Retro juwelen – antiek, minimalistisch of freaky?

Retrojuwelen – In onze snelle maatschappij verlangen steeds meer mensen naar de goede oude tijd, naar nostalgische gevoelens en dus ook naar een ouderwetse look. De allesomvattende schoonheid van juwelen uit vervlogen tijden viert momenteel haar grote comeback en wordt steeds opnieuw uitgevonden door de meest uiteenlopende ontwerpers. Op de rode loper of thuis in de huiskamer: niet alleen in Hollywood en op de catwalks van deze wereld grijpen steeds meer mode- en stijlbewuste mensen naar kunstig vervaardigde retrojuwelen om hun individuele stijl te weerspiegelen.
Retrojuwelen en vintage accessoires hebben maar één doel: de charme van vervlogen gouden tijden doen herleven. Twintiger, vijftiger of tachtiger jaren, retrojuwelen zijn er in vele uitvoeringen. De collecties omvatten klassieke halskettingen, armbanden, oorbellen, broches en andere accessoires zoals bijpassende tassen, haarbanden of vrouwelijke hoeden. Zo kan elke vintageliefhebber een romantische en sprookjesachtige look bereiken en elke stijlvolle en swingende vintagekleding elegant afronden.

Wat onderscheidt retro-juwelen?

De term retrojuwelen is over het algemeen breed en staat voor individuele looks van de Golden Twenties tot de Crazy Eighties. De typische femme fatale uit de roaring twenties droeg opvallende veren juwelen en eindeloos lange parelkettingen; in de oorlogsjaren die volgden bepaalden kleine diamanten hangertjes en korte, eenvoudige parelkettingen het juwelenbeeld van de moderne vrouw – vrij volgens het motto “minder is meer”. Terwijl de mode in de naoorlogse periode praktisch en utilitair was en kokerrokken en hemdjurken het modieuze uiterlijk bepaalden, beleefden tassen, sjaals en broches hun hoogtijdagen. Vooral de broche verdient bijzondere aandacht, want vandaag de dag is het een buitengewoon sieraad dat elke retro-outfit de juiste afwerking kan geven en altijd gegarandeerd een blikvanger is. Later werden de juwelen diverser en kleurrijker, en zo aangepast aan de structurele veranderingen in de samenleving. Vandaag zijn veren, vredestekens en opvallende halskettingen weer in de mode.

Feit is: met een uitgelezen vintage halsketting, een retro statement armband of een antiek ogende broche kun je nauwelijks de mist in gaan dankzij het eeuwige design. Of het nu gaat om rockabilly, hippiestijl, pin-up outfit of gouden jaren twintig – je hoeft niet diep in de buidel te tasten om de juiste retrojuwelen te vinden, maar kunt vaak betaalbare retrojuwelen van hoge kwaliteit vinden in de gebruikelijke online winkels. Als u op zoek bent naar extravagante juwelen met een flower-power uitstraling, raden wij u bijvoorbeeld de juwelenafdeling bij Douglas aan, terwijl de beste plaats om geselecteerde retro-horloges van grote ontwerpers tegen betaalbare prijzen te vinden Christ is.

  • Veren juwelen
  • Lange parelkettingen
  • Tassen & Sjaals
  • Broches
  • Veren
  • Vredesteken
  • Verklaring ketens

De duurste juwelen ter wereld

Juwelen zijn een accessoire dat in geen enkele outfit mag ontbreken. Of het nu oorbellen, kettingen of armbanden zijn – het assortiment sieraden is breed, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Als u het graag eenvoudig en onopvallend houdt, kunt u kiezen voor kleinere kettingen of iets dergelijks. Maar u kunt ook grote en opvallende juwelen op de markt vinden. Van goedkope fantasiejuwelen tot de duurste diamanten, alles is er te vinden. FIV Magazine heeft de duurste juwelen ter wereld op een rijtje gezet.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Perfect Pink Diamamnt – 23,2 m.

Dit sieraad werd genoemd naar zijn perfect roze kleur. Het gewicht van de Perfect Punk diamant is 14,23 karaat voor de middensteen, de andere twee stenen wegen 1,73 en 1,67 karaat. Om de schoonheid van de stenen nog te vergroten, zijn ze versierd met 18 karaats rosé- en witgoud. De totale prijs van de diamant is 23,2 miljoen dollar.

Bikini Diamant – 30m

Waarschijnlijk het duurste zwempak ter wereld is een diamanten zwempak gemaakt van de zuiverste diamanten met een gewicht van meer dan 150 karaat en platina. Susan Rosen heeft dit sieraad gemaakt. Aangezien de bikini te kostbaar en te delicaat is om in te zwemmen of te zonnebaden, wordt hij louter beschouwd als een sieraad om naar te kijken.

L’Incomparable Diamanten Ketting – 55 M.

De met diamanten bezette halsketting “Incomparable” is gemaakt door het beroemde bedrijf Mouawad. Het is een van de duurste halskettingen ter wereld en bevat de grootste loepzuivere diamant ter wereld met een gewicht van 407,48 karaat, bekend als “The Incomparable”. De ketting is ook versierd met andere kleinere diamanten van 230 karaat.

Diamanten oorbellen “Apollo en Artemis” – 68 m.

De uitzonderlijke “Apollo” oorbel schittert in een buitengewoon zeldzame blauwe kleur. Eén oorbel weegt ongeveer 14,54 karaat. De tweede steen “Artemis Pink” weegt ongeveer 16,00 karaat. Samen zijn zij de vertegenwoordigers van zuivere diamanten met een uitzonderlijke transparantie. De diamanten zijn peervormig en kunnen als oorbellen gedragen worden. In totaal kost het pompeuze paar tot 68 miljoen dollar.

Wittelsbach-Graff Diamant – 80 mio.

Het duurste juweel ter wereld is een zuivere diamant. De geschiedenis van deze hemelsblauwe steen is ook niet tot op het einde onderzocht. Deze diamant weegt 35,56 karaat en bestaat uit Oostenrijkse en Beierse kronen. Oorspronkelijk was het een 35,56 karaat blauwe diamant die in 2008 door de Londense juwelier Laurence Graff werd gewijzigd. Hij haalde 4,5 karaat uit de steen en verbeterde tegelijkertijd de helderheid. In 2011 verkocht Graff de Wittelsbach diamant voor 80 miljoen dollar aan een lid van de koninklijke familie van Qatar.