Fitness Shooting: Model, locatie en fotograaf – alles moet perfect op elkaar aansluiten

Veel atleten of fitnessfans geven alles voor hun fitness en hebben vaak jarenlang getraind. Discipline, toewijding, de juiste voeding en een ijzeren wil zijn nodig om een perfect gebruind lichaam te krijgen. Dan is het tijd om het gespierde lichaam vast te leggen met een paar indrukwekkende foto’s. Na een goede voorbereiding en afhankelijk van de gekozen locatie, vindt vervolgens een spannende fotoshoot buiten of in de sportzaal plaats. Geen reden voor de fotograaf om gestrest te raken. De volgende tips zullen u helpen om goede resultaten te bereiken.

Wanneer fitness en esthetiek elkaar ontmoeten – modellen voor fitness shoots

Het lijdt geen twijfel dat sport en fitness in onze samenleving een hoge status hebben. Mensen die actief aan fitness doen, laten in de sociale media graag zien hoe sportief ze zijn. Maar de foto’s die vaak met een smartphone worden gemaakt, kunnen niet altijd als geslaagd worden omschreven. Zelfs niet-professionele fotografen moeten goed over hun foto’s nadenken voordat ze worden genomen.
De eerste vraag die opkomt bij een fitness shoot is waar de foto’s genomen moeten worden (ook wel bekend als de locatie).

De huiskamer thuis is meestal te krap, de sportschool zou goed zijn, maar niet elke sportschool staat privé-foto’s toe. Als het seizoen het toelaat, trekken veel mensen de natuur in. Er zijn uitstekende plaatsen voor een fitness shoot, zoals bij een meer of het beklimmen van een muur. Zelfs een oude industriële omgeving biedt vaak verrukkelijke contrasten. In sommige gevallen moet je toestemming krijgen om te schieten.

Als de locatie eenmaal is gekozen, is het bijna tijd om te beginnen. In de regel zal de atleet sportkleding dragen. Hoogwaardige stoffen in krachtige kleuren zien er modern en aantrekkelijk uit, maar gescheurde overhemden kunnen er ook heel cool uitzien. Als de kleren tijdens de opname moeten worden verwisseld, is een plaats om zich om te kleden erg handig. Het model moet immers ontspannen en easy-going zijn. Vrouwen moeten geen make-up aanbrengen, zelfs waterproof producten lopen op een gegeven moment uit. Een goed poeder kan zweet vaak bedekken. Overweeg ook of de nadruk moet liggen op de outfit of op de lichamelijke conditie. Nog één ding: als je aan je bikinifiguur wilt werken, moet je maanden van tevoren beginnen.

https://www.instagram.com/p/BsveRM3FPR1/

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Zweet, fitness en perfecte foto’s

Voor het model maakt het verschil of je gewoon traint of poseert voor een fitnessshoot. Authentieke bewegingen en de juiste lichaamsspanning zijn belangrijk. Je kunt deze kwaliteiten thuis oefenen voor een spiegel met het hele lichaam. Voor de fotoshoot is het dus zaak je borst vooruit te steken, een rechte houding aan te nemen en je schouders niet te laten hangen. Ook de stand van het hoofd kan de indruk van de foto veranderen. Het is het beste om je hoofd een beetje te draaien of opzij te leggen. Als het hoofd te ver naar achteren is gekanteld, geeft dat een arrogante houding aan; het ziet er vriendelijker uit als de kin iets naar beneden is gekanteld. De handen zijn los en niet gespannen. Een ontspannen gezichtsuitdrukking is ook erg belangrijk. Veel mensen verdraaien hun mond of ogen of trekken onbewust een grimas. Dit is niet leuk en kan ook rimpels veroorzaken. De mond kan een beetje open zijn, de lippen ontspannen. Vaak helpt een kleine uitademing.

De fotoshoot voor fitness foto’s is vaak een zweterige aangelegenheid. Het is niet ongewoon dat opnamen herhaald moeten worden omdat er iets niet in orde is. Na een tijdje zweten alle modellen en zijn hun hoofden rood van de inspanning. Dan heeft het geen zin om te blijven fotograferen. Het is het beste om een korte pauze in te lassen waarin het model voldoende water en voedsel kan drinken.

https://www.instagram.com/p/Bm59Akjj4J-/

https://www.instagram.com/p/BjZOM1BDP8P/

Fitness Shooting: een hoge klasse fotografie

Een goede fotoreportage is een van de meest veeleisende vaardigheden in de fotografie. Maar als de fotograaf en het model in een goede stemming zijn, de locatie zorgvuldig is gekozen en een paar elementaire zaken in acht zijn genomen, kan een sessie heel leuk zijn. De resulterende foto’s zijn iets om trots op te zijn, niet alleen op sociale media.