Modelleren! Vraag en antwoord over model worden: Wat je moet weten!

Model worden – We zijn altijd op Fashion Week, ontmoeten modellen en influencers en krijgen ook wat vragen op de redactie. Wij wilden er een paar voor u verzamelen en ze hier beantwoorden. Voor modellen die op zoek zijn naar een modellenbureau, een uitgelezen kans om de belangrijkste vragen vooraf te beantwoorden.

Tip! Interview met modellenbaas Stephan Czaja(CM Models): Model worden

De meest gestelde vragen: Model worden

 • Jaarlijkse kosten voor een modellenbureau?
 • Kan ik model worden met 164 cm?
 • Ben ik oud genoeg om model te zijn op mijn 14e?
 • Is Instagram het waard als een ouder model?
 • Hoeveel kun je verdienen als model en influencer op Instagram?
 • Hoeveel volgers heb je nodig om een influencer te zijn?
 • Is het makkelijker om een mannelijke of vrouwelijke blogger te zijn?
 • Op welke leeftijd kun je het beste beginnen met Instagram?
 • Volgende: Scouting via Instagram hashtags, is het de moeite waard?

Jaarlijkse kosten voor een modellenbureau?

Vraag: Ik ben vorige week op Instagram benaderd door een modellenbureau dat wil dat ik bij het bureau kom werken. Nu heeft ze me een contract gestuurd en daarin staat dat ik elk jaar 500 € lidgeld moet betalen. Nu wilde ik je vragen, denk je dat dit een serieus aanbod is? Ik weet hier echt niets van en zou graag model willen zijn en modellenwerk doen.

Hallo! Serieuze en grote modellenbureaus willen geen geld van je. Goede agentschappen willen geld met je verdienen! Zij investeren in jou, je carrière en in je modellenportfolio met proefshoots door fotografen uit hun netwerk. In de eerste plaats moet u altijd de ernst van het modellenbureau nagaan, bijvoorbeeld aan de hand van de website. Hier kunt u zien welke modellen het agentschap vertegenwoordigt en hoe professioneel ze zijn. U kunt ook de blog raadplegen om te zien welke klanten het modellenbureau bedient of welke opdrachten zij momenteel hebben uitgevoerd. Op die manier kunt u op zijn minst een paar criteria bekijken waaruit blijkt of het bureau goed werkt. Natuurlijk kun je op Instagram ook veel zien, je kunt likes kopen, maar je kunt toch zien of veel mensen interactie hebben met de foto’s of video’s.

Ik zou een gerenommeerd bureau altijd uitnodigen voor een gesprek, zodat ze je live kunnen zien en je maten kunnen opnemen, en natuurlijk zodat ze je persoonlijk kunnen leren kennen. Dus voordat u zich bindt aan een agentschap, moet u het goed bekijken, zodat u weet waar u aan begint. Ik hoop dat we je een beetje hebben kunnen helpen en wens je het allerbeste op je weg om model te worden!

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Tip! Boek nu uw model coaching met onze FIV model goeroe Lutz Marquardt. Model worden, modellenbureaus, persoonlijkheid, catwalk en fotoshoots. U kunt meer tips en video’s vinden op Youtube: Model Guru. Lees hier meer over Model Coach.

Kan ik model worden met 164 cm?

Vraag: Hallo beste FIV team. Je hoort overal dat je vrij lang moet zijn om model te worden, helaas ben ik maar 165cm lang, kan ik daarmee model worden of ben ik te kort? Andere modellen, zoals Kate Moss, hebben het gehaald, ook al hadden zij niet de ideale afmetingen en minimumlengte! Ik zou heel blij zijn met een eerlijk antwoord van u!

In principe is er een minimummaat van 174 of 175 cm voor vrouwen voor de internationale modellenmarkt, in Amerika ongeveer 9’8”. Afhankelijk van de stad zijn de metingen natuurlijk iets strikter en preciezer. In Parijs, Londen, New York of Milaan heb je al gauw 177 of 178 cm nodig, in Amerika 9’9.5” en dat met een kledingmaat van 34 tot maximaal 36. Je heupen mogen niet groter zijn dan 90 cm en het liefst 88 cm. Met deze metingen heb je de beste kans om als model de kost te verdienen, zodat je van je werk kunt leven en het niet slechts parttime doet.

Als kleiner model heb je natuurlijk ook kansen, kijk maar eens naar dit artikel, waar we het hadden over people agencies en je kansen om geld te verdienen in deze agency sector.

Ben ik oud genoeg om model te zijn op mijn 14e?

Vraag: Hoi, mijn naam is Jennifer en ik kom uit Toronto. Ik heb altijd al model willen worden. Voordat ik me aanmeld, wil ik u vragen of het de moeite waard is om op 14-jarige leeftijd naar een bureau te gaan.

