemonnee of als je als student of scholier zonder gezin reist? En wat zijn de topbestemmingen als je met je beste vriendin op reis gaat?

Mareen: Korte trips binnen Europa zijn altijd geweldig. Geografisch zijn wij zo goed gelegen dat andere landen binnen korte tijd kunnen worden bereikt. Vanuit mijn woonplaats Keulen, bijvoorbeeld, bent u met de trein in slechts 3 uur in Parijs en met het vliegtuig in slechts één uur in Londen. Luchtvaartmaatschappijen bieden vaak goedkope vluchten aan in het weekend als citytrip. Voor studenten is airbnb natuurlijk altijd aan te raden voor goedkope accommodatie. Voor strandvakanties binnen Europa zijn de Cycladeneilanden in Griekenland mijn absolute favoriet, vooral de kleine eilandjes die bijna niemand kent en die allemaal per veerboot bereikbaar zijn. Zon gegarandeerd tot oktober, heerlijke en betaalbare traditionele keuken en een ontspannen strandsfeer.

https://www.instagram.com/p/BvWyPUXhFE1/

FIV: Als je beste vriend niet bij je is en je alleen reist, heb je dan nog tips voor singles?

Mareen: Ik reis bijna nooit alleen, omdat ik denk dat reizen pas echt leuk is als je alle ervaringen met iemand kunt delen 🙂 Als u echter bewust alleen wilt reizen, zijn bestemmingen als Bali, waar jonge internationale mensen de overhand hebben en u heel snel nieuwe contacten kunt leggen, een goede keuze.

https://www.instagram.com/p/Bs8ZSYmh3hD/

FIV: Wat zou je zeggen als ik een droom in mijn leven zou kunnen vervullen, waar zou ik volgens jou zeker naartoe moeten reizen?

Maureen: Het antwoord is voor mij altijd hetzelfde en dat zijn de Malediven 🙂 Wat strandvakanties betreft, zijn het waarschijnlijk de mooiste eilanden ter wereld, vooral met het concept dat er slechts één hotel per eiland is en je houdt van wateractiviteiten zoals snorkelen of duiken.

FIV: Wat zijn volgens jou de 3 dingen die iedereen mee moet nemen op reis?

Mareen: Allereerst natuurlijk het paspoort, de creditcard en de zonnebril want zonder deze 3 dingen werkt niets 🙂 Voor mij persoonlijk is het belangrijkste natuurlijk een mobiele telefoon met een opgeladen powerbank, zodat ik ook op een lange dag alle indrukken onderweg kan vastleggen of snel een mailtje kan sturen, zonnebrandolie en een dozijn bikini’s.

https://www.instagram.com/p/BtJKlVwhaXd/

https://www.instagram.com/p/Bno4SIEnEXQ/

Tip voor een onvergetelijke vakantie

FIV: Als reisprofessional hebt u vast wel één of twee tips voor een onvergetelijke vakantie. Wat zijn de 5 hulpmiddelen die je helpen een heerlijke vakantie te hebben?

Mareen:

  1. Reis in leuk gezelschap, want uiteindelijk zult u met het juiste gezelschap een geweldige tijd hebben, waar u ook heengaat.
  2. Plan de reis niet te veel van tevoren, want spontane ideeën en aanbiedingen blijken vaak de beste op reis.
  3. Probeer de plaatselijke keuken en zijn specialiteiten en voedselmarkten uit, ook al ziet het er soms onbekend uit.
  4. Vraag de plaatselijke bevolking om tips over waar zij in hun vrije tijd graag met hun vrienden heengaan of test hun insidertips om een inzicht te krijgen in de levensstijl van de plaats als niet-toerist.
  5. Uitslapen, want als het niet op vakantie is, wanneer dan wel :)?

Hoe word je een reisblogger?

https://www.instagram.com/p/BgZKl9oAnkE/

FIV: Over reizen gesproken, je draagt altijd geweldige outfits op je foto’s. Als je niet op het strand bent, maar in de stad Keulen, kom je van tijd tot tijd een of twee modezonden tegen. Wat is voor jou persoonlijk de grootste modezonde?

Maureen: Sandalen met sokken maken me altijd blind. Crocs komen op de tweede plaats en die associeer ik op de een of andere manier altijd met tuinieren.

FIV: Zeker, iedereen houdt van reizen. Maar het had ook verkeerd kunnen aflopen, en dan had je niet naar de mooiste plekken ter wereld kunnen reizen voor je geld! Wat heeft je geïnspireerd om dit te doen voor de kost? Kwam het van je familie, dat je veel reisde als kind of was het misschien je vriend die piloot was en je besmette met het reisvirus? – (Opmerking: ik heb nooit een vriend gehad die piloot was)

Mareen: Ik heb veel gereisd met mijn familie sinds ik klein was en ben altijd zeer geïnteresseerd geweest in de toeristische sector en heb daarna aan een hoteluniversiteit gestudeerd. De blog is eigenlijk ontstaan als een hobby uit een passie voor reizen en fotografie. Dat de hele zaak zich ooit in deze mate zou ontwikkelen of dat ik er ooit een cent aan zou kunnen verdienen, laat staan er mijn brood mee verdienen, had ik 5 jaar geleden niet verwacht, vooral omdat de hele bloggersscene toen nog maar net op gang was gekomen. Ik denk dat alle bloggers die in die tijd zijn begonnen ook een beetje geluk hebben gehad dat ze zich konden richten op een platform als Instagram, dat vervolgens zo succesvol groeide.

Je bent bijna altijd alleen te zien op je foto’s. Betekent dat dat je alleen reist?

Mareen: Ik reis altijd met een fotograaf, vrienden, videografen of collega-bloggers.