Hayley_bui x FIV Interview – Over lange-afstand relatie, plastische chirurgie en make-up

Hayley_bui viert internationaal succes met haar beauty looks op Instagram. Of het nu gaat om een eenvoudige, mooi opgemaakte look of een waanzinnige transformatie in een man – het lijkt alsof er niets is dat Hayley niet kan doen met make-up. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de Duitse influencer meer kan dan alleen mooie make-up opdoen. FIV had de kans om een exclusief interview met haar te doen, dat we u niet willen onthouden!

Hayley_bui: Verloving na 4 jaar

We praten met Hayley over haar verloving, haar man en haar leven!

Hayley, allereerst, gelukkige verloving! Je bent sinds 2016 samen met je verloofde, wat op zich niet ongewoon is, maar jullie hebben een lange-afstandsrelatie tussen Amerika en Duitsland. Hoe is het om zo ver weg van je partner te wonen?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Dank je wel! Precies, we zijn sinds 2016 samen en hebben elkaar nog nooit ontmoet. Ik denk dat het daarom makkelijker voor ons was om een lange-afstands relatie te hebben, we wisten gewoon geen andere manier. Het was in het begin erg moeilijk voor mij omdat ik erg dicht bij het water ben, maar we raakten er snel aan gewend elkaar slechts om de paar maanden te zien. De langste tijd dat we elkaar niet zagen was 9 maanden omdat hij in het leger zit en geen bezoek mocht ontvangen tijdens zijn opleiding. Ik zei toen tegen mezelf dat als we dat konden, we alles aankonden! Als je druk bent en afgeleid, gaat de tijd toch sneller voorbij en is de reünie des te beter.

Lange-afstand relatie – is dat mogelijk?

FIV: Jullie twee hebben elkaar ontmoet via Instagram. In deze tijd van Tinder en dergelijke, is het niet ongewoon om iemand te ontmoeten die je alleen kent via sms. Maar heel weinig mensen reizen de halve wereld rond en raken uiteindelijk verloofd met die persoon. Nu je verloofd bent, ben je van plan binnenkort te verhuizen? En zo ja, waarheen?

Hayley: Een lange-afstand relatie is niet voor iedereen weggelegd, dus toen hij naar Berlijn vloog om me voor de eerste keer te zien, was dat een bewijs van liefde voor mij. Zoals ik al zei, zit Eric in het leger, wat betekent dat hij veel zal reizen en om de 2 of 3 jaar van verblijfplaats zal veranderen. Het enige plan sindsdien is dat we na de bruiloft volgend jaar gaan samenwonen, maar niemand weet nog waar 😉

Hayley’s leven in de VS: succes en een nieuwe start

FIV: Ik ben er zeker van dat veel van onze lezers u nog niet kennen, wat komt omdat u in Amerika bekender bent. Voor de lezers die je nog niet kennen, hoe zou je jezelf en je inhoud omschrijven?

Hayley: Ik heb niet echt een patroon en ik doe alles. Ik doe voornamelijk beauty, wat betekent dat ik make-up looks post en make-up tutorials doe op Instagram en YouTube, maar ook mode en lifestyle. Ik hou van diversiteit en post gewoon waar ik op dat moment zin in heb.

FIV: Zoals reeds gezegd, bent u bekender in Amerika. De reden daarvoor is waarschijnlijk dat uw video’s allemaal in het Engels zijn. Hoe komt het dat je alleen Engels spreekt in je video’s?

Youtube, Instagram & Co: een fulltime baan

Hayley: Toen ik begon met Instagram dacht ik dat ik veel meer mensen kon bereiken met Engels, bijna iedereen in de wereld verstaat Engels en aangezien ik veel internationale kijkers heb ben ik er bij gebleven. Vandaag weten slechts enkele mensen dat ik ook Duits spreek en ze zijn altijd verbaasd als ik Duits spreek.