Goedenavond. In principe is het zeker de moeite waard als je op 14-jarige leeftijd als model bij een agentschap begint. De reden is eenvoudig: naast school en al het huiswerk en de examens die je moet maken, heb je niet veel tijd. Maar je kunt deze tijd investeren om jezelf voor te bereiden als model. Voordat je goed kunt werken als model, heb je fotoshoots met fotografen nodig. In het begin zult u natuurlijk werken met kleinere fotografen of fotografen die nog aan het begin van hun carrière staan. Maar als je rechtstreeks met een gevestigd modellenbureau werkt, kun je je carrière veel sneller uitbouwen. Het gaat er niet per se om meteen in het begin veel geld te verdienen, maar eerst ervaring op te doen.

Zoals ik al zei, het gaat in eerste instantie niet om het geld! Als student heb je relatief weinig tijd en kun je dus niet veel klussen. Voor veel banen moet je reizen. Natuurlijk, reizen kost altijd meer tijd. Zo kan een eendaagse shoot met reizen drie dagen duren. Als je een paar keer per maand drie dagen niet naar school gaat, kun je de stof niet bijhouden. Daarom moet je je op 14-jarige leeftijd zeker nog op school concentreren! Maar je kunt nu al de eerste stap naar een agentschap zetten, solliciteer gewoon en stuur een paar foto’s van jezelf. Dat is ook heel gemakkelijk.

Hier volgt een korte uitleg: ik sta voor een witte muur of een vlakke achtergrond bij daglicht, zodat niets je afleidt. Het is het beste om een zwarte spijkerbroek en een wit shirt of topje te dragen. Als je als vrouw model wilt staan, moet je ook hoge hakken dragen. Vraag dan een vriend of je ouders om snel twee of drie foto’s te maken met hun mobiele telefoon. Kijk een keer met je hoofd in de camera en maak een portret. Voor de tweede foto doet je vriend of ouder een stapje terug en maakt een foto van je hele lichaam. Stuur deze twee foto’s naar modellenbureaus met een korte tekst waarin je zegt dat je wilt solliciteren. Je stuurt ook:

 • Uw e-mail adres
 • Uw volledige naam
 • Uw huidige woonplaats
 • In de bijlage van de email zet je je foto’s

Natuurlijk kun je vandaag ook op Instagram gescout worden! Hier is een lijst van de populairste hashtags op Instagram in Amerika, van Los Angeles tot New York: Instagram Hashtags voor Modellen.

Volgende: Is Instagram het waard als ouder model?

Vraag: Goedenavond, ik kwam net op uw website via een zoekmachine en ontdekte uw vragen en antwoorden en wilde zelf ook iets vragen. Ik werk al vele jaren als model, niet fulltime maar zo nu en dan voor kleine fotoshoots. Ik ben geen klassiek model, maar zelfs als rondingend persoon – ik ben 35 jaar – kan ik nog voor kleine modemerken werken als bijbaantje! Hoe dan ook, ik merk dat steeds meer mensen het hebben over Instagram en hoeveel volgers je hebt, dus ik wilde vragen of het voor mij de moeite waard is om een Instagram-kanaal te hebben? Krijg ik überhaupt meer klanten of hoe werkt het allemaal? Ik heb geen idee van het hele gebeuren en zou superblij zijn met wat tips omdat ik al best veel foto’s heb en ook graag foto’s maak en me zeker zou kunnen voorstellen dat ik een paar fans win op Instagram maar weet alleen niet hoe en of het me zelfs de moeite waard is van de tijd, ik doe dit niet fulltime maar zou toch graag iets willen doen. Ik zou super blij zijn als je me antwoord!

Goedemorgen en dank u voor uw vraag! Instagram en sociale media zijn tegenwoordig inderdaad belangrijk voor modellen, vooral als het gaat om jonge modellen. Als je zelf 10.000 fans hebt die bijvoorbeeld een foto van de shoot kunnen zien, of een latere, voltooide foto van de campagne, dan is dat natuurlijk een enorm voordeel voor het modemerk. Wat een voordeel is voor het modemerk kan mogelijk ook een voordeel zijn voor u! Maar laten we je vraag even apart nemen, in principe ja, Instagram is de moeite waard, zelfs als je 35 bent. Waarom? De gebruikers op Instagram worden steeds ouder, terwijl het vroeger vooral de jongere mensen waren die hier zaten, van 14 tot 18, zijn velen hier nu in de 30 en 35. Zij willen ook inspiratie voor hun dagelijks leven of willen hun sterren volgen, of dat nu musici, acteurs of zelfs modellen zijn. Maar een succesvol Instagram-kanaal opbouwen is een andere zaak.

Hoe kun je voor jezelf een succesvol Instagram-kanaal opbouwen? Het belangrijkste is dat je regelmatig berichten plaatst. Als model heb je al het voordeel dat je regelmatig nieuw fotomateriaal ontvangt. Je kent ook fotografen met wie je nieuwe foto’s kunt maken. Bovendien heb je oog voor esthetiek omdat je er zelf mee werkt. Dit zijn drie echte voordelen die je als model kunt gebruiken om je bereik op Instagram op te bouwen. Wat natuurlijk altijd werkt, is sexappeal. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, als je een beetje huid toont, win je meestal sneller fans. U kunt hier rekening mee houden bij het kiezen van foto’s, bijvoorbeeld. Je moet ook regelmatig berichten plaatsen, minstens één keer per dag op je tijdlijn en natuurlijk een paar verhalen. Wat heb je vanochtend gedaan, waar heb je vandaag geluncht, hoe was je opname en waar ga je vanavond uit? Omdat dit vragen en antwoorden zijn waar fans in geïnteresseerd zijn. Als u regelmatig inhoud levert, raken ze eraan gewend om inhoud van u te bekijken. Zoals een goede serie op Netflix.

De laatste tip die ik je kan geven is geduld! Net zoals je je carrière als model stap voor stap opbouwt, bouw je ook je Instagram-kanaal stap voor stap op en verbeter je met de dag. Als je er lang genoeg aan vasthoudt, ijverig bent en inzet toont, zul je er komen.

Ik hoop dat onze tips je een beetje geholpen hebben en dat je binnenkort zelf ook met Instagram begint! Veel succes en als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Hoeveel kun je verdienen als model en influencer op Instagram?

In een notendop: Hoeveel kun je verdienen als model en influencer op Instagram?

Het precieze antwoord is natuurlijk uiterst moeilijk te geven! Voor sommigen is er natuurlijk ook de “VIP-status”, b.v. als hij of zij bekender is door andere banen, naast muziek of acteren. In principe kunt u de waarde van het bereik echter ruwweg bepalen, aangezien de berekening van de reclamekosten gewoonlijk wordt berekend in verhouding tot de bereikte personen. Dus als je 100.000 mensen bereikt met een advertentie in een modetijdschrift en die kost 5.000 euro, is de tegenwaarde op Instagram gemakkelijk te berekenen of te vergelijken als je maar 100.000 mensen bereikt. Belangrijk: De waarde is niet hetzelfde, omdat gedrukte media (bijvoorbeeld) meer ruimte bieden en met een hele A4-pagina zullen veel mensen ook de informatie (advertentie) lezen. Op Instagram worden veel producten slechts “terloops” geplaatst en zijn ze iets minder waardevol.

Met deze bereikgegevens en andere variabelen, alsmede het interactiepercentage, d.w.z. het aantal likes en commentaren dat gemiddeld aan een foto wordt gegeven, wordt de prijs berekend, oftewel het geld dat je als blogger verdient.

Hoeveel volgers heb je nodig om een influencer te zijn?

In een notendop: Hoeveel volgers heb je nodig om een influencer te zijn?

Het precieze aantal varieert naargelang het gebied of onderwerp waarover u blogt. Als je een heel specifiek onderwerp behandelt, bv. kleding voor kleine Pomeranians (schattige hondjes), dan zijn 2.000 mensen genoeg. Gaat u voor een populair onderwerp, zoals mode in het algemeen, b.v. zonnebrillen of stijlvolle kleding, dan heeft u meer nodig. Om interessant te zijn en gratis kleren te krijgen, heb je minstens 5.000 fans nodig. Als je echt geld wilt verdienen met je Instagram kanaal, dan heb je 20.000 tot 50.000 fans nodig. Het wordt pas echt winstgevend bij 100.000 volgers.

Is het makkelijker om een mannelijke of vrouwelijke blogger te zijn?

In een notendop: Is het makkelijker om een mannelijke of vrouwelijke blogger te zijn?

Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, zijn er veel vrouwelijke bloggers op Instagram. Mannelijke bloggers vinden is niet zo gemakkelijk. Net als in de modellenwereld hebben meer jonge meisjes belangstelling voor dit beroep. Veel jongens komen hier vaak alleen per toeval of via hun vriendin. Dus als je begint als een mannelijke blogger, kun je relatief snel een grote gemeenschap opbouwen als je ijverig bent.

Op welke leeftijd kun je het beste beginnen met Instagram?

In een notendop: Op welke leeftijd kun je het beste beginnen met Instagram?

Idealiter begint u natuurlijk zo vroeg mogelijk. Natuurlijk moet je altijd nagaan of je het “juiste type” bent om blogger te worden. Je geeft tenslotte veel privé-informatie prijs. Als je echter op 13- of 14-jarige leeftijd begint, bouw je al betrekkelijk vroeg een bereik op dat je in de komende maanden en jaren uitstekend kunt gebruiken. Als je ijverig blogt, bouw je een eigen gemeenschap op. Als je een eigen community hebt op Instagram of andere sociale netwerken, ben je waardevol als influencer.

Volgende: Scouting via Instagram hashtags, is het de moeite waard?

Vraag: Hey, er zijn een heleboel Instagram hashtags die je kunt gebruiken om te solliciteren bij modellenbureaus, maar ik vraag me altijd af of dat echt werkt? Ik bedoel, er zouden miljoenen foto’s elke dag getagd worden en niemand kijkt er echt doorheen, of wel? En als ze dat doen, heb je aanbevelingen voor mij, ik woon in Chicago.

Het antwoord komt over een paar uur.