FIV: Je bent pas sinds 2017 bekend op YouTube, maar je hebt al langer een groot bereik op Instagram. Dacht je dat je zo ver zou komen toen je je eerste foto uploadde?

Absoluut niet! Ik heb in het begin niet eens foto’s op Instagram gezet. Het was meer een platform voor mij om beroemdheden te volgen. Mijn vriendin liet me toen iets posten omdat ze verhuisde en me miste. Mijn eerste foto staat vandaag nog steeds op mijn pagina.

Van hobby naar beroep: Influencer

FIV: Het is niet ongebruikelijk voor influencers om een schooldiploma te hebben, maar jij hebt zelfs een diploma in bedrijfskunde en zei ooit in een video dat je je master wilde doen in hetzelfde vakgebied. Is dat nog steeds het geval? En zo ja, hoe rijm je dat met je leven als influencer?

Hayley: Ik ben met Instagram begonnen toen ik al in het 3e semester van mijn studie zat. Het was meer een hobby dan een baan. Ik had toen nooit gedacht dat ik van mijn hobby een job kon maken. Vorig jaar deed ik een masteropleiding en stond op het punt om naar Kassel te verhuizen, ik had al een flat. Maar ik besefte dat ik dit alleen wilde doen omwille van mijn ouders. Ik heb alles afgeblazen en mijn instincten gevolgd. Sindsdien ben ik een fulltime influencer.

Lippen injecties en nog steeds een rolmodel?

FIV: Veel mensen beschuldigen u ervan niet natuurlijk te zijn omdat u geopereerd bent en omdat u uw lippen zou hebben geïnjecteerd. In een video laat je openlijk zien dat je je oogleden hebt laten opereren. Maar hiervoor beschuldigen veel mensen je ervan geen goed rolmodel te zijn voor je volgelingen. Wat zeg je op al die beschuldigingen en hoe ga je om met de “haat” rond je persoon?

Ik krijg elke dag haat en beschuldigingen, dat hoort erbij als je in de belangstelling staat. In het begin had ik altijd de drang om mezelf te verdedigen, maar nu lach ik er gewoon om. Ik ben altijd eerlijk en open over schoonheidsprocedures, daarom heb ik een video over mijn oogleden gepost. Tegenwoordig denken veel mensen erover om iets aan zichzelf te veranderen en ik ben blij dat ik mijn ervaringen kan delen en zo de angst van veel mensen kan wegnemen. Ik geef liever advies en tips en ben eerlijk in plaats van een hypocriet rolmodel te zijn.

FIV: Vanwege uw zeer volle lippen en de kleine stompe neus, gaan er steeds meer kritische stemmen op die zeggen dat u eigenlijk een Latina bent en dus zou liegen over uw afkomst. Om de geruchten voor eens en altijd op te helderen: Welke etniciteit heb je?

Hayley: Ik hoor dit elke dag en de geruchten worden steeds creatiever. Maar ik zie het als een compliment, ik zie er anders uit. Maar ik weet niet waarom veel mensen denken dat ik lieg over mijn afkomst. Zowel mijn moeder als mijn vader zijn Vietnamezen en wonen in Duitsland. Ik heb al een video in het Vietnamees gemaakt met mijn moeder.

Make-up expert

FIV: U bent vooral bekend om uw goede make-up vaardigheden. Iedereen die aan make-up doet, weet dat het af en toe heel frustrerend kan zijn als de look niet uitpakt zoals hij gepland was. Welk advies heb je voor mensen om er zo goed uit te zien als jij?

Oefen Oefen Oefen Oefen! Boven alles, geef niet op. Vorige week nog was ik zelf gefrustreerd omdat mijn make up niet ging zoals gepland. Maar ik laat me er niet door klein krijgen, dat zou niemand moeten doen!

Hayley_bui: Instagram, Youtube & Co.

Hier vindt u alle belangrijke links voor Hayley_bui: